آیا ماهیت نذورات در ماه محرم تغییر می‌کند؟

آیا ماهیت نذورات در ماه محرم تغییر می‌کند؟

با توجه به دستورالعمل پیشنهادی وزارت بهداشت، طبخ غذای گرم با حفظ پروتکل‌ها منعی ندارد اما با توجه به اینکه نمی‌توان فرایند سالم ماندن غذا را تضمین کرد، این پیشنهاد مطرح می‌شود که اقلام نذری به‌صورت خشک به دست نیازمندان برسد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ادای نذورات و پخت غذا در ماه محرم با باورهای قلبی همه ایرانیان پیوند خورده است. در آستانه ماه محرم و با توجه به اوج‌گیری ویروس کرونا، بسیاری از مردم به نحوه برگزاری مراسم محرم و به‌ویژه ادای نذورات هر ساله‌شان فکر می‌کنند. در این روزها سؤالات زیادی درباره چگونگی ادای نذر در ماه محرم مطرح می‌شود؛ اینکه چگونه می‌توانند نذر خود را با اطمینان از اینکه مردم از شرّ کرونا در امان باشند، اداء کنند.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه کمیته مشترک وعاظ، مادحین و نمایندگان وزارت بهداشت که عصر روز گذشته دوشنبه 13 مردادماه در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، ضمن تشریح دستورالعمل‌های مدنظر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا نسبت به چگونگی برگزاری مراسمات عزاداری ایام محرم، به موضوع اداء نذورات و پخت غذای گرم برای عزاداران حسینی نیز اشاره کرد.

در دستورالعمل پیشنهادی آمده است: حتی‌الامکان نذورات حسینی به سمت کمک‌های مؤمنانه و توزیع مواد غذایی درب منازل برود، اگر در جایی نذر غیر قابل تغییر بود، با نظارت کارشناسان بهداشتی، پخت و توزیع صورت بگیرد و به صورت بیرون‌بَر در ظرف‌های یکبار مصرف به نحوی توزیع شود که تجمع مردم را به دنبال نداشته باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین نکته دیگری را در این جلسه پیشنهاد کرد که نذورات مردم از چای و شربت و غیره به نذر توزیع ماسک بین عزاداران تبدیل شود.

حالا باتوجه به اوج‌گیری ویروس کرونا در کشورمان و ارائه پروتکل‌های بهداشتی از سوی ستاد ملی کرونا، این نکته وجود دارد که آیا ماهیت نذورات در ماه محرم تغییر خواهد کرد؟. با توجه به دستورالعمل پیشنهادی وزارت بهداشت، طبخ غذای گرم با حفظ پروتکل‌ها منعی ندارد اما با توجه به اینکه نمی‌توان فرایند سالم ماندن غذا را تضمین کرد، این نکته هم قابل تأمل است که اقلامی که هرسال برای نذری خریداری می‌شود به‌صورت خشک به دست نیازمندان برسد و یا اینکه وجه نقدی را که قرار است برای خرید وسایل اولیه غذا کنار گذاشته شود در اختیار نیازمندان و افراد کم‌برخوردار قرار گیرد.

سادات عیدی خود را خرج جهیزیه نیازمندان می‌کنند

صبح امروز نیز حجت‌الاسلام سهرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران از تجمیع عیدی سادات برای تجهیز جهیزیه نوعروسان خبر داده بود.

حجت‌الاسلام علی‌اصغر سهرابی با اشاره به طرح تجمیع عیدی سادات به مناسبت عید غدیر اظهارداشت: هر سال رسم بود که به مناسبت عید غدیر، مردم برای تبریک این عید به خانه سادات می‌رفتند و سادات نیز عیدی به آن‌ها می‌دادند اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان این دید و بازدید‌ها نیست.

وی افزود: در پی این اتفاق تصمیم شد تا طرح تجمعی عیدی سادات در دستور کار قرار گیرد که با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و بنیاد برکت احسان و خیریه نیک‌اندیش این طرح برگزار خواهد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی تهران گفت: در این طرح بناست جهیزیه‌هایی به مبلغ 20 میلیون تومان برای نوعروسان نیازمند تهیه شود که 10 میلیون از آن توسط خیرین تأمین می‌شود و 10 میلیون مابقی با کمک‌های مردمی و سادات تهیه خواهد شد.

در روزهای آغازین شیوع ویروس کرونا، بسیاری از هیئت‌های مذهبی هزینه‌هایی که سالیان گذشته برای مناسبات مذهبی کنار می‌گذاشتند، را در راه کمک به بیماران کرونایی و کادر درمانی هزینه کردند و دور از انتظار نیست که هیئت‌های مذهبی در ماه محرم این رویه را پیش بگیرند که در کنار بساط روضه سیدالشهدا(ع) که به قول شیخ حسین انصاریان از افضل قربات است به این امر بپردازند.

فراموش نکنیم عید غدیر خم و ماه محرم فرصتی بزرگ در راستای ترویج فرهنگ کمک به مستمندان و همنوعان به‌عنوان یک سنت دینی و یک وظیفه اخلاقی است که در این روزهای کرونایی و با توجه به وضعیت اقتصادی بیش از پیش مورد تأکید قرار گرفته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران