سمنان| بانوی معلولی که فعل «خواستن » را به‌خوبی صرف کرد؛ خیاطی را از طریق فضای مجازی و بدون آموزش یاد گرفتم


سمنان| بانوی معلولی که فعل «خواستن » را به‌خوبی صرف کرد؛ خیاطی را از طریق فضای مجازی و بدون آموزش یاد گرفتم

گروه استان‌ها- بانوی معلولی که به‌تنهایی فعل «خواستن توانستن» را به‌خوبی صرف کرد و با تکیه بر توانایی خود به درآمدزایی رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، رمز موفقیت در هر کار و راهی تلاش و‌ پشتکار و داشتن اراده‌ای پولادین و آهنین و نهراسیدن از سختی‌ها و «نه گفتن‌ها و نه شنیدن‌ها» برای ادامه مسیر است.

شیوه‌ای که یک بانوی موفق سرخه‌ای با تمام مشکلات و سختی‌ها و البته با وجود بیماری آن را در پیش گرفته تا برسد به همه آنچه در سر می‌پروراند.

زهرا امامی بانوی 41 ساله سرخه‌ای است که فعل «خواستن توانستن است» را به‌خوبی صرف کرده است و مشکلات گوناگون زندگی او را از پای در نیاورده است.

این بانو می‌گوید: در سال 84 به دلیل از کارافتادگی کلیه‌ها مجبور به پیوند کلیه شدم و همین مسئله باعث شد از ناحیه گوش دچار معلولیت شدم که نیاز به مراقبت‌های ماهانه و مراجعه به پزشکان متخصص و صرف هزینه‌های هنگفت بود.

امامی که چندین سال است پدرش از دنیا رفته است و حالا او با مادر سالمندی زندگی می‌کند می‌گوید: عملاً هیچ درآمدی نداشتیم و همه این‌ها سبب شد تصمیم بگیرم کاری برای خودم دست‌وپا کنم.

او اضافه می‌کند: به سراغ کسب‌وکارهای مختلف رفتم اما در آخر به این نتیجه رسیدم که باید با توجه به شرایطم کاری انجام دهم که هم برای خودم باشد و هم اینکه در خانه و در کنار مادر سالمندی باشم تا خیالم از بابت او نیز راحت باشد و این شد که خیاط شدم.

این بانوی هنرمند و پرتلاش می‌گوید: بنده در هیچ کلاس آموزش خیاطی شرکت نکرده‌ام و تمام‌کارهایی را که الآن انجام می‌دهم همه را از طریق فضای مجازی و کانال‌های آموزشی فرا گرفته‌ام.

امامی این بانوی با اراده که عزمش را جزم کرده است تا در کاری که در پیش گرفته موفق شود اضافه می‌کند: در ابتدای راه بسیار برایم سخت و دشوار بود؛ اما آن‌قدر تمرین و تلاش کردم تا توانستم فوت‌وفن‌های لازم برای دوخت و دوز سرویس آشپزخانه از دم‌کنی گرفته تا پیش‌بند و کاور اتو و کاور قابلمه و دستگیره و نم‌گیر و بقیه موارد این‌چنینی را یاد بگیرم.

او می‌گوید: حالا که تقریباً مهارت لازم در این کار را فرا گرفته‌ام، شوق‌وذوقم نیز برای کار کردن در حرفه خیاطی بیشتر شده است.

این بانوی هنرمند بیان می‌کند: سال 97 در نمایشگاه توانمندی‌های بانوان سرخه شرکت کردم و همین حضور سبب افزایش سفارش‌های مردمی شد و انگیزه‌ام برای ادامه کار بیشتر شد.

امامی که به گفته خودش در حین خیاطی کردن همه دغدغه‌ها و گرفتاری‌های روزمره زندگی را به دست فراموشی می‌سپارد می‌گوید: احساس بسیار خوبی دارم از اینکه توانسته‌ام خودم چرخ زندگی دونفره‌مان را بچرخانم و روی پای خود بایستیم.

او البته این را هم می‌گوید که شرایط بد اقتصادی کنونی و گرانی‌ها به‌گونه‌ای است که صبح‌ها در یکی از ادارات سرخه مشغول به کار هستم و سفارش‌های خیاطی را عصرها در منزل انجام می‌دهم.

این بانوی پرتلاش می‌گوید: اگر پدرم بیمه بود و ما یک منبع درآمدی داشتیم شاید گرانی‌ها این‌قدر بر زندگی من و مادرم تأثیر نمی‌گذاشت؛ اما پدر خدا بیامرزم بیمه نبود و من هم هیچ سابقه بیمه‌ای ندارم که بتوانم در آینده امید به آن داشته باشم.

مسئولان حمایت کنند

امامی از مسئولان حمایت بیشتر از خود و دیگر بانوانی که به‌سختی مشغول به کار و تلاش هستند را درخواست کرد و این درخواستی به‌حق است که مسئولان امر موظف هستند بدان توجه کنند.

مادرم به وجود کهولت سن برای مردم حوله می‌بافد

وی که به دلیل فوت پدر تحت پوشش کمیته امداد است می‌گوید: مادرم هنوز هم با اینکه سالخورده است به خاطر مشکلات اقتصادی کار می‌کند و حوله برای مردم می‌بافد و من از بابت بسیار ناراحتم و آرزو می‌کنم اوضاع‌واحوالمان به لحاظ مالی تغییر یابد تا مادرم مجبور به کار کردن نباشد.

500 هزار تومان تمام درآمدم از خیاطی و کار خدماتی است

این بانوی سرخه‌ای می‌گوید: همان‌طور که گفتم در یک اداره صبح‌ها مشغول به کار خدماتی و نظافتی هستم و ماهانه 300 هزار تومان حقوق دریافت می‌کنم و با سفارش‌های خیاطی می‌توانم بگویم ماهانه حدود 200 هزار تومان درآمد دارم که مشخص است به‌هیچ‌وجه کفاف حتی یک زندگی عادی را هم نمی‌دهد.

امامی عنوان می‌کند: خواهش بنده از مسئولان این است که وقتی وامی از آن‌ها درخواست می‌شود یا شرایط بازپرداخت آن را تسهیل کنند یا حمایتشان به‌گونه‌ای دیگر باشد؛ مثل ایجاد یک کارگاه یا معرفی به شغلی بهتر و پردرآمدتر؛ چون هستند افرادی مثل بنده که توان بازپرداخت اقساط را با درآمد فعلی‌ام ندارند.

پوکی استخوانم اجازه نشستن طولانی پشت چرخ‌خیاطی را نمی‌‌دهد

او می‌گوید: اقساط خانه ازیک‌طرف و هزینه‌های درمانی و دارو و تهیه اقلام موردنیاز از خوراک تا پوشاک از طرف دیگر همه و همه مشکلاتی است که بنده با آن مواجه هستم و به دلیل پیوند کلیه هم که انجام داده‌ام و پوکی استخوان هم دارم؛ نمی‌توانم ساعات طولانی پشت چرخ‌خیاطی بنشینم و همین‌قدر را هم مجبورم.

امامی خاطرنشان می‌کند: خیلی از افراد وقتی کیفیت کارهای خیاطی من را دیده‌اند از من خواسته‌اند به آن‌ها آموزش دهم؛ اما من قبول نکرده‌ام چون خودم به شکل اصولی آموزش ندیده‌ام.

جوانان از سختی و مشکلات کار کردن هراس به دل راه ندهند

او به جوانان جویای کار می‌گوید از سختی و مشکلات کار کردن هراس به دل راه ندهند؛ به‌هرحال نباید در شرایط فعلی اگر کاری یافت نمی‌شود و شرایط پشت میز نشینی و یا دیگر کارها فراهم نمی‌شود؛ یکجا نشست و کاسه «چه کنم» بر دست گرفت، به قول آن جمله معروف که گفته شده «از تو حرکت از خدا برکت» و به نظر من باید تلاش کرد تا موفق شد.

این بانو می‌گوید: هدفم از کار کردن از ابتدا این بود که به دیگران محتاج نباشم و بتوانم خرج زندگی خود را خودم تأمین کنم و بی‌نیاز از کمک باشم که امیدوارم روزی آن‌قدر کسب‌وکارم توسعه یابد که دیگر دغدغه‌های مالی امروز را نداشته باشم.

کم نیستند بانوانی همچون بانو امامی که چنین سخت‌کوش و پرتلاش با وجود تمام محدودیت‌ها و سختی‌ها اما عزمی راسخ برای ایستادن بر روی پای خود و خودکفایی دارند و باید چنین افرادی را به مردم به‌ویژه نسل جوان شناساند تا الگویی برایشان باشد که می‌توان با تلاش و کوشش هر ناممکنی را ممکن ساخت.

گزارش: زکیه زکی

انتهای پیام/363/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران