آمریکا چگونه آشکارا نفت سوریه را به غارت می‌برد؟


آمریکا چگونه آشکارا نفت سوریه را به غارت می‌برد؟

به نوشته روزنامه روس، قرارداد نفتی بین یک شرکت آمریکایی با کردهای سوری، تنها با هدف منحرف ساختن افکار عمومی از این واقعیت است که مناطق نفت خیز شمال شرقی سوریه تحت کنترل مستقیم نظامیان آمریکایی قرار خواهد داشت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو، امروز در تحلیلی نوشته است: خبر انعقاد توافقنامه‌ای بین کردهای سوری و یک شرکت آمریکایی درباره توسعه میادین نفتی در شمال شرقی سوریه، انتقادات شدیدی را از سوی دمشق و آنکارا در پی داشت.

دولت سوریه، ایالات متحده را "دزد" نامیده و ترکیه هم ناگهان نگران تمامیت ارضی سوریه شده است، البته مقامات آنکارا به خصوص از تقویت استقلال اقتصادی کردهای سوری خوششان نمی‌آید.

به گفته کارشناسان، این توافق نفتی در وهله نخست، از اهمیت سیاسی برخوردار است، زیرا استقلال مناطقی را که تحت کنترل دمشق نیستند را تشویق کرده و هر امیدی برای بازگشت کامل ثروت ملی این کشور بدست دولت قانونی آن را از بین می‌برد.

روز دوشنبه وزارت خارجه ترکیه در تفسیر خبر توافق نفتی بین دولت خودمختار شمال شرق سوریه و شرکت نفتی آمریکایی «Delta Crescent Energy  »، یادآور شد که منابع طبیعی سوریه متعلق به مردم این کشور است و ما بسیار متأسف هستیم که ایالات متحده از اقدامی حمایت می کند که نقض آشکار اصول حقوق بین الملل، تمامیت ارضی سوریه و در راستای کمک به تأمین مالی تروریسم است.

روز گذشته، وزارت امور خارجه سوریه نیز "توافق بین سارقان و دزدان فروش نفت" را تهدیدی برای حاکمیت ملی این کشور ارزیابی کرد. دمشق تأکید کرد که این معامله که با دور زدن دولت مرکزی منعقد شده، کاملاً غیرقانونی است.

لازم به یادآوری است که در ماه اکتبر گذشته، دونالد ترامپ- رئیس جمهوری آمریکا بطور غیرمنتظره خبر خروج هزاران سرباز آمریکایی از سوریه را اعلام کرد. با این حال، پس از آن آمریکایی‌ها به بهانه حفاظت از میادین نفتی سوریه شروع به بازگشت به این کشور کردند. در ابتدا صحبت بر سر مقابله با بقایای گروه تروریستی داعش بود، اما پس از آن مشخص شد که چنین نیست.

در ماه ژانویه، "جیمز جفری" نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه تأکید کرد که واشنگتن دخالتی در استخراج نفت در سوریه ندارد، ولی در حقیقت برخی از شرکت‌های آمریکایی واقعاً از وزارت خزانه داری آمریکا برای فعالیت در منطقه فعالیت، درخواست مجوز کردند.

این در حالی بود که تحریم‌های آمریکا داد و ستد محصولات نفتی با سوریه را منع کرده است. البته صحبت بر سر مناطقی است که تحت کنترل مقامات رسمی دمشق قرار دارد و در این رابطه یک استثنا برای کردها در مناطق شمال شرقی سوریه در نظر گرفته شده است. دقیقا همین مسئله بارها باعث خشم و انتقاد شدید مقامات مسکو شده است.

تلاش روسیه برای حفظ کنترل دولت سوریه بر میادین نفتی این کشور

"پیتر ایلیچی‌یف" مدیر بخش سازمان‌های بین المللی وزارت امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ای در این رابطه گفت: «ایالات متحده اقدامات خود در سوریه را بر تشویق جدایی طلبان کرد و تأمین مالی آنها از راه تجارت غیرقانونی نفت سوریه در مناطق شرقی رود فرات متمرکز کرده است.»

"واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت: «دولت سوریه هرماه 40 میلیون دلار درآمد نفتی را از دست می دهد. بازگرداندن اموال این کشور به دولت قانونی آن از سوی ایالات متحده، سهم بسیار بهتری در مقایسه با سهم واشنگتن در کنفرانس اخیر بروکسل (درباره کمک کنندگان مالی به سوریه) دارد.

برای روسیه، حفظ کنترل آمریکا بر میادین سوریه برابر است با تحریم‌های آمریکا علیه دمشق، که به اقتصاد سوریه آسیب می رساند و دولت آن را از منابع لازم برای بازسازی کشور محروم می‌کند.

دقیقاً یک روز قبل از اینکه قرارداد شرکت آمریکایی با کردهای سوری مشخص شود، واسیلی نبنزیا اعلام که روسیه قصد دارد خواستار برگزاری نشست ویژه شورای امنیت شود تا در جریان آن به بحث درباره آسیب های زیست محیطی که ایالات متحده آمریکا به سوریه وارد کرده، "اشغال مناطق نفت خیز این کشور" و در عین حال عدم حل و فصل مشکل خراب تجهیزات، که منجر به نشت نفت می‌شود، پرداخته شود.

به گفته وی، ایالات متحده "منابع مالی یا منابع فنی" برای حل این مشکلات را فراهم نمی‌کند، در حالیکه مدعی است که بیشترین نقش را در ارائه کمک‌های مالی خارجی به مردم سوریه دارد.

هدف آمریکا کنترل نیروهای نظامی این کشور بر مناطق نفت خیز سوریه است

"ویکتور کاتون، کارشناس شورای روابط بین الملل روسیه به این روزنامه توضیح داده است: «پالایشگاه های مخفی که در شمال شرقی سوریه کار می‌کنند برای محیط زیست فاجعه بارهستند. اکنون آمریکایی‌ها می توانند بگویند که آنها این تهدیدات را به حداقل می رسانند ، به ویژه آنها از جمله برنامه‌های در نظر گرفته برای میادین نفتی، تأمین سوخت برای مردم محلی است و آنها ادعا می‌کنند که دست یابی منفعتی در کار نیست. این در حالی است که در آینده کنترل نفت سوریه از اهمیت سیاسی بسیار زیادی برخوردار خواهد بود.»

به گفته این کارشناس، «Delta Crescent Energy» شرکتی است که دارایی‌های جاری و حتی وب سایت رسمی ندارد. تمام آنچه درباره این شرکت مشخص است، آنکه در ایالت دلاور ثبت شده است. این احتمال وجود دارد که این شرکت به ساختارهای نظامی آمریکایی مرتبط باشد.

کاتون یادآور شد:«این شرکت نه بازار فروش ثابت دارد و نه پالایشگاهی و نه دسترسی به خطوط لوله اصلی انتقال نفت، بنابراین به احتمال زیاد قرارداد آن چیزی جز یک سر و صدای اطلاعاتی نیست که توجه را از این واقعیت منحرف سازد که میادین نفتی در شمال شرقی سوریه تحت کنترل مستقیم نیروهای نظامی ایالات متحده قرار خواهد داشت. البته، هیچ کس هم این مسئله را پنهان نمی‌کند.»

"کریل سمیونوف" کارشناس دیگر شورای روابط بین الملل معتقد است که مقامات شمال شرقی سوریه با بدست آوردن حق فروش نفت، موقعیت خود را به عنوان یک نهاد شبه دولتی تقویت می کنند. علاوه بر این، ایالات متحده با امضای این توافقنامه، این علامت را به دمشق ارسال کرده که شرکت‌های غربی به راحتی می توانند با مراکز جایگزین قدرت در این کشور قرارداد منعقد کنند.

وی افزود: «این مسئله برای ترکیه هم بسیار مفید خواهد بود، اگرچه، مقامات آنکارا به طور لفظی با چنین طرح‌هایی مخالفت می‌کنند ، ولی این امر زمینه را برای فعالیت فعال‌تر شرکت‌های ترک در خاک سوریه ایجاد می کند، که در هر صورت، در حال حاضر هم در سوریه با دور زدن دمشق فعالیت دارند، در همان منطقه "سپر فرات" که تحت کنترل نیروهای نظامی ترکیه است.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon