ماجرای پرچم طالبان در پارک ملت تهران چه بود؟/بیبیسی برای تجمع حامیان طالبان در ترکیه چه برای گفتن دارد؟
روز گذشته اجتماع کمتر از ۱۰ نفر که با پرچم طالبان در پارک ملت تهران عکس گرفته بودند، توسط برخی رسانهها خبرساز شدند که با واکنشهای مختلفی روبرو شد، برخی از کاربران نیز این تصاویر را با تجمع حامیان در ترکیه مقایسه کردند که هیچ واکنشی در پی نداشت.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «عارف احمدی» یک فعال رسانهای افغانستانی روز گذشته با انتشار تصاویری در فیسبوکش از برافراشته شدن پرچم طالبان در تجمع افرادی در پارک ملت تهران خبر داد که گفته میشد این افراد از حامیان طالبان هستند.
بیبیسی نیز به نقل از احمدی مدعی شد که شمار این افراد به 70 نفر میرسید، موضوعی که در پست این فعال رسانهای افغانستانی وجود نداشت و تصاویر منتشر شده نیز آن را تایید نمیکند؛ خبر برافراشته شدن پرچم طالبان در تهران واکنشهایی را نیز در پی داشت؛ اما ماجرا چه بود؟
برخی خبرنگاران که برای بررسی این موضوع به پارک ملت رفته بودند، هیچ نشانهای از تجمعکنندگان "حامی طالبان" نیافتند اما گفته میشود که پلیس چند نفر را دستگیر کرده است.
یکی از نگهبانان پارک ملت نیز درباره این تجمع گفت: بعد از ظهر چند نفر افغانستانی وارد پارک شدند و ما که نمیتوانستیم در حالت عادی از ورود آنها جلوگیری کنیم، پرچمها را هم گویا در کیف خود گذاشته بودند، آنها در قسمت بالای پارک پرچم طالبان را در دست گرفتند و به دیگران نشان میدادند، چند عکس هم گرفتند.
وی شمار این افراد را حدود 10 نفر خواند و افزود: مدت زمان زیادی نتوانستند تجمع کنند، فقط به اندازهای که ما خبردار شویم و به آنها برسیم و بگیریمشان؛ ما آنها را گرفتیم و به کلانتری 145 تحویل دادیم و پرچم را از آنها گرفتیم. یعنی زمان محدودی بود و برای ما عجیب است در همین زمان کم اخبار آن منتشر شد، چون به آنها اجازه ندادیم تا ادامه بدهند.
برخی میگویند که افغانستانیهای زیادی به پارک میآیند. بالاخره کار 10 نفر بیشتر نبود اما سریع رسانهای شد؛ مثلاً ممکن است در روز یک نفر بیاید و اینجا پرچم داعش را بر افراشته کند، احتمالاً سریع در شبکههای بیبیسی و منوتو میگویند پرچم داعش در پارک ملت تهران برافراشته شد.
با این حال، این تصاویر واکنشهای مختلفی را در پی داشته است و برخی از کاربران در فضای مجازی معتقدند که چنین بازتاب سریعی نشان میدهد که همواره عدهای از مسائل مختلف برای ایجاد فاصله بین دو ملت ایران و افغانستان استفاده میکنند.
«راحله مسعود» یک کاربر افغانستانی نیز با انتشار ویدئویی از تجمع حامیان دولت افغانستان و طالبان در کنار یکدیگر در ترکیه و گرفتن عکس در کنار پرچمهای افغانستان و طالبان، گزارش بیبیسی را تلاشی برای خدشهدار کردن روابط بین دو کشور ایران و افغانستان دانست.
وی خطاب به این گزارش گفت: «بلندگوهای بیبیسی برای تجمع حامیان طالبان در ترکیه چه گفتنی دارید!».
عارف احمدی فعال رسانهای افغانستانی نیز ضمن ابراز پشیمانی از انتشار این تصاویر و نیز بازتاب این خبر گفت: متأسفانه بیبیسی عکسها را بدون اجازهام منتشر کرده است، نمیخواهم این بازنشر باعث دردسر من شود.
به هر حال، داستان خونشریکی و همراهی دو ملت ایران و افغانستان که از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده است، داستان ناتمامی است که با رخ دادن مشکلی، هر جنگ و نبردی، صحنههایی از آن برجسته و به تصویر کشیده میشود و با تبلیغات منفی رسانهها و بدخواهان دو ملت رنگ نمیبازد.
انتهای پیام/.