کرمانشاه| مسیر گردشگری تاریخ و تمدن غرب کشور ایجاد می‌شود

کرمانشاه| مسیر گردشگری تاریخ و تمدن غرب کشور ایجاد می‌شود

گروه استان‌ها ـ مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران با همکاری سه شهر سنندج، همدان و کرمانشاه ایجاد می‌شود و تفاهم‌نامه آن امروز با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو امضا شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، تفاهم‌نامه مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران با همکاری سه شهر سنندج، همدان و کرمانشاه امروز با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و سه شهرداری و اعضای شورای شهر این سه شهر امضا شد.

مهرداد سالاری معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در این نشست با اشاره به راه ارتباطی مناسب استان کرمانشاه با استان‌های مجاور اظهار داشت: فرودگاه کرمانشاه دارای سابقه طولانی است و باند اصلی آن در حال بازسازی است و مجوز انجام پرواز به کشورهای همسایه دریافت شده است.

وی با بیان اینکه راه‌آهن غرب کشور به مرکز استان کرمانشاه رسیده است عنوان کرد: خط ریلی تا اسلام‌آبادغرب 80 درصد و تا خسروی 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مقرر شده تا خانقین عراق ادامه پیدا کند که در نهایت ما را به بندر لاذقیه سوریه وصل می‌کند.

سالاری با اشاره به اینکه باید از ظرفیت بالای بخش خصوصی برای عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه استفاده شود گفت: استان کرمانشاه در هر زمان دارای چهار فصل است که یک ظرفیت فوق‌العاده محسوب می‌شود و استفاده از این ظرفیت‌ها برای منطقه غرب کشور به ویژه شهرداری‌ها بسیار مؤثر است.

وی با بیان اینکه قابلیت‌هایی که در استان‌های غرب میور وجود دارد به صورت یکنواخت توزیع نشده و به تبع جمعیت نیز به صورت یکنواخت توزیع نمی‌شود افزود: در شهر کرمانشاه یک میلیون نفر، در شهر دوم 300 هزار نفر و در شهرهای بعدی 50 هزار نفر زندگی می‌کنند.

برای معرفی هویت واقعی سه شهر برنامه‌ریزی شده

طلوعی شهردار کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه استان‌های غرب کشور بعد از انقلاب به دلیل مرزی بودن مشکلات بیشتری را متحمل شدند اظهار داشت: بعد از دوران دفاع مقدس به این استان‌ها توجه جدی و ویژه‌ای نشد و استان‌ها نیز خود برای فراهم کردن زیرساخت‌ها اقدامات مناسبی انجام نداده‌اند.

وی با اشاره به ضرورت عملیاتی شدن این تفاهم‌نامه گفت: با این اقدام ظرفیت‌ها و هویت واقعی این سه شهر به مردم ایران و خارج از کشور معرفی می‌شود.

عباس صوفی شهردار همدان نیز در این نشست اظهار داشت: همدان دروازه منطقه غرب کشور است و می‌تواند در کنار سه استان دیگر ظرفیت‌های موجود را معرفی کند زیرا این مسیر گردشگری هیچوقت معرفی نشده است.

وی با اشاره به اینکه 1800 اثر تاریخی در همدان ثبت شده است گفت: سال گذشته همدان میزبان اعضای جهانی یونسکو برای جاده ابریشم بود که می‌تواند در کنار مسیر گردشگری قرار گیرد و در پساکرونا یک مسیر موفق در حوزه رونق گردشگری باشد.

حشمت‌الله صیدی شهردار سنندج در این جلسه با اشاره به اینکه هر کدام از این سه استان ظرفیت قابل توجهی در حوزه گردشگری دارند اظهار داشت: با فراهم سازی زیرساخت‌ها می‌توان شاهد استقبال بیشتر گردشگران بود.

وی با ابراز امیدواری از انجام اقدامات مشترک گردشگری بین سه استان عنوان کرد: در شهر سنندج در نوروز 97 و 98 جشن 30 هزار نفری با امنیت کامل برگزار شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

مهدی عبدالمالکی رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه در این جلسه با بیان اینکه مسیری که برای کریدور گردشگری انتخاب شده مزیت‌ها و فرصت‌های بسیاری دارد اظهار داشت: ثبت بیش از 8000 اثر ملی، تفرجگاه‌ها و مردم شجاع با پیشینه غنی از جمله این ظرفیت‌ها است.

وی با اشاره به اینکه این میثاق‌نامه مؤید عبور از حد رقابت بین این سه استان است عنوان کرد: سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی معرفی شده و چنانچه کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک و همدان به عنوان شهر خلاق صنایع دستی معرفی شود این سه استان در کنار یکدیگر جذابیت بسیاری دارند.

عبدالمالکی با بیان اینکه جمعیت این سه استان پنج میلیون نفر است گفت: وسعت این سه استان 73 هزار کیلومتر است که 6 درصد از وسعت کشور را شامل می‌شود.

در پایان این مراسم نیز نشان شهروندی کرمانشاه به حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اعطا شد.

انتهای پیام/832

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon