عیسی زاده:در بخش اشتغال زنان دستگاه ها جزیره ای عمل می کنند/ ۵ میلیون نفر نیازمند کمک اورژانسی هستند

عیسی زاده:در بخش اشتغال زنان دستگاه ها جزیره ای عمل می کنند/ 5 میلیون نفر نیازمند کمک اورژانسی هستند

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در بخش اشتغال زنان دستگاه ها جزیره ای عمل می کنند، گفت: اگر یک درصد از فراوانی ثروت کشور خرج شود تمام مسائل زنان سرپرست خانوار و کودکان کار حل می‌شود.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم ، مهدی عیسی زاده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره حضور بانوان در مشاغل و میزان مهارت آموزی،درباره این بحث که آیا اشتغال بانوان سرپرست خانوار در برنامه ششم هم مانند برنامه‌های چهارم و پنجم خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به این که در ماه‌های پایانی نیمه اول سال 99 هستیم و دولت دوازدهم هم در پایان راه کار خود قرار دارد احتمالا اتفاقی رخ نخواهد داد مگر آن که انقلابی رخ دهد و یک حرکت جهادی صورت گیرد که ما این کار را در کمیسیون اجتماعی شروع کردیم.

وی درباره متولیان بحث اشتغال زنان سرپرست خانوار گفت: در این باره قانون دو اصل 21 و 29 را دارد و اصلا وزارت رفاه برای همین تشکیل شده است.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس ادامه داد: در سال 75 زنان سرپرست خانوار حدود 1 میلیون نفر بودند ‌و در سال 85 این میزان به 1 میلیون و 600 هزار نفر رسید و در سرشماری سال 1390 این رقم 2 میلیون و 500 هزار نفر شد و سال 1395 این رقم به بیش از 3 میلیون رسیده است و در چند سال اخیر به دلیل اتفاقات مختلف این میزان به 4 میلیون نفر رسیده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: اگر در طول این سال‌ها برنامه مشخصی ایجاد می‌شد تا هر سال تعدادی از گردونه خارج شوند و خودکفا شوند اکنون آمار این مقدار نبود؛ آماری که دربهزیستی وجود دارد 250 هزار نفر است و چون سرشماری جدید صورت نگرفته به آمار سال 95 استناد می‌شود.

عیسی زاده با بیان این که ما در این زمینه کاری انجام ندادیم، افزود: اصل 21 و 29 قانون اساسی وظایف را مشخص کرده است و دولت را موظف کرده حقوق زن را در تمامی جهات با رعایت موزاین اسلامی تضمین کند و اموری را انجام دهد.

وی بیان کرد: ما در کمیسیون اجتماعی قانون‌گذاری‌های لازم را انجام دادیم و نظارت بر اجرای قانون کردیم، دولت موظف بوده اقدام کند اما متاسفانه کاری نکرده است، در دنیای پیشرفته حامی افراد ضعیف دولت است؛ دوستانی که قبل از ما نماینده بودند خوب متوجه امور بودند که وزارت رفاه را تشکیل دادند تا رفاه ملت را تامین کند.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس افزود: ما در جامعه یک عدد 5 میلیون نفری داریم که نیاز به کمک اورژانسی دارند و همه خواهان آن هستیم که در کمترین زمان که مدت آن هم مشخص شده این میزان را کاهش دهیم؛ ما یک عددی را هم   با وزارت کار در زمینه زنان شاغل سرپرست خانوار مشخص کردیم تا میزان آن را به سرعت کاهش دهیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: وزارت کار متولی تمامی این مسئله است اما چگونه می‌شود با یک مبلغ ناچیز مددجو را به سامان رساند، ما در قانون مشخص کردیم که این بانوان باید توانمندسازی شوند تا بتوانند زندگی را ادامه دهند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر ما یک بانو را توانمند کردیم و مبلغی به او کمک هم شد اما متاسفانه این زن مهارت لازم برای فروش محصول خود را ندارد؛ ما باید در کنار او باشیم در حالی که الان آن را رها کردیم.

عیسی زاده در برنامه به وقت ایران که از شبکه آموزش پخش می شود، بیان کرد: امروز تمام مرکزهای پژوهشی تحقیقات را جمع کردند اما چه دستگاهی می‌خواهد آن را اجرایی کند؛ متاسفانه همه به صورت جزیره‌ای کار می‌کنند؛ ما پول فراوانی داریم و جالب است که اگر یک درصد از فراوانی ثروت کشور که متاسفانه توسط برخی‌ها دزدیده شده خرج شود تمام مسائل زنان سرپرست خانوار و کودکان کار حل می‌شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: طبق قانون دولت مکلف است کار را انجام دهد اما به دولت اجازه داده از تمامی امکانات کشور استفاده کند.

وی درباره مهارت آموزی زنان سرپرست خانوار گفت: ما حتی این موضوع را در قانون مشخص کردیم که طبق ماده 16 قانون ساختار نظام جامع تامین رفاه اجتماعی دستگاه‌ها باید به بانوان سرپرست خانوار مهارت یاد دهند و او را به خودکفایی برسانند.

در ادامه مهناز امامداری مسئول ستاد دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی در برنامه به وقت ایران، اظهار داشت: نابرابری در فرصت های شغلی به خصوص برای بانوان نه فقط در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورها وجود دارد اما این میزان در کشور ما کمی بیشتر است؛ زنان سرپرست خانوار مشکلاتی در کشور دارند.

امامداری ادامه داد: خوشبختانه بیمه زنان سرپرست خانوار چند سالی است که در کشور حل شده اما به دلیل مشکلاتی پوشش کامل دریافت نکردند و تعداد بسیاری کمی شامل بیمه درمانی هستند.

وی درباره این که بانوان سرپرست خانوار چه مهارت‌هایی را باید آموزش ببینند، گفت: ما سعی کردیم بحث توانمندسازی را در برنامه‌ها داشته باشیم، در حوزه مشاغل خانگی برای همه گام‌هایی را برداشتیم که یک گام آن توسعه مشاغل خانگی بود که در چند فاز در حال اجرا است؛ نکته مهم این است که 82 درصد مشاغل خانگی توسط بانوان انجام می‌شود که 42 درصد این میزان بانوان سرپرست خانوار هستند.

رئیس دبیرخانه ستادساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: ما یک طرح توانمندسازی 6 هزار نفری زنان سرپرست خانوار را سال قبل به کمک دستگاه های مختلف شروع کردیم که عدد آن بسیار کوچک است که نیاز دارد تا با تامین منابع مالی توسعه پیدا کند.

مسئول ستاد دبیرخانه حمایت ازمشاغل خانگی ادامه داد: متاسفانه این که به کدام سمت حرکت کنند یک مشکل همیشگی این قشر از جامعه بوده است و نیاز است تا استعدادیابی بهتر صورت بگیرد.

انتهای  پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon