نظر موافق کمیسیون آموزش مجلس با برگزاری کنکور
رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: میتوان کنکور را در حالت ایمن برگزار کرد و پیشنهادی برای پذیرش بدون کنکور در ۹۰ درصد رشتههای کارشناسی ارشد داریم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ علیرضا منادی درباره برگزاری یا عدم برگزاری کنکور اظهار کرد: واقعیت این است که تاکنون ستاد کنکور دو سه مرتبه زمان برگزاری را تغییر داده است؛ در شرایط کرونا، وضعیت حال حاضر را بهتر از فردا میدانیم.
وی افزود: با توجه به اطلاعاتی که داریم شهریور به بعد پیک کرونا و آنفلوآنزا را خواهیم داشت درصدی موافق و تعدادی مخالف برگزاری کنکور هستند و چنین فضای رسانهای ایجاد شده است.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه در هرصورت اولویت اول، سلامت فرزندان ماست، گفت: اگر قرار است کنکور برگزار شود باید شرایط بهداشتی به طور کامل رعایت شود آنقدر بدبین نیستم و معتقدم میتوانیم کنکور را برگزار کنیم.
منادی با بیان اینکه ایران در آموزش مجازی به خوبی ظاهر شد، عنوان کرد: اگرچه نواقصی وجود داشت اما آنچه امروز میتوانیم بگوییم این است که نباید جریان علم در کشور متوقف شود. اکنون یک عده از همکاران ما اظهاراتی را مطرح کردهاند که اظهارات فردی است ما در کمیسیون آموزش معتقدیم میتوان کنکور را در حالت ایمن برگزار کرد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی افزود: تعویق و تغییر زمان کنکور آسیبهای روحی برای دانشآموز به دنبال دارد. ما اجازه نمیدهیم سازمان سنجش کنکور بی کیفیت برگزار کند اگر امسال 30 درصد در کنکور دکترا شرکت نکردهاند سال قبل آن 24 درصد و سال قبلتر 20 درصد شرکت نکرده بودند.
پیشنهاد مجلس برای پذیرش 90 درصد رشتههای ارشد بدون کنکور
وی در پاسخ به اینکه آیا این امکان وجود ندارد که یکسال دانشگاهها تعطیل شوند؟ گفت: روز یکشنبه رئیس مجلس به کمیسیون ماموریت داده تا این موضوع به طور وِیژه بررسی شود. وزرا را دعوت کردهایم که بررسی کاملی صورت گیرد با وزیر علوم در جلسهای صحبت کردیم و قانع شد که در ماده 4 قانون سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد یک اصلاحیه بزنیم تا در 90 درصد رشتهها که تقاضا کم و ظرفیت زیاد است پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی انجام شود از این طریق تعداد قابل توجهی از شرکت کنندگان در کنکور ارشد کم میشود.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی افزود: در دوره کارشناسی نیز پذیرش در 85 درصد رشتهها بدون کنکور امکان پذیر است.
وی ادامه داد: اگر یکشنبه طرح دوفوریتی بیاوریم و رای بیاورد و توانستیم قبل از کنکور ارشد اجراییاش کنیم که چه بهتر، اگر نشد اقدام دیگری صورت میگیرد اما روی کنکور کارشناسی حرف داریم. آنچه امروز حق است و باید قبول کنیم این است که بچهها درس خواندهاند و میخواهند کنکور بدهند و برای 2000 صندلی طلایی رقابت اصلی بین 15 درصد شرکت کنندگان برقرار است. باید مطمئن شویم که پروتکلها رعایت می شوند اگر رعایت نشود اجازه برگزاری نمیدهیم.
نمیتوانیم پذیرش دانشجو را متوقف کنیم
به گزارش تسنیم، جبار کوچکی نژاد سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی نیز درباره وضعیت برگزاری کنکور و دیگر آزمونهای سراسری گفت: باید دید کشورهای دیگر کنکورها را تعطیل کردهاند؟ سوابق نشان میدهد چنین چیزی نیست نمیتوانیم پذیرش دانشجو را متوقف کنیم تا کرونا از بین برود.
وی افزود: متخصصان معتقدند حضور این ویروس تداوم دارد و در پاییز و زمستان هم خواهد بود یا باید هیچ آزمونی برگزار نکنیم یا باید کارهایی انجام دهیم که آزمون با ایمنی برگزار شود.
کوچکی نژاد با بیان اینکه بیرون از مرزها شبکههای بیگانه تبلیغات منفی علیه ما درباره برگزار آزمونها میکنند، گفت: باید از امکانات دیگر بخشهای کشور بهره گرفت و آزمونها را به درستی برگزار کرد باید یک وحدت رویه صورت پذیرد که ستاد کرونا در این باره تصمیم گیرنده است و مصوبات و تصمیماتش برای همه بخش های کشور فصل الخطاب است.
سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی افزود: به اعتقاد بنده باید آزمونها را برگزار کنیم.
وی در پاسخ به اینکه اگر کنکور 6 ماه به تعویق بیفتد چه مشکلی پیش میآید ؟ آیا این فرصت مناسبی برای حذف کنکور نخواهد بود؟ مطرح کرد: اینکه کرونا عامل ابداع روشهای جدید آموزشی شده مشخص و عیان است و آموزشها از شکل سنتی بیرون آمد است. وقتی ستاد کرونا تصمیم میگیرد کنکور برگزار شود باید همه امکانات کشور بسیج شود. نه اینکه فقط وزارت علوم و وزارت بهداشت پای کار باشند اینکه خود ما هم بگوییم این کار شدنی نیست، درست نیست. معتقدم کار سختی نیست و امکانات کشور هم پاسخگو است.
سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر امکانات نداشته باشیم بحث فرق دارد اما معتقدم وقتی امکانات خوبی وجود دارد میتوان کنکور خوبی برگزار کرد.
انتهای پیام/