گزارش | سوختگیری غیرقانونی گاز مایع بلای جان رانندگان اردبیلی شده است


گزارش | سوختگیری غیرقانونی گاز مایع بلای جان رانندگان اردبیلی شده است

گروه استان‌ها - تشکیل صف‌های طویل در مقابل مغازه‌های حاشیه‌ شهرها و مکانی که هیچ استاندارد و امنیتی ندارد داستان تکراری هر روز رانندگان اردبیلی است که درآمد خود را به بهای زندگی ترجیح داده و برای سوختگیری جلوی این مغازه‌ها صف می‌کشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل،  درحالی تقاضا برای دوگانه‌سوز کردن خودروها با افزایش قیمت بنزین روند افزایشی داشته که متأسفانه این امر به دلیل مشکلات متعددی برای همگان امکان‌پذیر نیست و گروهی به‌صورت غیراستاندارد اقدام به دوگانه سوز کردن خودروهای خود می‌کنند و متأسفانه بنابه هر دلیلی کارت الکترونیکی گاز مایع در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد.

این درحالی است که حتی برخی از آن گروه از خودروها هم که کاملاً قانونی توسط واحدهای مجاز دوگانه‌سوز شده‌اند فعلاً  کارت الکترونیکی سوختگیری برایشان صادر نشده و این امر باعث مراجعه بسیاری از خودروهای دوگانه سوز به عرضه‌کنندگان غیرقانونی گاز مایع شده است.

اتفاقی که بعضاً به بهای جان مراجعان و حتی عرضه کنندگان به دلیل استفاده از تجهیزات غیراستاندارد تمام می‌شود و مشکلاتی برای بازماندگان و البته جامعه ایجاد می‌کند و به قول معروف با هر انفجاری یک یا چند زندگی دود شده و به هوا می‌رود.

به هرحال در استان اردبیل تشکیل صف‌های طویل مقابل مغازه‌های حاشیه‌ شهرها و مکان‌هایی که هیچ استاندارد و امنیتی برای عرضه گاز مایع به خودروها را ندارد داستانی تکراری  شده که هر روز رانندگان اردبیلی با آن سروکار دارند تا بتوانند لقمه نانی سر سفره خانواده ببرند.

 سید غلامحسین حسنتاش، کارشناس حوزه انرژی چندی پیش درباره استفاده از سوخت LPG  به رسانه‌ها گفت: استفاده از این سوخت لزوماً بد نیست؛ اما حداقل برای جایگزینی بنزین، گازمایع برتر از CNG  است. چون عرضه قانونی گازمایع (LPG) زیرساخت مستقلی از نظر ایستگاه‌های سوخت‌گیری  نمی‌خواهد و اغلب پمپ‌بنزین‌های موجود می‌تواند یکی دو پمپ گازمایع هم داشته باشند.

وی بیان کرد: باتوجه به اینکه وزارت نفت اجازه توزیع استاندارد و قانونی  LPG را برای خودروها نمی‌دهد؛ در حال حاضر این سوخت به صورت غیر‌استاندارد و البته غیرقانونی در خودروها سوخت‌گیری می‌شود و به دلیل بسیار ارزانتر بودن گازمایع نسبت به بنزین، تقاضای بالایی برای دوگانه سوز کردن خودروها ایجاد شده و مالکین خودروهایشان را در واحدهای غیراستاندارد و غیرقانونی دوگانه‌سوز می‌کنند.

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه افزود: به این ترتیب  مالکین اینگونه خودروها که غیراستاندارد دوگانه سوز شده‌اند سیلندرهایی که به عنوان کپسول خانگی طراحی شده‌اند را در مراکز مورد نظر که معمولا در پوشش پیک نیک پرکنی کار می‌کنند، به خودرو منتقل کرده و به شیوه‌ای کاملا غیر استاندارد اقدام به پرکردن منبع مورد نظر کرده یا اینکه مستقیم همان کپسول را  به سیستم سوخت رسان خودرو متصل می‌کنند، که بارها این شیوه باعث بروز حادثه شده است.

این در حالی است که سیدحجت مدنی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل در این زمینه اظهار می‌کند: گاز مایع  در تأسیسات و عاملین فروش استان براساس نیاز مصرف کننده واقعی توزیع می‌شود و در اردبیل 11 تأسیسات توزیع و یک موضع محلی و 170 عامل فروش گاز وجود دارد و 20 هزار خانوار را ساماندهی کرده‌ایم؛ اما خانوار حرف‌های دیگری می‌زنند و از وضعیت غیراستاندارد جایگاه‌ها گلایه‌مندند.

هیچ جایگاه استانداردی در اردبیل وجود ندارد

در این باره به گفت‌وگو با یکی از رانندگان اردبیلی پرداختیم که از وضعیت موجود ناراضی بود و اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت بنزین استفاده از گاز مایع را ترجیح می‌دهم که قیمت آن نیز اخیراً افزایش پیدا کرده و نظارت بر توزیع گاز مایع به شکل مناسب انجام نشده است.

ناصر رحیمی گفت: متأسفانه هیچ نهاد و ارگانی در راستای ایجاد جایگاه ثابت و استاندارد گاز مایع اقدامی نمی‌کند و جایگاه‌های غیراستاندارد هم در خفا و پنهانی اقدام به پر کردن کپسول خودروهای دوگانه رانندگان می‌کنند که آن‌ها هم مداوم تعطیل می‌شوند و ما مجبور می‌شویم کل حاشیه‌ شهر را برای پیدا کردن یک جایگاه بگردیم.

وی بیان کرد: از مسئولین انتظار داریم در راستای حمایت از رانندگان یک جایگاه استاندارد گاز مایع در استان برای خودروهای مزبور راه‌اندازی کنند و همان طور که جایگاه سی.اِن.جی در استان اشباع شده است باید در این زمینه نیز اقدامات لازم انجام شود.

این شهروند اردبیلی در ارتباط با اختصاص نیافتن سهمیه کافی برای خودروها اشاره کرد و گفت: همین امر مشکلاتی را برای ما به وجود آورده‌ است به طوری که مجبور به استفاده از بنزین سه هزار تومانی هستیم که صرفه‌ای برای ما ندارد که امیدواریم سهمیه‌ را بر حسب اولویت‌بندی افزایش دهند.

این درحالی است که نباید فراموش کنیم با توجه به این که استفاده از کپسول‌های گاز مایع به عنوان یکی از خطرناک‌ترین سوخت‌ها در استان مشاهده می‌شود و سوخت‌گیری با سیلندرهای گاز مایع خطری جدی است، اهمیت ایجاد جایگاه‌های سوخت گاز مایع به خاطر رغبت مردم به استفاده از این نوع سوخت در اردبیل اولویت اساسی است.

البته کپسول‌های گاز مایع خانگی تنها مشکل و معضل این گروه از رانندگان اردبیلی نیست و مشکل دیگری که در این زمینه گلایه رانندگان را به همراه داشته  کمبود گاز مایع در استان و نداشتن کارت الکترونیکی است در حالی که طبق اظهارات مدنی برحسب نیازهای خانوار برای هر ماه 44 کیلوگرم گاز مایع بر حسب 710 تومان برای هر کیلوگرم در نظر گرفته شده که مشکلی در تأمین گاز مایع در استان وجود ندارد و توزیع الکترونیکی گاز مایع در سطح استان از یک مرداد محقق شده و برخورد با هر گونه تخلف اولویت اساسی است.

گلایه شهروند اردبیلی از عدم دریافت کارت الکترونیکی

اکبر مصطفی‌پور راننده تاکسی بین راهی اردبیلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم   ضمن اعلام  نارضایتی از شرایط فعلی در این‌باره اظهار داشت: نزدیک 20 روز است که به هر اداره‌ای سرمی‌زنم تا کارت الکترونیکی دریافت کنم هیچ مسئولی به من پاسخ درستی نمی‌دهد و کسی هم درک نمی‌کند که نان شب ما از کجا باید درآید و چگونه باید دخل و مخارج زندگی خود را درآوریم.

وی بیان کرد: متأسفانه به خاطر تأمین سوخت گاز مایع کل شهر را زیر و رو می‌کنیم، اما این طور که به نظر می‌رسد عاملان این نوع سوخت فقط به دوست و آشنایان خود گاز می‌دهند چرا که نوبت ما که می‌رسد می‌گویند "گاز تمام شد".

مصطفی‌پور بیان کرد: با توجه به این که الکترونیکی کردن سهمیه گاز مایع برای جلوگیری از تخلفات است  انتظار داریم متولیان ذی‌ربط در این زمینه برخورد با هر گونه تخلفات را در دستور کار قرار دهند و برای حل مشکلات کنونی برنامه‌ریزی اساسی داشته باشند.

روند توزیع الکترونیکی گاز مایع در اردبیل نظارت می‌شود

حجت مدنی مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل در این باره اظهار داشت: به‌ منظور اجرای صحیح فرآیند تأمین و توزیع الکترونیکی گاز مایع، از تأسیسات و چندین عاملیت فروش بازدید و روند اجرایی این طرح را رصد کرده و نقاط قوت و ضعف طرح را بررسی می‌کنیم.

وی گفت: با توجه به تغییر الگوی مصرف گاز مایع در استان روش الکترونیکی توزیع، به‌منظور صیانت از سرمایه ملی و دفاع از حقوق مردم استان در دستور کار است که با توجه به پیگیری‌های مسئولان استان، اقدام‌های لازم درباره هماهنگی با شبکه بانکی کشور و تأمین تجهیزات پایانه‌های فروشگاهی انجام و در این راستا، مقدمات توزیع الکترونیکی گازمایع از اول مرداد ماه امسال فراهم شد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل افزود: درباره همکاری مقام‌های استانی و نیز شرکت‌های توزیع‌کننده گاز مایع اظهار کرد: استاندار اردبیل و دیگر مسئولان دستگاههای اجرایی مرتبط استان و مدیران تاسیسات توزیع‌کننده، نهایت همکاری را با مسئولین منطقه داشته که ثمره آن، تسریع دستیابی به اهداف مورد نظر بود.

وی نیز با اشاره به اینکه هم‌اکنون گاز مایع در تاسیسات و عاملین فروش  استان براساس نیاز مصرف کننده واقعی توزیع می‌شود گفت: در طرح توزیع الکترونیکی، گاز مایع مورد نیاز مشترکان، به مقدار 44 کیلو برای هر خانوار به مبلغ 7 هزار و 100 ریال برای هر کیلو تعیین قیمت شده است که از طریق کارت بانکی ارائه شده توسط سرپرست خانوار در سامانه در خواست سوخت(سدف)، تحویل می‌شود.

وی تصریح کرد: مشکلی در زمینه تامین گاز مایع در استان وجود ندارد به طوری که در استان 11 تاسیسات توزیع و یک موزع محلی و 170 عاملین فروش گاز مایع وظیفه تامین و توزیع گاز مایع مورد نیاز خانوار ، مراکز گردشگری و صنایع را برعهده دارند که توسط کارشناسان و بازرسان مجرب شرکت نفت منطقه اردبیل چرخه توزیع این سوخت به صورت جدی مورد ارزیابی روزانه قرار می‌گیرد و منطقه اردبیل دارای 72 باب جایگاه عرضه سوخت مایع است که به صورت شبانه روزی سوخت مورد نیاز خودرو های استان  را توزیع می کنند.

 مدیر منطقه شرکت نفت اردبیل افزود: از ابتدای ابلاغ دستورالعمل اجرایی طرح الکترونیکی گاز مایع در تاریخ 24 تیر ماه از سوی ستاد پخش فرآورده‌های نفتی ایران همکاران منطقه و شرکتهای موزع به صورت شبانه‌روزی تلاش کرده‌اند تا به نحو مقتضی این طرح اجرایی شود و مشکلی برای مشتریان به وجود نیاید.

مدنی بیان کرد: چرخه اجرای این طرح در حال تکمیل است و کارهای فنی و ارتباطی در حال بررسی و رفع ایرادهای است که این امر نیز در روزهای آتی رفع شده و مانند نفت سفید و نفتگاز به صورت کامل اجرایی می‌شود.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل، اظهار کرد:  براساس راستی‌آزمایی امسال نزدیک به 20هزار خانوار مشترک نفت سفید را ساماندهی کردیم که به طور قطع این تعداد خانوار نیازمند گاز مایع هستند.

به‌هرحال اگرچه اغلب مسئولان استانی خبر از مناسب بودن اوضاع و جلوگیری از عرضه غیرقانونی و غیراستاندارد گاز مایع در سراسر استان می‌دهند اما واقعیت این است که هر روز صبح اگر همین مسئولان سری به حاشیه شهرهای استان بزنند بدون تردید شاهد صفوف طولانی خریداران گاز مایع از عرضه کنندگان غیرقانونی خواهند بود.

اتفاقی که قطعا با روند افزایشی آن احتمال بروز حوادثی نگران کننده و ناگوار قوت گرفته و می‌تواند مشکلات بزرگتری در منطقه ایجاد کند و به همین دلیل بهتر است به‌جای انکار موضوع راهکارهایی برای بهبود شرایط و استفاده قانونی رانندگان از این امکانات ایجاد کنیم تا هم به سلامت جامعه و هم محیط زیست کمک کرده باشیم.

گزارش از زهرا رضازاده

انتهای پیام/132/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon