خسارت میلیونی کانون‌های فرسایش باد به محیط زیست گناباد/ بیابان‌زدایی در دستور کار قرار گرفت+تصاویر

خسارت میلیونی کانون‌های فرسایش باد به محیط زیست گناباد/ بیابان‌زدایی در دستور کار قرار گرفت+تصاویر

گروه استان‌ها-شهرستان گناباد با مساحت بالغ بر ۵۷۰ هزار هکتار به دلیل قرارگیری در منطقه گرم و خشک و بیابانی، از دیرباز در معرض هجوم طوفان‌های شن قرار داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، شهرستان گناباد با مساحت بالغ بر 570 هزار هکتار به دلیل قرارگیری در منطقه گرم و خشک و بیابانی، از دیرباز در معرض هجوم طوفان‌های شن قرار داشته است.

به دلیل مشکلات ناشی از بیابان‌زایی، از دهه چهل اقدامات مقابله با این پدیده شوم از قبیل تثبیت شن‌های روان، با ایجاد نخستین ایستگاه بیابان‌زدایی در قوژد گناباد و در منطقه عمرانی آغاز و پس از آن به تناسب تخصیص اعتبارات، پروژه‌های مختلف در بخش بیابان،مطالعه و اجرا شده که سطح احیا شده تاکنون  بالغ بر 60 هزار هکتار است.

مجتبی محرابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: بیش از یک میلیون و 250 هکتار از مساحت استان خراسان رضوی را کانون‌های بحرانی فرسایش بادی تشکیل می‌دهد که این کانون‌های بحرانی می‌تواند مساحت دو میلیون و 400 هزار هکتار از عرصه‌های پایین دست استان را تحت تاثیر قرار دهد.

وی ادامه داد: میزان 227098 هکتار از اراضی  شهرستان گناباد در زمره اراضی  تحت تاثیر فرسایش بادی و 127313 هکتار نیز کانون‌های بحرانی فرسایش بادی است که 62.5 درصد کل سطح شهرستان را شامل می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد تصریح کرد: خسارات وارده بر منابع زیست انسانی شامل مسکونی، بهداشت،کشاورزی، تاسیسات، خطوط مواصلاتی، شبکه‌های آبیاری و منابع زیست محیطی طبق  مطالعات انجام شده در سال 1398، بالغ بر 133270 میلیون ریال برآورد و اعلام گردیده است.

محرابی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار حدود 20 میلیارد ریال اعتبار جهت اجرای پروژه‌های بیابان‌زدایی و تثبیت شن‌های روان به این شهرستان  اختصاص یافته که با مشارکت مردم و اتخاذ روش‌های نوین مبتنی بر دانش بومی، 10 پروژه  با اعتباری معادل 20 میلیارد ریال اجرا شده که این پروژه‌ها شامل جمع‌آوری بذر و تولید نهال گلدانی و ریشه لخت سازگار به مناطق خشک و بیابانی وبومی، اجرای پروژه‌های بیابان‌زدایی در شهرستان‌های بیابانی به تعداد 620 هزار اصله نهال در ایستگاه قوژد، نهالکاری توأم با آبیاری در سطح 280 هکتار مدیریت و کنترل رواناب در سطح 450 هکتار، احداث تله رسوبگیر به طول 15 کیلومتر، احداث بادشکن غیرزنده به طول 5 کیلومتر و مدیریت جنگل‌های دست کاشت مناطق بیابانیاست.

انتهای پیام/282/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon