قطع وابستگی کشور در فناوری های مختلف با رونمایی از طرح های جهاددانشگاهی
رئیس جهاددانشگاهی گفت: در پایان سال و سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ شاهد موفقیتهای بزرگ فناورانه جهاددانشگاهی در تامین بسیاری از نیازهای کشور خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی که به صورت مجاز برگزار شد، گزارشی از عملکرد این نهاد ارائه کرد.
وی اثبات توان کشور در رسیدن به پیشرفت را مهمترین دستاورد جهاددانشگاهی طی چهل سال اخیر دانست و اظهار داشت: ما در کشور مشکلی در زمینه توسعه علمی و تولیدات فناوری نداریم به شریطی که در زمان مناسب به این کار بپردازیم و نگاه جامعی داشته باشیم.
طیبی ادامه داد: تولید علم و توسعه فناوری برای توسعه اقتصادی است اما در دانشگاهها و مراکز علمی ما هنوز هم تعداد مقالات و را مد نظر قرار می دهد که تعیین کننده نیست و باید توانست علم و دانش را در خدمت خدمات و اقتصاد آورد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت برخی از طرح های فناورانه در دست ساخت و تولید جهاددانشگاهی افزود: با تمام انرژی در حال اجرای این پروژههای فناورانه هستیم. در پایان سال و سالهای 99 و 1400 شاهد موفقیتهای بزرگ فناورانه جهاددانشگاهی در تامین بسیاری از نیازهای کشور خواهیم بود.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: با صنایع زیادی در حال مذاکره هستیم که هزینه تولید تمام یا بخشی از فناوری از جانب جهاددانشگاهی، تضمین خرید و تعهد استفاده هم از سمت کارفرمایان بوده است. موفقیتهای خوبی نیز تابهحال کسب شده است.
وی تاکید کرد: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت مترو، ساخت یک رام قطار 7 گانه مترو انجام شد. طراحی سیستم رانش این قطار بر عهده جهاددانشگاهی است و برای اولین بار همه قطعات آن در داخل کشور تولید می شود که امیداریم تا پایان سال مورد استفاده قرار گیرد و وابستگی کشور در حوزه قطار مترو رفع شود.
طیبی به بخشی از این طرح ها اشاره کرد و گفت: قرار بود از 2 فناوری پیشرفته درحوزه ابزارهای درون چاهی حفاری نفت به مناسبت چهلمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی رونمایی شود که به دلیل کرونا تست های نهایی صورت نگرفت و احتمالا این پروژه ها در پاییز رونمایی شوند.
وی خاطرنشان کرد: در تولید الکترو موتور و آسانسورهای بدون گیربکس نیز پروژه ای را در دست تولید داریم که با توجه به اتمام کار در آستانه رونمایی بود داشتیم که به دلیل شیوع کرونا در کشور به تاخیر افتاده است.
طیبی افزود: همچنین برنامه رونمایی کسب دانش فنی و ساخت سیستم روشنایی باند فرودگاه/ سامانه بصری ناوبری باند فرودگاهی را داشتیم که رونمایی به دلیل کرونا به تاخیر افتاد.
رئیس جهاددانشگاهی همچنین به برخی اقدامات در حال فعالیت این سازمان اشاره کرد و گفت: در زمینه صنایع دفاعی، طراحی و ساخت تجهیزات تست گیربکس اصلی بالگرد به قدرت 3 مگاوات و دور 15000 دور در دقیقه، طراحی و ساخت بزرگترین چرخ ریخته گری پیوسته برای تولید مفتول مسی جهت تولید کابل الکتریکی، انعقاد تفاهمنامه با ایران خودرو در زمینه کسب دانش فنی از جمله برخی از اقدامات است.
رئیس جهاددانشگاهی در ادامه به فعالیتهای شاخص یک سال گذشته این نهاد در حوزه های مختلف پژوهشی و فناوری در همکاری با برخی بخش ها و دستگاهها اشاره کرد و گفت: توسعه همکاری با ایمیدرو در زمینه تولید فناوریهای موردنیاز کانیهای فلزی و غیرفلزی، طراحی و ساخت موتور درون چاهی نفت، قرارداد اصلاح نژاد دام، مذاکره در زمینه طراحی و ساخت دکلهای تعمیراتی صنعت نفت، تولید کیت کرونا، کسب دانش فنی و طراحی و ساخت گلخانههای هوشمنداز جمله همکاری های ما با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است.
وی گفت: انعقاد تفاهمنامه در زمینه تولید محصولات مکمل غذائی و مواد انرژیزا و ولید چهار مکمل غذایی پرمصرف برای بدنسازی با وزارت ورزش و جوانان، ادامه کسب دانش فنی مدلهای مختلف متههای RockBit (سه دندانهای) و تحویل اولین سری متههای تولیدی، رونمائی و تحویل دکل دوم نفت طراحی و ساخته شده توسط جهاددانشگاهی واحد علم و صنعت و عقد قرارداد طراحی و ساخت یک واحد 50000 بشکهای تولید نفت به روش اسکیدموانتد با وزارت نفت از دیگر اقدامات در حال اجرای این نهاد است.
طیبی افزود: انعقاد تفاهمنامه با ایران خودرو در زمینه کسب دانش فنی، سیستم اتصال هوشمند خودروها، خودرو های تمام الکتریکی و هیبریدی که هزینه تولید دانش فنی از سمت جهاددانشگاهی و تضمین خرید و قرارداد خرید با ایران خودرو است نیز از دیگر طرح های جهاددانشگاهی است.
وی گفت: در سال گذشته اتمام پروژه تولید داروی گیاهی ترک اعتیاد را داشتیم و مجوز تولید دارو با نام تجاری Detoxine گرفته شده و قرار بود در این هفته رونمایی شود که رونمایی از آن به دلیل کرونا بلاتکلیف است.
**اقدامات در مقابله با کرونا
رئیس جهاددانشگاهی به برخی از اقدامات جهاددانشگاهی در مقابله با بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: تولید کیت تشخیص بیماری، شروع پروژه سلول درمانی بافت های اسیب دیده ریه، استفاده از ظرفیت رسانه ای جهاد و درخدمت خبر رسانی و ترویج رفتار درست مردم، تولید مواد ضد عفونی کننده و البسه کادر پزشکی بخشی از اقدامات در مقابله با شیوع بیماری کرونا است.
**گزارشی از دستاوردهای چهل ساله جهاددانشگاهی
طیبی در ادامه به ارائه گزارش دستاوردهای چهل ساله جهاد دانشگاهی پرداخت و افزود: تا پایان سال 1398 کل پروژه های فناورانه جهاد دانشگاهی 13 هزار و 473 پروژه بوده که حدود 8729 پروژه آن کارفرمایی بوده است. 4744 پروژه داخلی بوده که عمدتاً پروژههای داخلی ما برای تولید فناوری و پروژه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی تثبیت میشوند.
وی در خصوص پروژه هایی که تجاریسازی شدهاند نیز گفت: در حوزه پزشکی 32 فناوری در حوزه فنی و مهندسی 58 نوآوری و در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی 31 فناوری تجاری سازی شدهاند.
**سیاستگذاری توسعه اقتصاد دانشبنیان نیاز به مرکز فرماندهی دارد
طیبی با اشاره به تجربه چهل سال فعالیت جهاددانشگاهی گفت: ما در کشور مشکلی در زمینه تولیدات علمی و توسعه فناوری نداریم، به شرطی که در زمان مناسب به توسعه علمی و بویژه تولید فناوری بپردازیم. در این زمینه به نگاه جامع به تولید فناوریهای موردنیاز احتیاج داریم.
وی تصریح کرد: در گذشته بیشتر توجه به تولید فناوری در زمینه تجهیزات و مواد اولیه بود و از فناوری انجام طراحیهای پایه غفلت کردهایم. تولید علم و توسعه فناوری برای کاربرد و حل مشکلات و حفظ رقابت اقتصادی است؛ لذا در هر کجا که ضرورت توسعه و ارائه سریع خدمات داریم، باید دانش طراحی و تجهیزات از خارج وارد شود.
طیبی با اشاره به اینکه علاوه بر اراده و برنامه، نیازمند اصلاح ساختار تولید علم و فناوری تا تبدیل به ثروت هستیم، گفت: نظام علم، فناوری و نوآوری ما از کارآمدی مناسب برخورد نیست، ساختار بنگاهداری ما هم باید اصلاح شود و به سمت بخش خصوصی واقعی برود، بنگاههای بزرگ اقتصادی ما شبه دولتی یا خصوصی – دولتی هستند، اگر رانتهایی که به آنها داده میشود، قطع شود عموماً اقتصادی نیستند.
وی ادامه داد: سوبسیدها باید به بنگاههایی داده شود که دارای مراکز تحقیق و توسعهتری بوده و مرتب فناوریهای خود را ارتقاء میدهند.برای توسعه فناوری در صنایع کوچک و متوسط باید مراکز تحقیقاتی تخصصی ایجاد کنیم.جهاددانشگاهی میتواند در این زمینه نقش عمده به عهده بگیرد.
طیبی با اشاره به اینکه سیاستگذاری توسعه اقتصاد دانشبنیان نیاز به مرکز فرماندهی دارد، گفت: کشورهای اخیر توسعه یافته این مرکز را در خارج از بدنه اجرائی، با حضور اکثریت نخبگانی ولی حضور اول شخص اجرائی و وزراء و مدیران مرتبط ایجاد کردهاند. علت حضور اکثریت نخبگانی هم این است که در گردشهای سیاسی دولت و مجلس سیاستهای توسعه کشور تغییر نکند.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: ما نیاز به وفاق ملی در تعیین مصالح ملی کشور و همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عیدسعید قربان بیان فرمودند، نیاز به تلاش، تمرکز نیروها در برابر دشمنیها و ساخت و توسعه کشورمان داریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام /