گرمای تابستان و قطعی چندین ساعته آب در بافت تاریخی و مرکزی کلانشهر شیراز
قطعی، کمبود و افت فشار آب در شیراز بهویژه در بافت تاریخی و مرکزی شهر مردم را کلافه کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، دیدن تصاویر یا شنیدن اخباری از کمبود آب در روستاها یا شهرهای کوچک شاید این روزها به یکی از عادیترین تصاویر و اخبار ممکن تبدیل شده باشد اما وقتی این اتفاق در کلانشهری مانند شیراز رخ دهد، ابعاد موضوع بزرگتر جلوه میکند.
هرچند این موضوع حتی در روستاها و شهرهای کوچک هم مشکلات زیادی به همراه دارد اما در شیراز آن هم در مرکز شهر مشکلات دوچندان است.
مردمی که در بافت تاریخی و مرکز شیراز ساکن هستند چند روزی است که از افت فشار و کمبود آب گلایه دارند اما امروز با قطعی کامل آب در منطقه چهار راه پیروزی و محله تاریخی سنگ سیاه این مشکل تبدیل به بحران شده است.
مردم برای تامین آب مورد نیاز خود باید هر چند ساعت یک بار به مساجد اطراف مراجعه و آب مورد نیاز خود را تامین کنند. همه این موارد در حالی است که چندی پیش خبر افتتاح خط دوم آبرسانی به شیراز از سوی مسئولان امر منتشر و اعلام شد که با این موضوع در شهر شیراز مشکل آب به حداقل ممکن میرسد.
اما مردم شیراز در نقاط مختلف شاهدند که نه تنها مشکل حل نشده یا به حداقل نرسیده که بیشتر هم شده است. ساکنان بلوار رحمت از قطعی آب در شبها و افت آب در روزها شاکی هستند. آنها میگویند در این ایام که گرما بیداد میکند و اغلب هم از کولرهای آبی استفاده میکنیم قطعی و افت فشار آب زندگی را سخت کرده است.
مردمی که در منطقه بافت تاریخی و چهار راه پیروزی هم ساکن هستند، همین مشکل را دارند با این تفاوت که قطعی یک روزه آب زندگی را برای ساکنان منطقه مختل کرده است.
بنا به گفته کارشناسان و مطلعان خط دوم هنوز کامل نشده است. به گفته این افراد باید 14 کیلومتر از دوکوهک تا مخزن معالیآباد کشیده شود تا پس از آن آب وارد مدار شود که آب منطقهای مسئول و متولی است اما هنوز این امر محقق نشده است.
بهمن بهروزی مدیرعامل آبفای شیراز در گفتوگو با تسنیم ابتدا درباره قطعی آب در منطقه تاریخی میگوید: 2 شب پیش خط آبرسانی به این منطقه طی عملیات مترو قطع شده و تلاش بیوقفه برای تعمیر انجام شده است.
به گفته وی با وجود اینکه از همه ظرفیتها برای آبرسانی استفاده میشود اما هم اکنون باید این مشکل برطرف شده باشد و تنها افت فشار در منطقه احساس شود.
مدیرعامل آبفای شیراز میافزاید: فارغ از افزایش تعداد مشترکین شیوع بیماری کرونا، گرمی هوا و اضافه شدن روستاها سبب شده که تامین آب و آبرسانی در کلانشهر شیراز با مشکل روبهرو شود.
به گفته بهروزی از خط دوم آبرسانی شیراز هم فقط به اندازه 25 درصد ظرفیت استفاده میشود آب منطقهای باید وارد شود و 14 کیلومتر از مسیر را قرارگاه خاتم باید کار کند تا آب را به مخزن معالیآباد بیاورد و پس از آن برای لولهگذاری اقدام شود.
به گفته مدیرعامل آبفای شیراز مشکل دیگری نیز وجود دارد که نقش مهمتری در قطعی آب دارد و آن قطعی برق است. اگر یک چاه خاموش شود مشکل بسیاری به وجود میآید البته خیلی تلاش شده که برق قطع نشود و جای تشکر از اداره برق دارد که تلاش کردند تا حداقل قطعی برق رخ دهد.
وی بیان میکند: 186 حلقه چاه آب شیراز را تامین میکند به اضافه خط دوم که اگر برای یک چاه هم مشکل ایجاد شود یا یک پمپ بسوزد مشکلات بسیاری ایجاد میکند.
بهرحال مشکل هر چه هست، چه ناهماهنگی باشد چه طولانی شدن افتتاح کامل خط دوم آبرسانی شیراز یا هر عامل دیگری در این ایام که گرمای هوا از هر زمانی بیشتر است، قطعی حتی یک ساعت آب نیز مردم را کلافه میکند چه برسد به یک یا دو روز. به جاست که مسئولان با دوراندیشی تلاش کنند میزان قطعی آب به حداقل ممکن برسد.
انتهای پیام/424/ ز