گارد سینماداران «سمفا» را عقب راند/ برای نجات سینما دولت جدی‌تر عمل کند

گارد سینماداران «سمفا» را عقب راند/ برای نجات سینما دولت جدی‌تر عمل کند

قابلیت خوب سمفا برای تسویه در لحظه میان سینماداران و دفاتر پخش به دلیل مشکلات اقتصادی سینماداران عملاً ممکن نشده است و حالا سازمان سینمایی برای کمک به این دو حوزه چرخه اکران وارد عمل شده است. در این خصوص نظرات دفاتر پخش خواندنی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اعلام سازمان سینمایی مبنی بر پرداخت سهم دفاتر پخش توسط این سازمان از ابتدای مرداد تا پایان آبان ماه، یکی از اقدامات قابل قبول سازمان سینمایی برای رفع مسائل میان دفاتر پخش و سینماداران آغاز شده است.

باتوجه به پرداخت‌های بعضاً دیرهنگام سینماداران به دفاتر پخش و گلایه‌مند شدن آنان از سینماداران و تسویه‌حساب دیرهنگام با تهیه‌کنندگان توسط دفاتر پخش، سازمان سینمایی برای این مدت که همزمان با ماه‌های محرم و صفر به عنوان ماه‌هایی که تماشاگر کمتر به سینما می‌رود و فیلم‌ها مخاطبین کمتری دارند، این تصمیم را گرفته است.

البته سؤالی که در این میان وجود دارد  این است که سمفا به عنوان ترمینالی که قرار بود تا تسویه حساب در لحظه میان دفاتر پخش و سینماداران انجام دهد چه خواهد کرد؟ به نظر می‌رسد که با توجه به اینکه سمفا تسویه در لحظه می‌کند و بسیاری از سینماداران نسبت به این بیرون رفت پول از حسابشان باتوجه به سودی که با کمک آن به تأمین نیرو و هزینه‌هایشان می‌پرداختند شکایت داشتند، فعلاً مانند سابق خود سینماها به دفاتر پخش سهمشان را پرداخت می‌کنند.

سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری , سینما ,

البته با توجه به میزان کم فروش و مخاطب، تا پایان آبان ماه این سازمان سینمایی است که به کمک دفاتر پخش می‌آید.

در این باره مدیر پخش «گویا فیلم» به خبرنگار تسنیم گفت: این اقدام سازمان سینمایی کار خوبی است خصوصاً در مدت زمانی که ما از نظر فروش دچار مشکلیم. البته دفاتر پخش در این مدت که کرونا باعث شد تا سالن‌های سینما بسته شود و رسماً فروش ما دچار مشکل شد، بسیار مهجور شدند.

 

سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری , سینما ,

تعداد زیادی از دفاتر پخش از سال قبل طلب دارند و هنوز سینمادارانی که خود تهیه‌کننده‌اند سهم ما را ندادند. در این مدت سازمان سینمایی کمک‌هایی به سینماداران و تولید کنندگان سینما کرد اما دفاتر پخش در انتهای این صف قرار گرفتند. درحالی که برای اکران هر فیلم مقدار مشخصی را هم صرف تبلیغات و هزینه‌های جاری می‌کردند.

برخی از دفاتر پخش که تعداد آنها به تعداد انگشتان یک دست نمی‌رسد البته مشکلی ندارند زیرا هم خودشان سینماهای مدرن و با سالن‌های زیاد دارند و هم اینکه بیشتر فیلم‌ها برای پخش به آنان مراجعه می‌کنند. اما دفاتر پخش دیگر چه می‌شوند؟ سازمان سینمایی برای آنان که ضعیف‌ترند چه فکری دارد؟

برای امثال ما و سینماهای ضعیف‌تری که پنج ماه است به سختی کار کرده‌اند چه فکری کرده است؟ آیا راه حل جدی سازمان برای حل مشکلات ما و برون رفت سینما از این شرایط بحرانی دارد؟

سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری , سینما ,

 

«علی آشتیانی» مدیر دفتر پخش «فیلم آفرین» نیز در گفت‌وگوی خود با خبرنگار تسنیم بیان کرد که ما از آبان سال قبل تا الان مطالباتی داریم که پرداخت نشده است. اقدام سازمان سینمایی برای پرداخت بدهی‌های ما با کمکی که به سینماداران می‌کند بخشی از بار و مشکلات ما را سبک می‌کند. حرکت دیگر سازمان برای این چندماه تا آخر آبان نیز حرکت قابل قبولی است. 

وی ادامه داد: البته واقعیت این است که به عقیده من بخش نمایش و اکران و توزیع از هم جدا نیست و اگر ضربه‌ای به یکی از این بخش‌ها وارد شود تمام چرخه اکران صدمه می‌بیند. اگر سازمان سینمایی به خسارت‌های وارده به این حوزه‌ها توجه نکند دودش به چشم تمامی اهالی فرهنگ و سینما می‌رود.

سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری , سینما ,

«علی آشتیانی»

بنابراین اقدام‌هایی که وزارت ارشاد تا الان انجام داده مؤثر بوده است و در این شرایط این اقدامات کمک موثری می‌تواند به مجموعه سینمای کشور باشد، چه به چرخه تولید و چه چرخه اکران. البته فشار اقتصادی بیش از این حرف‌ها است. صاحب فیلمی مانند شنای پروانه تصور اولیه‌اش این بوده است که این فیلم می‌تواند 40 میلیارد فروش داشته باشد، اما در حال حاضر این فیلم 3 میلیارد هم نفروخت. بنابراین سهم دفتر پخش و تهیه‌کننده 1 و نیم میلیارد از این فیلم است که رسماً او را ورشکسته می‌کند. پس اگر کمکی هم از طرف سازمان سینمایی بشود با همه اینکه خوب و کمک‌رسان است اما فایده‌ چندانی برای نجات سینما ندارد.

حیف است سینمایی که با این همه زحمت به اینجا رسیده است به‌خاطر فشار کرونا و شرایط بد اقتصادی نابود شود. بنابراین باید دولت و مجموعه‌های فرهنگی ذیربطش بیشتر به کمک سینما و فرهنگ ما بیایند. بودجه سینمایی ما بسیار کم است؛ پیکره سینمایی کشور ما بسیار ضعیف و رنجور است که برای حیات آن باید بیشتر به کمک و داد آن رسید. اینگونه شاید بنیه‌ای پیدا کند و بتواند آبرومندانه در جهان قدعلم کند.

سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری , سینما ,

باتوجه به صحبت‌ها فوق و گزارشات و مطالبی که رسانه‌ها درباره وضعیت اقتصادی سینما منتشر می‌کنند، به نظر می‌رسد که جدای از کمک‌هایی که سازمان سینمایی به سینماداران، دفاتر پخش و چرخه تولید سینما می‌کند، باید فکر جدی برای اکران سینما بشود. در شرایط فعلی تهیه‌کننده‌های حال حاضر که فیلم‌های خود را در جشنواره فجر اکران کردند، تمایلی به اکران فیلم‌های خود ندارند، اما مطمئناً بسیاری از تهیه‌کنندگانی که از سال‌های قبل فیلم‌های در صف مانده را حاضرند به هر قیمتی اکران کنند، می‌توانند کمی فضای سینما را متنوع کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران