موفقیت‌های ارکستر فیلارمونیک را در ارکستر سمفونیک نمی‌توان دید

موفقیت‌های ارکستر فیلارمونیک را در ارکستر سمفونیک نمی‌توان دید

مسعود پیروی معتقد است که ارکستر فیلارمونیک تهران به رهبری آرش گوران با توجه به بضاعت اندک خوب کار می‌کند، اما چنین موفقیت‌هایی در ارکستر سمفونیک تهران دیده نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه «ارغنون» با موضوع «ارکستر سمفونیک تهران» با حضور  مازیار یونسی (رهبر ارکستر ایران و اتریش) و مسعود پیروی (مدرس دانشگاه و آهنگساز) روی آنتن رادیو گفت‌وگو رفت.

در ابتدای برنامه، مازیار یونسی درباره جایگاه ارکستر سمفونیک تهران گفت: این سؤال من هم هست که چرا باید ارکستر سمفونیک داشته باشیم، اما به عنوان مدرس موسیقی پاسخ‌هایی برای آن دارم و به آن عشق می‌ورزم و قطعاً در جهت پویایی آن باید چنین اتفاقی بیفتد. مسئولان اگر پاسخی برای تشکیل ارکستر سمفونیک ندارند، همین حالا اگر آن را جمع کنند، بهتر از مدتی بعد به همراه ضرر مادی و معنوی است. سیستم مدیریتی باید نسبت به آنچه می‌خواهد انجام دهد، واقف باشد و هدف‌گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در این باره داشته باشد.

رهبر ارکستر سمفونیک ایران و اتریش عنوان کرد: ظرفیت اصوات در یک ارکستر سمفونیک به واسطه پژوهش‌هایی که روی سازهای مختلف صورت می‌گیرد، زیاد است. گرچه بدون شک تاریخچه‌ای پشت ارکستر سمفونیک، اسامی سازها و مدل‌هایی است که می‌نوازند و حتی در سیستم‌های تکنیک کلاً نقش دارد، اما به هرحال سازهایی که در غرب می‌نوازند، ریشه شرقی هم دارد و امکان مرزبندی وجود ندارد، ارکستر سمفونیک بیش از هر چیزی یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های شنیداری مخاطبان است که قرار است در جایگاهی قرار بگیرد و ما به آن بال و پر بدهیم و پرچمدار حرکت فرهنگی ما است.

یونسی درباره علت حضور نیافتن نوازندگان شاخص و بهانه تراشی آنها در ارکستر سمفونیک توضیح داد: شما در هرجا به جز ارکستر سمفونیک بروید، از لحاظ سیستم مالی برای شما منفعت بیشتری دارد و شاید علت این باشد.

ارکستر سمفونیک نیاز به مراقبت دارد

در ادامه، مسعود پیروی با اشاره به ضرورت وجود ارکستر سمفونیک گفت: ما این میزان نوازنده در دانشگاه پرورش می‌دهیم که اکثر فارغ‌التحصیلان باید در ارکسترها بنوازند. گاهی به اسم جوان‌گرایی از افراد باتجربه که سرمایه‌هایی برای موسیقی هستند، غافل می‌شویم. ارکستر سمفونیک سمبل، نماد و وجاهت سیستم موسیقی کشور است؛ یعنی در تمام دنیا حکومت‌ها یک ارکستر سمفونیک برای خود دارند.

این مدرس موسیقی ادامه داد: در حال حاضر ما ارکستر فیلارمونیک تهران را به رهبری آرش گوران داریم که واقعاً با توجه به بضاعت اندک خوب کار می‌کند و ما نمی‌توانیم این سیستم را در ارکستر سمفونیک تهران پیاده کنیم، چون نمی‌دانیم داشتن ارکستر سمفونیک چه مسئولیت‌هایی به بار می‌آورد.

وی یادآوری کرد: ارکستر نیاز به مراقبت، سالن تمرین، ساز، بیمه و قرارداد دارد و تنها داشتن نوازنده کافی نیست. بنیاد رودکی در این سالها با سیستمی کجدار و مریز ارکستر سمفونیک را زنده نگه می‌دارد و نوازندگان نیز به مرور زمان کیفیت خود را از دست می‌دهند؛ یعنی نوازندگان خوب ترجیح می‌دهند به ارکستر سمفونیک نروند.

این آهنگساز با اشاره به ظرفیت‌های ارکستر سمفونیک گفت: در ارکستر سمفونیک نه تنها در قطعات و رپرتوار کلاسیک بلکه به وسیله آن می‌توانیم قطعات ایرانی را اجرا کنیم؛ یعنی الزاماً قرار نیست رپرتوار کلاسیک داشته باشیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران