سفیر روسیه: نقش ایران در منطقه مثبت است/آمریکا با سلاح تحریم قادر به خلع سلاح حزب الله نیست/ موازنه قدرت در سوریه تغییر کرده

سفیر روسیه: نقش ایران در منطقه مثبت است/آمریکا با سلاح تحریم قادر به خلع سلاح حزب الله نیست/ موازنه قدرت در سوریه تغییر کرده

سفیر روسیه در لبنان با تاکید بر نقش مثبت ایران گفت: آمریکا توافق هسته ای ایران و برخی مسائل دیگر را علیه آن نشانه رفته است و به دنبال مشکل تراشی است و قوانین بین المللی را نقض می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، «الکساندر زاسپکین» سفیر روسیه در لبنان در گفتگو با شبکه خبری المیادین با تاکید بر نقش مثبت ایران گفت: آمریکا به دنبال مشکل تراشی و نقض قوانین بین المللی است.

وی که یک دهه سفیر روسیه در لبنان است و لبنانی‌ها با هر رویکردی او را سفیر محبوب می دانند، گفت: باید اعتراف کنیم که ایران نقش مثبتی دارد زیرا در خصوص توافق هسته ای و برخی مسائل دیگر  از سوی آمریکا هدف قرار گرفته است؛ ما از همه طرف ها برای ایجاد مشترکات حمایت می کنیم و دیدگاه ما این است که امنیت خلیج فارس با مشارکت تمام طرفها و کشورهای منطقه تحقق می یابد.
سفیر روسیه در خصوص تعرض هواپیمای آمریکایی به هواپیمای مسافر بری ایران گفت: آمریکایی ها مشکل تراشی کرده و قوانین بین المللی را نقض می کنند و هدف آنان از متشنج کردن اوضاع اثبات حضور و نقش و نفوذ خود است.

از نظر راهبردی جنگ چشم اندازی ندارد

زاسپکین در مورد تهدیدات پی در پی اسرائیل علیه لبنان که با اقداماتی در مرزهای فلسطین اشغالی همراه است، گفت: ما احتمال زیادی برای وقوع جنگ نمی بینیم زیرا اکنون توازن وجود دارد و همه طرف ها می دانند، جنگ برایشان زیان های سنگینی خواهد داشت و اکنون اولویت های منطقه یافتن راه حل برای کشمکش در سوریه، لیبی و یمن و نیز حفظ اوضاع لبنان است.

وی تصریح کرد: جنگ از نظر راهبردی چشم اندازی ندارد زیرا هیچ یک از طرفهای درگیر جنگ به اهداف خود نخواهد رسید و این یعنی رکود اوضاع کنونی تا مرحله بعدی که امیدواریم در مرحله بعدی راه حل هایی ایجاد شود و البته این را نیز در نظر داریم که  اختلافات بین ایران و عربستان به میزان زیادی ساختگی است همانطور که اختلافات طایفه ای نیز ساختگی است چرا که همه باید بر اساس حسن همجواری با یکدیگر زندگی کنند و این چیزی است که روند رخدادهای سوریه، عراق و یمن نشان داد.

سوریه بر تروریسم فائق آمد

زاسپکین  یادآور شد، با تلاش های مشترک ارتش سوریه و متحدانش، این کشور توانست بر تروریست ها فائق آمده و بخش های زیادی از خاک سوریه به استثنای ادلب را آزاد کند اما آمریکا همچنان حضور دارد و شمال سوریه نیز دستخوش بی ثباتی و ناامنی است از سوی دیگر مواضع طرف های خارجی و به عبارت بهتر آمریکا و اروپایی ها و نیز کشوهای خلیج فارس تسهیل کننده عادی شدن اوضاع و بازسازی سوریه نیست.

وی گفت: با وجود اینکه روند حل و فصل سیاسی در سوریه جریان دارد و کمیته قانونی فعال است اما تاثیر خارجی ها به گونه ای است که مشوق ایجاد راه حل برای اوضاع جاری سوریه نیست زیرا آمریکایی ها و متحدانش نقشی تحریک کننده دارند و مخالفان را به کارشکنی و خودداری از توافق بر سر راه حل های منطقی تشویق می کنند.

اوضاع در ادلب سوریه

سفیر روسیه در لبنان در بخش دیگری از این گفتگوی مفصل به اوضاع میدانی سوریه و به عبارت بهتر ادلب در شمال این کشور پرداخت و گفت: نمی توانم در مورد بخش نظامی توضیحی بدهم؛ هنگامی که ما روند آستانه را با مشارکت روسیه، ترکیه و ایران و با هماهنگی رهبران سوریه کلید زدیم، بر اوضاع مناطق متعدد سوریه بر اساس ایجاد مناطق کاهش تنش متمرکز شدیم. اکنون فقط ادلب باقی مانده است و در آنجا نیز همان شیوه یعنی کاهش تنش را در چارچوب روند نشست آستانه در پیش گرفته ایم، به این ترتیب که با ترکیه از طریق گشتی های مشترک همکاری داریم تا اوضاع تحت کنترل باشد.

وی ادامه داد: در این میان موضع سوریه روشن و مبتنی بر بازپس گیری تمام خاک خود است و طبیعی است که این وضعیت موقتی بوده و باید از طریق بازیابی حاکمیت سوریه و نابودی تروریست ها به پایان برسد.

زاسپکین تصریح کرد: این اهداف تحقق خواهد یافت اما تا این لحظه معلوم نیست در کدام مرحله زیرا همچنان مشکلاتی وجود دارد که به آسانی نمی توان آن را پشت سر گذاشت.

حملات تروریستی در سوریه ورود آمریکا به صحنه سوریه را تسهیل کرد

سفیر روسیه اظهار داشت: موازنه قدرت در سوریه تغییر کرده است زیرا از چهار سال پیش موازنه قدرت به نفع تروریست ها بود و همین وضعیت به آمریکا اجازه داد وارد خط شود و ائتلاف تشکیل دهد حال آنکه  ما خروج نیروهای امریکایی را خواستاریم و بین ورود به سوریه بر اساس تصمیم دولت این کشور و وود بر اساس تصمیم خودسرانه تفاوت است.

وی در عین حال اظهار داشت: به نظرم آمریکایی ها در سوریه با مشکلاتی روبه رو هستند اما منطقه التنف همچنان تحت کنترل آنان است و بر این منطقه متمرکز شده اند تا نفوذ خود را حفظ کنند و علاوه بر این به دنبال قطع روابط ایران و سوریه هستند.

روابط پوتین و بشار اسد خوب است

زاسپکین گفت: روسیه از ابتدا به برخی اصول از جمله عدم دخالت در امور ملت سوریه در خصوص مسائلی مانند انتخابات ریاست جمهوری پایبند بود و روابط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با بشار اسد همتای سوری او خوب است، همانطور که بین نهادهای دو کشور و ارتش آنان روابط خوبی برقرار است و در تمام زمینه ها چه مبارزه با تروریسم و یا بازسازی سوریه و مسائل بشر دوستانه بین دو کشور همکاری وجود دارد.

وی با اشاره به مانور بزرگ دریایی چند روز پیش که قدرت ناوگان دریایی روسیه را به نمایش گذاشت گفت: این در چند شهر و در سن پطرزبورگ روسیه و طرطوس سوریه برگزار شد که حائز اهمیت زیادی است، زیرا طرطوس در دریای مدیترانه موقعیت راهبردی مهمی دارد و حضور دریایی روسیه در این منطقه ضروری و به نفع ثبات آن است.

تحریم های سوریه گرسنه نگاه داشتن مردم است

سفیر روسیه سپس در خصوص تحریم های جدید علیه سوریه که تازه ترین مورد آن را دو روز پیش شاهد بودیم و نیز تحریم ناشی از قانون قیصر علیه سوریه گفت: آمریکا تفکر تاثیرگذاری از طریق تحریم ها را دهها سال علیه ونزوئلا، کوبا و ایران به کار گرفت و همواره محور این تفکر گرسنه نگاه داشتن مردم است به این معنی که این ملت که تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته اند، باید علیه نظام حاکم بایستند و این نقشه اکنون برای همه کشورها طراحی شده است.

وی خاطرنشان کرد، قانون قیصر گسترده و فراگیر است و سایر طرف ها را نیز در برمی گیرد زیرا سوریه از مدت ها پیش تحت تحریم بوده است و شرکت های خارجی امروز در معرض این قانون قرار گرفته اند و این یک نبرد پیشگیرانه علیه احتمال برقراری روابط از سوی یک طرف غربی و یا عربی با سوریه است و در این خصوص موضوع بازسازی سوریه در درجه اول این روابط احتمالی قرار دارد.

زاسپکین ادامه داد: همانطور که هدف از جنگ علیه سوریه از ابتدا تغییر نظام حاکم بود، هدف از این قانون (ضمانت برای آمریکا) دور کردن اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس از سوریه است و اکنون جنگی علیه سوریه در جریان است که تمام زمینه های نظامی، اقتصادی و رسانه ای را شامل می شود و هیچ موردی از آن استثنا نمی شود و در سوریه تمرکز بر جنگ نظامی بود و هنگامی که بی اثر ماند به جنگ اقتصادی رو آوردند.

لبنان در سطح رسمی به دنبال توسعه روابط با همه است

سفیر روسیه در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص اظهارات سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان مبنی بر رویکرد به سمت شرق که صحبت آن در لبنان زیاد است، گفت: در این خصوص بحث و جدل صورت گرفت و به عقیده من موضوع روابط لبنان با خارج سیاسی شده است و هنگامی که گفته می شود در صورت خروج آمریکا، روسیه  و چین جای آن را  خواهند گرفت این موضوعی است که بر انگیزه حفظ منافع به کار گرفته می شود حال آنکه روسیه در اصل توسعه روابط لبنان با همه را خواستار است.

وی ادامه داد: در خصوص لبنان موضوع کشورهای حامی دیرینه و کنفرانس سیدر و نیز روابط با سوریه مطرح است که به عنوان یک موضوع ضروری با فواید اقتصادی برای لبنان مطرح شده است.

زاسپکین حضور ایران و عراق در لبنان را مفید دانست و گفت: احتمال راه اندازی پروژه های چین در لبنان نیز وجود دارد و علاوه بر این شرکت های روس به تعدادی از بخش های اقتصادی لبنان از جمله برق و استخراج نفت و سایر پروژه ها بر اساس ارائه درخواست توجه دارند. آنچه روسیه می خواهد ایجاد فضای طبیعی برای تجارت بر اساس معیارهای اقتصاد آزاد شبیه نظام حاکم لبنان است اما متاسفانه شاهد فروپاشی ساختار بانکی لبنان به دلیل تحریم های آمریکا هستیم و کاملا روشن است که دولت لبنان و ریاست جمهوری این کشور به دنبال توسعه روابط با همه بوده و آماده همکاری هستند.

این سفیر کهنه کار ادامه داد: امیدواریم گفتگوی لبنان با صندوق بین المللی پول به موفقیت برسد اما توانمندی های داخلی لبنان است که حائز اهمیت بوده و اصل و اساس به شمار می آید.

آمریکا با توسل به سلاح تحریم ها قادر به خلع سلاح حزب الله نخواهد بود

سفیر روسیه گفت: آمریکا با اعمال تحریم ها به دنبال خلع سلاح حزب الله است و گمان می کنم این موضوع بر لبنان تاثیر می گذارد و برخی احزاب لبنانی نیز در راستای همان هدف آمریکا حرکت می کنند اما به عقیده من هدف آمریکا از این طریق تحقق نمی یابد و نخواهد توانست با تحریم ها حزب الله را خلع سلاح کند.

وی در بخش دیگری از این گفتگو به موضع توازن با اسرائیل پرداخت و گفت: این موضوع حائز اهمیت است زیرا امریکایی ها به دنبال ربط دادن آن به سلاح هستند و این ارتباط دادن نتیجه ای نخواهد داشت و احتمال خطرهای امنیتی نیز دارد. هدف از این شعار تحریک حزب الله و مشکل تراشی داخلی برای آن است. مشکل این است که تلاش هایی برای ربط دادن مشکلات داخلی لبنان به عنوان مثال مشکلات اقتصادی آن با منافع طرف های خارجی در جریان است و دامی برای هرگونه تکاپوی مردمی در هر کشوری گسترده شده است تا از آن برای اهداف مشخصی بهره برداری شود.

زاسپکین تاکید کرد: تلاش های ما در سوریه به نفع لبنان نیز است تا از آن در برابر خطر اصلی یا همان خطر تروریستی حمایت شود زیرا در صورت سلطه ترریست ها بر سوریه اعزام هزاران تروریست به لبنان آسان خواهد بود و این یعنی تقسیم لبنان.

وی در مورد مسلح کردن ارتش لبنان گفت: موضوع اصلی ایجاد توازن بازدارنده با اسرائیل است که این به دلیل توانمندی حزب الله تضمین شده بوده و واقعیت است. نکته ای که باید به آن اشاره داشت اینکه آمریکا سلاح های کلاسیک در اختیار ارتش لبنان قرار می دهد و برای جایگزینی آن باید دلیل کافی وجود داشته باشد و برای روسیه خوب نیست در این شرایط سلاح در اختیار لبنان قرار دهد و این موضوع ضرورتی ندارد.

دنیا به سمت چند قطبی در حرکت است

سفیر روسیه با تجربه و مهارت دیپلماتیک خود در خصوص سوال شایع مبنی بر زمان تشکل ائتلاف جهانی در برابر یکه تازی آمریکا کی فرا می رسد؟ پاسخ داد: از مدتی قبل موضع رسمی روسیه مبنی بر اینکه دوره ایجاد ائتلاف ها و هم پیمانی ها سر آمده است، اعلام شد و دیگر بازگشت به آن شبیه  ناتو و ورشو وجود نخواهد داشت.

وی در توضیح این موضوع گفت: تجمعات اقتصادی و یا امنیتی علیه تروریسم وجود دارد اما نظامی علیه دشمن احتمالی نیست این ائتلاف بعید است و ما معتقدیم دنیا به سمت چند قطبی در حرکت است اما آمریکا راه دیگری را در پیش گرفت و از توافقنامه ها خارج شد اما ایجاد مشترکات همچنان موردنظر و مطلوب است.

جنگ آمریکا و چین بعید است

سفیر روسیه در خصوص اختلافات آمریکا و چین اظهار داشت: واقعیت کاملا وارونه جلوه داده می شود و شاهدیم که آمریکا مشی سلطه جویانه خود و حفظ تک قطبی را ادامه می دهد و به این دلیل است که از اتحاد دموکراسی ها صحبت می کنند تا تفکر جهان تک قطبی با حضور آمریکا را تثبیت کنند.

وی در خصوص تنش بین پکن و واشنگتن گفت: چین یک کشور بزرگ است و بعید است جنگی با آمریکا رخ دهد و با وجود افزایش خطر و همه اظهارات و اقداماتی که شاهد بودیم، خط قرمزهایی وجود دارد که هیچ یک از دو طرف از آن عبور نمی کنند؛ رویارویی به طور فراگیر ادامه خواهد یافت و بخش های نظامی، اقتصادی و رسانه ای را شامل می شود اما بدون اینکه به سمت جنگ سوق یابد و به منظور جبران ناتوانی در وقوع جنگ نظامی اکنون بر اقتصاد تمرکز شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت