آبخوان دشت قزوین سالانه ۳/۳ سانتی‌متر فرونشست دارد


آبخوان دشت قزوین سالانه 3/3 سانتی‌متر فرونشست دارد

گروه استان‌ها- مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: نرخ متوسط فرونشست سطح آبخوان دشت قزوین در ۴ سال اخیر ۳/۳ سانتی‌متر در سال بوده که به معنای کاهش تدریجی سطح سفره‌های آب زیرزمینی در استان است.

قدرت‌الله مهدیخانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه فرونشست زمین در استان در واقع نتیجه فرونشست آبخوان و سطح آب‌های زیرزمینی است، اظهار داشت: نرخ متوسط فرونشست سطح آبخوان دشت قزوین 3/3 سانتی‌متر در سال بوده که به معنای کاهش تدریجی سطح سفره‌های آب زیرزمینی در استان است.

وی با ذکر اینکه میزان فرونشست در مناطق مرکزی، جنوب شرقی، شمال شرقی و جنوب غربی دشت قزوین از سایر نقاط این دشت بیشتر است، اضافه کرد: بیشترین مقدار فرونشست آبخوان دشت قزوین 13 سانتی‌متر در سال است که در جنوب شرقی این دشت اتفاق می‌افتد.

مهدیخانی با اشاره به عوامل طبیعی و انسانی ایجاد و افزایش فرونشست‌ها گفت: از نظر طبیعی عواملی مانند افت لحظه‌ای آب، بافت خاک، افت طولانی‌مدت سطح آب زیرزمینی و ضخامت آبرفت تاثیر بسیار زیادی در ایجاد مناطق و نواحی مستعد فرونشست دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استان برداشت بی‌رویه و نامحدود از آب‌های زیرزمینی را مهمترین عامل انسانی مؤثر در فرونشست آبخوان‌ دشت قزوین بیان کرد و افزود: به همین خاطر برای کاهش نرخ فرونشست در هر یک از مناطق چهارگانه یادشده در دشت قزوین (مرکز، جنوب شرقی، شمال شرقی و جنوب غربی) باید اقدام‌هایی را متناسب با محل و میزان برداشت بی‌رویه آب انجام داد.

مهدیخانی تغییر الگوی کشت را از مهمترین اقدامات برای مقابله‌ با فرونشست آبخوان دشت قزوین دانست و ادامه داد: مسدود کردن بعضی از چاه‌ها، تغییر محل چاه‌های موجود در مناطق مستعد فرونشست به مناطق غیرمستعد، کاهش حجم برداشت، تغییر زمان آن و یکنواخت‌سازی زمانی برداشت از چاه‌ها و کاهش آبدهی آنها از دیگر اقدامات مؤثر برای جلوگیری از فرونشست آبخوان و پایین رفتن سطح آب‌های زیرزمینی در دشت قزوین است.

انتهای پیام/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon