سفیر اتریش در ایران: ‌دنبال راه‌حلی هوشمند‌ برای برقراری تعامل بین دانشمندان ایرانی و اتریشی در شرایط کرونایی‌ هستیم

سفیر اتریش در ایران: ‌دنبال راه‌حلی هوشمند‌ برای برقراری تعامل بین دانشمندان ایرانی و اتریشی در شرایط کرونایی‌ هستیم

گروه استان‌ها - سفیر اتریش در ایران گفت: ‌دنبال راه‌حلی هوشمند‌ برای برقراری تعامل بین دانشمندان ایرانی و اتریشی در شرایط کرونایی‌ هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اشتفان شولتز، ظهر امروز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه احترام عمیق خود را در تحمل بحران حوزه سلامت که کل کشور را در برگرفته و محدودیت تجاری و بلوکه شدن تجارت را به شما اعلام می‌کنم، اظهار داشت : شما با اراده در راستای تحول اقتصاد  و به تأسی از سخنان مقام معظم رهبریتان حرکت می‌کنید که یک بعد سخنان ایشان در راستای حفظ و استقرار نظام اقتصادی و یک بعد دیگر در راستای افزایش اقتصاد در بخش خصوصی بود که این مسیر را با اراده مضاعف طی می‌کنید.

وی ادامه داد: روابط بین دو کشور ایران و اتریش، روابطی است که در کشورهای دیگر کمتر دیده می‌شود که این روابط شامل 700 سال ارتباط مستقیم، 500 سال شراکت و بیش از 160 سال روابط دیپلماتیک حاکم بین این دو کشور است.

سفیر ‌اتریش بیان کرد: اتریش در تاریخ خود هیچ ادعای استعمارگری با کشورهایی از جمله ایران ندارد و تاسیس دانشگاه در ایران در سال 50 و فعالیت‌های دیگر که به کمک دانشمندان اتریشی در این کشور اتفاق افتاده و سفر سفیر اتریش بعد از انقلاب اسلامی و بعد از رفع تحریم‌ها به عنوان اولین سفیر کشورهای خارجی به ایران، نشان دهنده اعتماد عمیق است و نشان‌دهنده این است که روابط بین دو کشور قابل پیش بینی بوده است.

شولتز تصریح کرد: سفر به این استان درخواست دیرینه من بود اما کرونا به مشکلات موجود برای تحقق‌نشدن این سفر اضافه شده بود و اکنون حضور من به عنوان سفیر اتریش، نشانه و درخواست آغاز همکاری بین اتریش و استان شما است.

وی تصریح کرد: ملاقات با استاندار، شهردار و رئیس اتاق بازرگانی این استان و گفت‌وگوهای اولیه، ذهنیت‌ها را برای همکاری خاص به وجود آورد که باید با وجه اشتراک بین دو کشور بررسی و همکاری مشترک شکل داده شود.

سفیر اتریش با بیان اینکه گام اول همکاری‌های مشترک بین اتریش و این استان حوزه آب است، بیان کرد: اتریش نیز مانند استان شما از نظر تولید آب ظرفیت بالایی دارد و 95 درصد آب تولیده شده آن به کشورهای اطراف اتریش واگذار می‌شود، مدیریت منابع و دقت مصرف آب آنقدر مفید بوده است که به این مرحله رسیده‌ایم و این نتیجه صد سال تحقیق در زمینه آب و یکی از دلایل عمده‌ای است که اتریش تلاش می‌کند تا اروپا آب را خصوصی‌سازی نکند و همچنان در اختیار بخش خصوصی باقی بماند.

شولتز با اشاره به اینکه به اعتقاد ما، آب گنج بسیار خوبی است که به خوبی باید مدیریت شود، زیرا که بخش‌های مختلف اقتصادی وابسته به این حوزه است، به حوزه دیگری که مورد علاقه طرفین است اشاره کرد و گفت: حوزه کشاورزی پایدار و اقتصاد کشاورزی، حوزه دوم است که در این حوزه خاص صنایع تبدیلی، صنایع بسته‌بندی و حمل و نقل می‌تواند مورد توجه قرار گیرند.

وی افزود: روز گذشته از باغ بادام و مراکز پرورش ماهی که بر اساس معیارهای محیط زیستی، تولید می‌کنند بازدید شد و آنچه که ما را تحت تاثیر قرار داد همزمانی توجه به محیط زیست در کنار استفاده حداکثری از کشاورزی و محصولی که به بار می‌نشیند است.

سفیر اتریش، حوزه سوم مورد توجه را حوزه گردشگری پایدار با توجه به منابع آب و محیط زیست پایدار دانست و تصریح کرد: 15 درصد تولید خالص ملی اتریش در حوزه گردشگری به دست می‌آید که در سال گذشته 50 میلیون نفر اقامت در کشور  وجود داشت و این در صورتی است که اتریش 8 میلیون جمعیت دارد.

وی افزود: اتریش به عنوان کشور کوچکی است که از ذخایر منابع طبیعی برخوردار نیست لذا با تلاش مردم آن توانسته به رفاه نسبی خوب برسد.

شولتز با بیان اینکه علاوه بر این سه حوزه مطرح شده حوزه دیگری مورد علاقه طرفین قرار گرفته است که همه این حوزه‌ها را در بر می‌گیرد و آن حوزه، حوزه فرهنگ است، اظهار کرد: اتریش تنها کشوری است که در ایران انجمن فرهنگی دایر کرده و تاکنون 130 برنامه در مناسبات فرهنگی برگزار کرده است.

وی تصریح کرد: خواسته ما این است که در آینده نیز چند برنامه فرهنگی به منظور ارتباط بیشتر فرهنگی در این استان برگزار شود، همچنین اخیراً در تهران توافقنامه‌ای امضاء و مقرر شد کنسرت‌های موسیقی زنده در پارک‌های مختلف و عمومی تهران اجرا شود.

شولتز در پایان به همکاری علمی اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط کرونا دنبال راه‌حل هوشمند هستیم تا بین دانشمندان ایرانی و اتریشی در شرایط کرونایی ارتباط علمی برقرار شود.

معاون استاندار چهارمحال و بختیاری: کرونا و آمریکا دو ویروسی هستند که ما با آن درگیریم

الله کرم نصیری، در ادامه این جلسه اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری در جنوب غرب ایران واقع شده و منشاء رودهای خروشان در این استان است که 11 الی 12 درصد آب کشور را از رودخانه زاینده‌رود و کارون تامین می‌شود.

وی ادامه داد: این استان یک میلیون جمعیت دارد که افراد این استان در ابتدا روستایی و عشایر نشین بودند و کم کم زندگی نو و صنعتی را آغاز کردند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شرایط اقتصادی خوبی در استان حاکم است و واحدهای تولیدی و کارگاه‌های کوچک و بزرگ در استان گسترده هستند، تصریح کرد: محصولات صنایع دستی، فولاد، محصولات کشاورزی و میوه‌های سر درختی از جمله بادام و هلو در این استان به وفور دیده می‌شود، همچنین در این استان 50 شهر، 10 شهرستان و قریب به 750  روستا با مساحت 16 هزار کیلومتر مربع پراکنده است. 

نصیری گفت: قریب بر 20 هزار تن بادام در استان تولید و پنجاه هزار تن صادر می‌شود که همین موضوع می‌تواند مبنای همکاری مشترک این استان با کشور اتریش باشد.

وی تصریح کرد: استان در گذشته نیز از کشور اتریش صنایع پیشرفته وارد و مواد صنعتی، کشاورزی و سایر مواد را صادر می‌کرد.

نصیری ادامه داد: با همه این اوصاف، دنیا دچار بیماری کووید 19 شده و این موضوع اقتصاد ما را تحت تأثیر خود قرار داده است که علاوه بر ویروس کرونا با ویروس آمریکا و ترامپ نیز مواجه هستیم. اتریش با داد و ستد در کشورهای اطراف از جمله ایران یک رابطه خوشی را در ذهن ایرانیان به جای گذاشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: درخواست ما ایرانی‌ها از جامعه بزرگ اروپا و کشور اتریش این است که در سیاست‌های استکباری، آمریکا را همراهی نکنند زیرا که ایران روی اعتقاد و دفاع از مردم خود ایستاد و در جنگی که به کشور ما تحمیل کردند مردم قهرمانانه دفاع و 250 هزار شهید را در این راه دادند.

نصیری گفت: آمریکا تحریم‌هایی را ایجاد کرده که داروهای خاصی که بیماران سرطانی ما نیاز داشتند نیز دیگر به دست ما نمی‌رسد لذا انتظار داریم کشور اتریش در این زمینه به ما کمک کند.

وی در پایان گفت: مردم ما دردها و سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشتند که قطعا از پس این سختی‌های اقتصادی نیز بر خواهند آمد.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon