رونق کتابخوانی از بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکند/ روشهای جدید توسعه کتابخوانی در قزوین
گروه استانها- افزایش فرهنگ کتابخوانی میتواند به عنوان فاکتوری مهم در کاهش آسیبهای اجتماعی قلمداد شود زیرا ارتقای دانش و آگاهی، موجب کاهش این آسیبها خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین کتاب و کتابخوانی دو مقوله مهم در ارتقای فرهنگ یک جامعه به شمار میروند این در حالی است که برخی با غفلت از این امر مهم خود را سرگرم فضای مجازی و یا روزمرگیهای معمول میکنند.
افزایش بسیاری از بداخلاقی های اجتماعی و پروندههای بزهکاری نتیجه دوری جامعه از کتاب و مطالعه خوانده میشود و بهتر است با ترویج بیشتر فرهنگ کتابخوانی در جامعه برای رفع و کاهش آنها اقدام کرد.
امروزه کتب صوتی و نسخههای مجازی کتابها شرایط سهلالوصولی را برای مردم فراهم کردهاند. نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه نیازمند همت جمعی مسئولان و عموم مردم است.گسترش زیرساختها و تسهیل گری در امر کتاب و کتابخوانی در استان قزوین نیز میتواند در اعتلای فرهنگ مردم اثرگذار و جلوی بسیاری از بزهکاریهای احتمالی را بگیرد.
افزایش فرهنگ کتابخوانی موجب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود
هدایت الله جمالی پور استاندار قزوین در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین با بیان اینکه وقتی از توسعهیافتگی صحبت میکنیم رونق کتابخوانی نیز جزو مصادیق آن شمرده میشود، افزود: اگر مردم بدانند رفاهشان در گرو افزایش سرانه مطالعه قرار دارد قطعاً بیشازپیش به کتاب و کتابخوانی اهمیت میدهند.
جمالی پور خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکز آموزش عمومی برای تمام آحاد جامعه به شمار میرود و میتواند در جهتگیریهای مختلف و آگاهی بخشی به مردم کمککننده باشد.
وی با بیان اینکه معاون عمرانی استاندار موظف است نقاط مختلف فاقد کتابخانه استان را شناسایی کند، افزود: تلاش میشود تا از ظرفیت سرمایهداران استان قزوین استفاده کرده و کتابخانههای متعددی را در قزوین احداث کنیم.
نذر فرهنگی در قزوین افزایش یابد
منوچهر حبیبی معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین نیز در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین عنوان کرد: بهتر است نذر فرهنگی همچون اعطای کتاب به مردم، در استان افزایش یابد زیرا رونق این مهم میتواند در اعتلای فرهنگ مردم مؤثر باشد.
وی افزود: توجه به کتاب و کتابخوانی تأثیر به سزایی در سطح جامعه خواهد داشت زیرا مردم به نسبت آگاهتر شده و این آگاهی میتواند نویدبخش کاهش آسیبهای اجتماعی در آینده باشد.
حبیبی عنوان کرد: اگرچه فضای مجازی سازوکارهای معمول مردم را برهم زده اما باید با مدیریت این فضا زمانی را برای مطالعه کتاب اختصاص دهیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب ارتباط مستقیمی با سلامت معنوی و فرهنگی جامعه دارد به همین سبب متولیان امر فرهنگ موظفاند با برنامهریزی در این حوزه کتاب را در سبد خانوار قرار دهند.
ترویج فرهنگ کتابخوانی موجب ارتقاء آگاهی مردم میشود
فاطمه محمدبیگی مدیرکل کتابخانههای استان قزوین نیز در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: ترویج فرهنگ کتابخوانی موجب ارتقاء آگاهی مردم شده و درنهایت منجر به کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
محمدبیگی عنوان کرد: ارتباط مستقیمی بین افزایش تعداد کتابخانه و کتابخوانی با کاهش آسیبهای اجتماعی، جرائم و تخلفات وجود دارد زیرا زمانی که علم و آگاهی مردم ارتقا پیدا کند از ناهنجاریهای جامعه کاسته میشود.
وی افزود: کتابخانههای متعددی در قزوین منتظر دریافت بودجه مناسب برای احداث هستند در حالی که اگر بودجه کافی به این پروژهها تخصیص یابد ساخت کتابخانهها در قزوین با سرعت بیشتری انجام میشود.
مدیرکل کتابخانههای استان قزوین تصریح کرد: استفاده از اپلیکشنهای مختلف کتابخوان میتواند گزینه مناسبی برای عموم مردم باشد زیرا در هر کجا که باشند به تعداد بیشماری از کتاب دسترسی دارند.
محمدبیگی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 6 هزار کتاب صوتی در استان قزوین تهیه شده و در اختیار مردم قرار گرفته است، عنوان کرد: تهیه کتب صوتی نیز از جمله روشهای خلاقانه برای افزایش فرهنگ کتابخوانی به شمار میرود زیرا ممکن است برخی از مردم فرصتی برای مطالعه کتاب نداشته باشند اما با استفاده از کتب صوتی میتوانند از مطالب مفید این کتابها بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه تا کنون پویشهای مختلفی را جهت توسعه کتابخوانی در قزوین در کتابخانههای استان راه اندازی کردیم، گفت: مسابقات قصه گویی، برپایی محافل ادبی و مسابقات نقاشی از جمله این پویشها بوده است.
مدیرکل کتابخانههای استان قزوین افزود: با توجه به شرایط پیش آمده و روند صعودی سیر ابتلا به کرونا اکثر این برنامهها در فضای مجازی انجام شده این در حالی است که همچنین به مناسبتهای مختلف مسابقات متفاوتی برگزار میشود.
محمدبیگی عنوان کرد: علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت Samakpl.ir از کتب مختلف این سایت استفاده کرده و همچنین در مسابقات مختلف کتابخوانی نیز شرکت کنند.
آدمی با مطالعه کتاب به دنیایی دیگر قدم میگذارد حال آنکه بسیاری از مردم خود را از این لذت محروم کرده و با بی توجهی به این امر از آموزش بسیاری از نکات بی بهره میمانند.
استفاده از اپلیکشنهای مختلف کتابخوانی و یا بهره مندی از کتابهای صوتی میتواند جایگزین مناسبی برای کتب فیزیکی باشد.
گزارش از حدیثه پیله چی
انتهای پیام/ش