روسیه: کشورهای منطقه نسبت به مناقشه آذربایجان-ارمنستان خویشتن‌دار باشند


روسیه: کشورهای منطقه نسبت به مناقشه آذربایجان-ارمنستان خویشتن‌دار باشند

یک مقام وزارت خارجه روسیه، برخی مسائل مورد بررسی در رایزنی‌ها با طرف آمریکایی در وین را نام برده و تأکید کرد، مسکو از نقش آفرینان منطقه می‌خواهد تا با اقدامات نظامی به تنش در مرز ارمنستان و آذربایجان، دامن نزنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، نوشته است: "آلکسی زایتسف" معاون مدیر بخش اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که در رایزنی‌های دوجانبه با نمایندگان آمریکا درباره ثبات راهبردی که در تاریخ 27-30 جولای (6 الی 9 مرداد ماه) در وین برگزار شد، در کنار موضوعات دیگر، مسائل مربوط به دفاع ضد موشکی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

این مقام وزارت خارجه روز پنج شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: «مسلماً ما نیز در چارچوب گفت‌گوهای راهبردی سئوالاتی را برای مقامات آمریکایی مطرح کردیم که از جمله آنها، موضوع سپر دفاع موشکی است. ما از ایالات متحده انتظار داریم که در اجرای برنامه‌های خود در توسعه این سیستم کلیه اصول پذیرفته شده در جامعه جهانی مبنی بر غقرقابل قبول بودن تقویت امنیت خود در جهت آسیب به امنیت سایر کشورها را رعایت کند.»

زایتسف یادآور شد تاکنون که اقدامات یک جانبه طرف آمریکایی در این زمینه از جمله تشکیل بخش‌های دفاع موشکی جهانی در اروپا، منطقه آسیا و اقیانوسیه و تلاش برای ایجاد یک سیستم دفاع موشک ضد موشکی فضایی، به شکل کاملا، منفی بر سیستم امنیت بین المللی تأثیر گذاشته و به طور چشمگیری روابط را در مناطق مختلف جهان پیچیده کرده و به ایجاد شرایط خطرناک برای از سرگیری یک مسابقه تسلیحات هسته‌ای کمک می‌کند.

کشورهای منطقه خویشتن داری بیشتری در رابطه با مناقشه مرزی آذربایجان و ارمنستان نشان دهند

این دیپلمات روس همچنین تأکید کرد که طرف روسی از سایر نقش آفرینان منطقه‌ای می خواهد تا در شرایط تنش اخیر در مرز ارمنستان و آذربایجان، در اقدامات نظامی خود خویشتن داری نشان دهند.

وی در پاسخ به سئوالی درباره مانور نظامی مشترک آذربایجان و ترکیه، از جمله در نزدیکی خطوط مرزی ارمنستان، گفت: «مسلماً ما روند اوضاع در منطقه را به ویژه با توجه به درگیری‌های مسلحانه اخیر در مرز ارمنستان و آذربایجان، از نزدیک زیر نظر داریم و مصرانه از همه طرفین، از جمله نقش آفرینان دیگر در منطقه می خواهیم تا از خود، از جمله در فعالیت‌های نظامی، خویشتن داری نشان داده و باعث تحریک بیشتر وخامت اوضاع در منطقه نشوند.»

زایتسف تأکید کرد: «مقامات روس از تشدید اوضاع اخیر در مرز دو کشور دوست: ارمنستان و آذربایجان بسیار نگران هستند. ما معتقدیم که مناقشه طولانی مدت قره باغ، مانند سایر اختلافات در عرصه بین المللی، منحصراً باید از طریق مسالمت آمیز و با انجام مذاکرات دیپلماتیک حل و فصل شود.»

اتهام زنی به روسیه درباره ارسال سلاح به لیبی، بی‌اساس است

این مقام وزارت امور خارجه روسیه همچنین اتهامات مطرح شده از سوی برخی کشورها و رسانه‌ها علیه این کشور مبنی بر نقض تحریم تسلیحاتی علیه لیبی را بی اساس نامیده و یادآور شد: «اتهام زنی به ما در رابطه با نقض تحریم تسلیحاتی و ارسال سلاح به لیبی کاملا بی اساس است. ضمن اینکه، بر کسی پوشیده نیست که شماری از کشورها، از جمله آنهایی که روسیه را در این خصوص مقصر جلوه می دهند، خود با تهیه سلاح و انتقال مزدوران و شبه نظامیان خارجی به منطقه، مستقیماً در درگیری‌های داخلی در لیبی مشارکت می‌کنند.»

این دیپلمات همچنین اعلام کرد که روسیه انتظار دارد که به رسمیت شناختن واقعیت دستکاری در اطلاعات مربوط به حادثه حمله شیمیایی در شهر دومای سوریه در آوریل 2018 ، کمک کند تا فعالیت سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی به روند غیر سیاسی بازگردد.

وی افزود: «به رغم اینکه این حقایق بطور گسترده بر همکان آشکار است، آنها برای نخستین بار در صفحات نشریات معتبر غربی ظاهر شده است. امیدواریم که با مشخص شدن این مسائل کمک کند تا فعالیت سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی را به روند حرفه‌ای، کاملاً فنی و بدون برخوردهای سیاسی بازگردد، همانطور که در کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی پیش بینی شده است.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon