عید قربان، روز گذشتن از خود برای به خدا رسیدن است


عید قربان، روز گذشتن از خود برای به خدا رسیدن است

گروه استان‌ها- بعد عظیم‌ عید قربان، تسلیم و رضا در برابر خداوند و قربانی آنچه از غیر خدا که انسان در دل می‌پروراند برای رضای خدا است و اینکه انسان در مسیری حرکت کند که مورد عنایت حضرت حق است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، عید قربان روز از خود گذشتن و به خدا رسیدن است، همانند ابراهیم خلیل( ع) که به فرمان خدا از فرزند عزیز خود می‌گذرد  و اسماعیل( ع) را برای قربانی کردن می‌برد و این امتحانی بزرگ بود برای ابراهیم( ع) که چقدر به آنچه خدا می‌خواهد سر می‌سپرد و چقدر تسلیم خواست الهی است.

 در این روز باید به خود برگردیم و بنگریم چه چیزی ما را از وصول به حق و رسیدن به رضای الهی بازداشته، آن را بیابیم و برای خدا ذبحش کنیم.

ابراهیم( ع) و اسماعیل( ع) تسلیم و سرسپرده امر الهی

حجت‌الاسلام محمدابراهیم افلاکیان درباره عید قربان و فضیلت این روز اظهار داشت: عید قربان در فقه، معروف به عید أُضحیه به معنی قربانی کردن است و این سنت قربانی کردن، سنت ابراهیم خلیل(ع) است که بعد از اینکه ایشان سه بار در خواب دیدند که فرزند خود، حضرت اسماعیل(ع) را قربانی می‌کنند و این موضوع را با حضرت اسماعیل در میان می‌گذارند « إنی أری فی المنام أنی أذبحک»، حضرت اسماعیل(ع) این موضوع را می‌پذیرند و از حضرت ابراهیم می‌خواهند که آن را عملی کنند.

این کارشناس مذهبی افزود: اسماعیل(ع) در آن زمان در سن نوجوانی بودند اما این سخن نشان می‌دهد ایشان نوجوانی موحد و تسلیم محض اوامر خداست.

افلاکیان تصریح کرد: وقتی ابراهیم(ع) می‌خواست فرزندش را ذبح کند، خداوند متعال فرمود ما قربانی تو را پذیرفتیم و گوسفندی فرستاد تا ابراهیم (ع) آن را به جای فرزند قربانی کند «و فدیناه بذبح عظیم».

وی توضیح داد: همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم درباره نذر فرزندان حضرت آدم(ع) می‌فرماید « إنَما یتقبل الله من المتقین» به این معنی که در جریان نذر فرزندان آدم(ع)، نذر هابیل مورد قبول واقع شد چون او جزء متقین بود، این ذبح اسماعیل (ع) نیز چون ابراهیم(ع) جزء متقین بود، در درگاه الهی پذیرفته شد و این‌چنین سنت قربانی کردن در منا، جزء مناسک حج ابراهیمی قرار گرفت.

اگر روی نفس خود پا گذاری، در گام دوم نزد خدایی

افلاکیان در ادامه بیان کرد: البته این قربانی گوسفند یک بعد موضوع است و بعد عظیم‌تر موضوع، قربانی کردن آمال است، قربانی آنچه از غیر خدا که انسان در دل می‌پروراند برای رضای خدا و اینکه انسان به خاطر خدا، امیال و آرزوهای غیرخدایی خود را زیر پا بگذارد و در مسیری حرکت کند که مورد عنایت حضرت حق است.

وی افزود: این نکته مهمی است و اعمال ما باید ختم به عید قربان شود به این معنی که اگر کسی پا روی نفس خود نگذارد، نمی‌تواند وارد جرگه توحید شود و اگر کسی پا روی نفس خود بگذارد، گام دوم در عرش خداست.

افلاکیان با اشاره به اینکه قربانی کردن از اعمال مستحب روز عید قربان است، عنوان کرد: با وجود شرایط کنونی که بیماری کرونا در جامعه شیوع پیدا کرده است، باید توجه داشت که قربانی‌ها به‌صورت بهداشتی ذبح شوند تا خدای‌نکرده این سنت حسنه سبب ایجاد سیئه یعنی بیماری نشود چرا که به فرموده مقام معظم رهبری اشاعه این بیماری سیئه است.

وی درباره دیگر اعمال مستحب این روز گفت: از اعمال دیگر روز عید قربان غسل کردن، نماز عید قربان، خواندن دعاهای 46و 48 صحیفه سجادیه و دعای ندبه است و از خدا می‌خواهیم به حق این روز بزرگ، توبه حقیقی ما را بپذیرد و ما را جز مرحومین و مغفورین درگاهش قرار دهد.

وی به فضیلت شب عید قربان نیز اشاره کرد و گفت: شب دهم ذی‌الحجه، شب عید قربان، شبی پرنور و برکت و یکی از چهار شب سال است که شب‌زنده‌داری در آن مستحب و درهای آسمان باز است و زیارت امام حسین( ع) و دعای «یا دائم الفضل علی البریه» که در شب جمعه خوانده می‌شود، نیز در این شب مستحب است.

انتهای پیام/741/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon