کردستان عراق| استقبال سرد از اعلام موعد برگزاری انتخابات زودهنگام / احزاب کُردی نگران از دست دادن موقعیت کنونی
احزاب و جریانهای سیاسی اقلیم کردستان واکنش سردی به اعلام موعد برگزاری انتخابات زودهنگام عراق از سوی نخست وزیر این کشور داشته اند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق 6 ژوئن سال 2021 (16 خرداد 1400) را به عنوان موعد برگزاری انتخابات زودهنگام این کشور اعلام کرد. این یکی از مهمترین وعدههای الکاظمی به هنگام تصدی پُست نخست وزیری عراق و یکی از مطالبات اصلی معترضان این کشور بوده است.
در اقلیم کردستان عراق واکنشها به تصمیم مصطفی الکاظمی چندان درخور توجه نبوده است. جریانهای سیاسی کُردی جدای از آنکه بیانیه و اظهارنظر رسمی نسبت به این موضوع نداشتهاند، از طریق شماری از مسئولین رده پائین و نمایندگان خود در پارلمان عراق به بیان مواضع مبهم اکتفا کردهاند. البته در این اظهارات هم به بیان پیش شرطهایی در راستای برگزاری این انتخابات پرداخته شده است.
این یک واقعیت است که احزاب کُردی نگران از دست دادن موقعیت کنونی خود در پارلمان عراق هستند، آنان بر این باور هستند که تکنیک تعیین نمایندگان آنان در پارلمان به مانند چند دوره گذشته نخواهد بود و از سوی دیگر، قانون جدید انتخابات ممکن است فضای دیگری را در پارلمان عراق پس از برگزاری انتخابات پیش بینی شده سال 2021 رقم بزند.
تجربه چندین دوره از پارلمان عراق و عدم موفقیت نمایندگان کُرد که اغلب نمایندگان حزبی بودهاند تا مدافع حقوق مردم، باعث شده است که احزاب و جریانهای سیاسی کُردی چندان رغبتی به برگزاری انتخابات زودهنگام نداشته باشند. با توجه به حجم مشکلات در مناطق اقلیم کردستان و کارنامه احزاب کُردی در پارلمان عراق، این امکان وجود دارد که در قانون جدید انتخابات اقبال مردم بیشتر به سوی نامزدهای غیر حزبی و مستقل باشد.
حزب دموکرات کردستان عراق تنها جریان سیاسی اقلیم است که به صورت غیر رسمی به این اتفاق واکنش نشان داده است. خسرو گوران رئیس دفتر انتخاباتی این حزب اعلام کرده است که برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق نیازمند توافق جریانهای سیاسی است.
وی تاکید کرده است که فراکسیونهای کُردی پارلمان عراق موافق برگزاری انتخابات زودهنگام نیستند.
به گفته این مسئول حزب دموکرات کردستان عراق، هنوز مسائل و نیازمندیهای برگزاری انتخابات از قبیل تصویب نهایی قانون مربوطه و بودجه مورد نیاز کمیسیون عالی انتخابات که بالغ بر 30 میلیارد دلار است، مرتفع نشده است.
با گذشت چند روز از تصمیم مصطفی الکاظمی و اعلام موعد برگزاری انتخابات زودهنگام عراق، واکنش سرد جریانهای سیاسی کُردی را می توان در نگرانی آنها در از دست دادن موقعیت کنونی جستجو کرد، زیرا فشار اقتصادی حاکم بر اقلیم کردستان و کاهش قدرت خرید مردم که در نتیجه عدم پرداخت چندین ماهه حقوق کارمندان است نمیتواند نتیجه دلخواه احزاب و جریانهای سیاسی این منطقه را در انتخابات آینده به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/