نبود ماسک در داروخانههای کرمان/ کارگاههای تولیدی پارچه ندارند/ آقای استاندار؛ از کمبود ماسک خبر دارید؟
گروه استانها- مسئولان استان کرمان در حالی مردم را به استفاده از ماسک برای کنترل کرونا توصیه میکنند که کارگاههای تولید ماسک پارچهای برای تولید ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان قرمز بوده و وزارت بهداشت اعلام کرده است که 12 شهرستان استان کرمان از نظر شیوع بیماری کرونا در وضع قرمز و 7 شهرستان در وضع هشدار قرار دارند.
محمدجواد فدائی استاندار کرمان در جلسه با مجمع نمایندگان استان با تشریح وضعیت بیماری کرونا در استان با تایید این خبر گفت: جنوب استان نسبت به شمال وضعیت بدتری دارد و شهرهای بافت، بردسیر، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، فاریاب، قلعه گنج، کهنوج، کوهبنان، کرمان و ارزوئیه هم اکنون در وضعیت قرمز کرونایی هستند.
جلسات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا نیز هر هفته در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار میشود و مسئولان با مصوبات مختلف در نهایت مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک دعوت میکنند.
مسئولان استان کرمان در حالی مردم را توصیه به استفاده از ماسک برای کنترل ویروس کرونا میکنند که کارگاههای تولید ماسک پارچهای برای تولید ندارند، ماسک در داروخانهها و بازار وجود ندارد و اگر ماسکی هم در بازار موجود باشد قیمت آن گرانتر از نرخ تعیین شده است و مردم مجبور به تهیه هستند.
حمیدرضا رشیدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه کمبود ماسک را کتبا به استاندار کرمان ارائه کردیم و مستندات آن هم موجود است گفت: تامین، تهیه و راهاندازی کارخانه تولید ماسک وظیفه سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان است.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر تولید و توزیع ماسک وظیفه سازمان غذا و دارو بوده که زیرمجموعه دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکند افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در تجهیز کارخانه و راهاندازی و تامین مواد اولیه این کارخانجات و یا کارگاهها اقدام کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در ستاد ملی کرونا نیز این وظیفه برای وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شده و نامهها و بخشنامههای آن هم موجود است ادامه داد: در استانها نیز سازمان صنعت، معدن و تجارت در این ارتباط مسئولیت دارد.
رشیدینژاد با اشاره به اینکه تامین مواد ضدعفونی کننده نیز برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و مجوز کارخانجات تولید مواد ضدعفونی کننده توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان صادر میشود گفت: در زمان توزیع و بهرهبرداری و نظارت بر تولید دانشگاه علوم پزشکی همکاری و وظیفه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه در این شرایط بیماری برای جلوگیری از شیوع بیشتر و استفاده همگانی از ماسک و سایر وسایل بهداشتی ماسک ارزان قیمت باید در دسترس عموم مردم قرار بگیرد افزود: در ابتدای شیوع ویروس کرونا کارگاههای تولیدی ماسک مردمی و توسط بسیج در استان راهاندازی شد و بسیار موثر بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مواد اولیه در اختیار این کارگاهها قرار داده نشده و با کاهش تولید روبهرو هستیم تصریح کرد: کمبود ماسک در استان مشهود است و مسئولان باید تلاش کنند با تهیه پارچه و سایر مواد اولیه این کمبود را برطرف کنند.
رشیدینژاد افزود: با توجه به اینکه در آستانه ماه محرم و مناسبتهای مذهبی هستیم توصیه میشود مردم بخشی از نذورات خود را برای تهیه وسایل بهداشتی از جمله ماسک اختصاص دهند چرا که سلامت همشهریان و عزاداران را در بر دارد.
سرهنگ محمدعلی نظری جانشین سپاه ثارالله استان کرمان نیز در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه در تامین پارچه برای تهیه ماسک در استان کرمان از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت به نتیجه نرسیدیم اظهار داشت: در نهایت تامین پارچه را از طریق بسیج اصناف کشور و استان پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا استان کرمان بحث نبود پارچه برای تولید ماسک و کمبود آن مطرح شده است گفت: مقرر شد سازمان صنعت، معدن و تجارت تامین پارچه را انجام بدهد اما تاکنون انجام نشده است.
جانشین سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به اینکه مشکلی برای تولید ماسک توسط کارگاههای جهادی راهاندازی شده در استان نداریم افزود: این گروهها آماده فعالیت هستند اما پیگیر تامین پارچه هستیم.
یوسف جعفری رئیس اتاق اصناف کرمان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان با اشاره به اینکه با کمبود شدید پارچه برای تولید ماسک در استان روبهرو هستیم و هنوز کاری انجام نشده اظهار داشت: سایتی را معرفی کردند که کارگاههای خیاطی تولید ماسک در این سایت ثبتنام کنند.
وی با بیان اینکه بسیج اصناف سپاه نیز پیگیر است تا از کارخانهای که در تهران است پارچه مورد نیاز استان را تامین کند گفت: کارگاهها ثبتنام کردند و تاکنون 17 نفر ثبتنام آنها تکمیل شده است اما هنوز به آنها پارچه تحویل داده نشده است.
رئیس اتاق اصناف کرمان با اشاره به اینکه این موضوع را در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا نیز مطرح کردیم که معطوف کردن عرضه ماسک در داروخانهها باعث کمبود میشود افزود: تولید ماسک دولتی، عرضه دولتی و قیمت دولتی برای مردم مشکلساز میشود و نتیجه کار همین کمبود ماسکی میشود که امروز شاهد آن هستیم.
وی با بیان اینکه تولید و عرضه ماسک باید آزاد باشد و دولت باید پارچه را به اندازه کافی در اختیار گذاشته و بر عرضه و قیمت آن نظارت داشته باشد عنوان کرد: تجربه نشان داده فراوانی کالا باعث کاهش قیمت میشود اما همیشه محدودیتها باعث افزایش قیمت شده است.
جعفری تشریح کرد: کارخانهها پارچه نمیدهند، تولیدکنندگان هم محدود پارچهای که دارند از ترس اینکه ماسک دوخته شود و نتوانند به قیمت مناسب بفروشند و بعدا جواب تعزیرات را بدهند از دوخت ماسک خودداری میکنند.
وی با اشاره به اینکه اگر دولت به اندازه کافی پارچه و ماسک دارد به وفور داخل بازار بیاورد و مشکل را حل کند تصریح کرد: اگر هم ندارد، نمیتواند سختگیری داشته باشد چرا که این سختگیریها مانع تولید توسط بخش خصوصی و عرضه در بازار میشود.
رئیس اتاق اصناف کرمان با بیان اینکه با حرف که ماسک تولید نمیشود و باید وسیله باشد تا تولیدکننده تولید کند گفت: آنچه که در بازار میبینیم نبود ماسک و نبود پارچه برای تولید ماسک است.
سرهنگ حجتالله پاداش مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان کرمان نیز در گفتوگو با تسنیم بیان کرد: صنعت، معدن و تجارت استان متولی تامین پارچه ماسک در استان است.
وی با اشاره به اینکه کارگاههای تولید ماسک جهادی در استان مجددا راهاندازی شده است اما با کمبود مواد اولیه و پارچه روبهرو هستیم گفت: امیدواریم با پیگیریهای انجام شده در روزهای آینده پارچه مورد نیاز کارگاهها تامین شود.
محمدرضا رهرو مسئول بسیج اصناف استان کرمان نیز در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه پیگیر تامین پارچه مورد نیاز کارگاههای تولید ماسک جهادی در استان هستیم خاطرنشان کرد: با کارخانجات مختلف در سطح کشور ارتباط گرفتیم تا هر چه سریعتر پارچه مورد نیاز استان تامین شود.
علی اسدیپور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه تامین پارچه برای تولید ماسک در استان هنوز انجام نشده و ما هم امیدواریم گفت: کمبود ماسک در استان وجود دارد و کارگاههای تولید ماسک پارچه ندارند.
وی با اشاره به اینکه کار ما نظارت بر تولید ماسک با کیفیت است و تامین پارچه و تولید ماسک وظیفه سازمان صمت است عنوان کرد: وضعیت کمبود ماسک در داروخانههای استان خیلی بدتر است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه ماسکی وجود ندارد که داروخانهها عرضه کنند و معدود ماسکی هم اگر عرضه میشود از محل تولید همین کارگاههای جهادی است افزود: اینگونه نیست که ما بهعنوان دانشگاه به هر داروخانهای سهمیهای بدهیم و آنها بفروشند.
وی با انتقاد از متفاوت بودن قیمت ماسک در نقاط مختلف استان تصریح کرد: قیمت ماسک را هزار و 500 تومان اعلام میکنند اما تاکنون این ماسک هزار و 500 تومانی به هیچ داروخانهای در استان نرسیده است.
اسدیپور افزود: ماسک در قیمتهای متفاوت در بازار وجود دارد و در ابزارفروشی و سوپری با قیمتهای متفاوت عرضه میشود اما در داروخانه از آنجا که قیمت تعیین کردند و تحت نظارت و کنترل هستند معمولا داروخانه نمیآورد.
سینا خسروی معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در گفتوگو با تسنیم نبود پارچه در استان برای تولید ماسک را تایید کرد و اظهار داشت: 16 واحد تولیدی ماسک از قبل در سامانه imed.ir ثبتنام کردند و تایید شدند و بسیج اصناف سپاه استان پارچه این 16 واحد را تهیه کرده که ظرف یکی دو روز آینده تحویلشان میشود.
وی با بیان اینکه سایت تا روز گذشته بسته بود که با پیگیری انجام شده استانداری و دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صمت از روز گذشته سایت باز شده و ثبتنام کارگاهها در حال انجام است افزود: بر اساس ثبتنامی که در سامانه میشود پارچه ماسک توزیع خواهد شد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه واحدهای بزرگ تولیدی در استان نیز راهاندازی شده است و ظرفیت تولید استان روزانه بیش از 200 هزار ماسک است اما هنوز پارچه نداریم گفت: در حال حاضر هم توزیع ماسک در استان داریم اما از خارج از استان تامین میشود و تولید داخل نیست.
وی با بیان اینکه تولید داخل استان را پیگیری میکنیم تا با تامین پارچه به نتیجه برسد عنوان کرد: در حال حاضر قیمت ماسک در استان هزار و 500 تومان تعیین شده است.
انتهای پیام/511/ ز