چشم امید پادگان اردبیل به مصوبه شورای عالی معماری؛عدم توافق یا توافق بد؟


چشم امید پادگان اردبیل به مصوبه شورای عالی معماری؛عدم توافق یا توافق بد؟

گروه استان‌ها- طرح انتقال پادگان اردبیل طی نیم دهه اخیر روی میز کار مسئولان استانی جا به جا شده و تنوع عقاید به حدی ظریف شده که امروز عدم توافق به جای توافق بد مطرح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، زمانی پادگان اردبیل در داخل محدوده شهری محسوب نمی‌شد، اما با روند توسعه‌ای و گسترش شهر این پادگان 27  هکتاری داخل محدوده‌ای گران‌قیمت از شهر اردبیل قرار گرفت.

بر همین اساس و از سویی فرسودگی ساختمان‌های این پادگان موجب شد تا موضوع انتقال پادگان به خارج از شهر به منظور رعایت ضرورت‌های امنیتی مطرح شود. اما نبود برنامه منسجم که باز به خلأ‌های طرح جامع مدیریت شهری و ابزارهای اجرایی آن مرتبط بود در کنار اختیارات محدود متولیان شهری  موجب شده امروز طرح انتقال پادگان اردبیل از  میزکار مسئولی به مسئول دیگر منتقل شود و اظهار نظرهای متناقض این مسئولان گواهی قابل توجه در تردید آنها نسبت به اجرای قانون است.


تا جایی که هر چند مسئولان در خصوص انتقال پادگان صراحتا نظرات مثبتی دارند اما در عمل مردد بوده و طرفین در کش و قوس مطالبات برای سرنوشت زمین پادگان منتظر مصوبه شورای عالی معماری هستند.

نظر شورای شهر در خصوص سهم درخواستی ارتش

در ماده 3 قانون فروش و انتقال پادگان‌ها آمده است: «به وزارت مسکن و شهرساز‌ی، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌شود با هماهنگی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروها‌ مسلح و نیروها‌ مسلح کشور، عرصه و اعیان پادگان‌ها و سایر اماکن موضوع این قانون را به قیمت کارشناسی روز خریدار‌ی و یا برای جابه جایی توافق نمایند. ارزش زمین به صورت تفکیک  نشده سی و پنج درصد (35%) ارزش کاربری مسکونی تفکیک  شده و همجوار املاک موضوع خریداری یا توافق، منظور خواهد شد.»

«طرح شهرسازی اراضی مذکور به منظور تأمین سرانه کاربری‌های عمومی شهری مورد نیاز منطقه حداقل چهل درصد (40%) و نیز تأمین منابع مالی موردنیاز برای انتقال مذکور، در اراضی کمتر از ده هکتار باید به تصویب کمیسیون ماده (5) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوب 22/12/1351 و در اراضی با مساحت بیش از آن به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برسد.»

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل معتقد است موضوع انتقال پادگان مطابق قوانین مورد پذیرش شورا بوده اما در خصوص تفکیک اراضی آن و سهم ارتش ما باید منتظر تصمیم قاطع و منطقی به نفع مردم باشیم.

علیرضا پوستی با بیان اینکه ارتش می‌گوید 35 درصد از اراضی بعد از تفکیک  واگذار شود که شامل 34 درصد مسکونی، 2 درصد خدماتی و 4 درصد تجاری است، افزود: بخشی از اراضی شامل معابر نیز حدود 12 درصد است که مجموع سهم درخواستی ارتش را به 50 درصد می‌رساند.

وی با بیان اینکه برای انتقال پادگان سهم 35 درصدی حدود 10 هکتار و بر اساس ارزش ملک مجاور حدود 2 هزار میلیارد تومان است، گفت: برای تملک زمین باید این مبلغ به ارتش پرداخت شود که در توان شورا و شهرداری نیست.

شورا دو راهکار دارد که یا سهم 35 درصدی اراضی پرداخت شود و یا منابع مالی تملک تامین شود که با توجه به سهم درخواستی مطالبات و اعتراض خود را به مسئولان استانی انعکاس دادیم.

 

 

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل متذکر شد: شورا دو راهکار دارد که یا سهم 35 درصدی اراضی پرداخت شود و یا منابع مالی تملک تامین شود که با توجه به سهم درخواستی مطالبات و اعتراض خود را به مسئولان استانی انعکاس دادیم.

به گفته پوستی شورا آماده تخصیص 35 درصد قبل از تفکیک است تا در مابقی اراضی سالن اجتماعات، فضای سبز و در 6 سوله ارتش موزه ایجاد کند و حتی میدانی مانند میدان عالی قاپو در اصفهان احداث شود.

وی افزود: به اعتقاد بنده می‌توان دو برج مسکونی برای ارتش پیش بینی کرد و مابقی اراضی به فضای سبز تبدیل شوند تا هم ارتش به مطالبه خود دست یابد و هم بخشی از کمبود فضای سبز اردبیل جبران شود.

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل با تاکید به اینکه طرح انتقال با توجه به قوانین منتظر مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی است، تاکید کرد: نمونه مطلوب انتقال پادگان، پادگان06 تهران بود که حدود 30 درصد کاربری عمومی و70 درصد فضای سبز شد و از 30 درصد فقط 15 درصد به کاربری مسکونی اختصاص یافت.
شورا و شهرداری بارها نظر صریح خود را از ضرورت تبدیل اراضی پادگان به فضای سبز و کاربری‌های فرهنگی و گردشگری اعلام کرده‌اند و در عین حال، محل پادگان اردبیل به تعبیر بسیاری از کارشناسان به منزله تنفسگاه شهری است.

چرا پادگان اردبیل تنفسگاه شهری است؟

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی معتقد است هدف از انتقال پادگان باید تامین نیازهای شهری از جمله فضای سبز و کاربری گردشگری و تفریحی باشد.

صدیف بدری تاکید کرد: در هر اقدامی لازم است نیازهای شهرسازی دیده شود و در انتقال پادگان هم باید به خلأهای شهری پاسخ گفت که در حال حاضر با توجه به مکان پادگان از خلأ‌های جدی ما فضای سبز برای بهبود کیفیت هوای منطقه است.

از سوی دیگر اکبر بهنام جو استاندار اردبیل نیز با تاکید به ضرورت تعریف کاربری گردشگری در خصوص انتقال پادگان اردبیل طی ماه‌های اخیر تامین کاربری گردشگری و فضای سبز را به عنوان اولویت مرکز استان عنوان کرده است.

بهنام جو تصریح کرد: احداث میدانی همچون میدان نقش جهان اصفهان و اماکن گردشگری، پایگاه‌ها و مراکز فرهنگی و هنری در محل پادگان ارتش اردبیل با استفاده از ظرفیت‌ سالن‌های قدیمی در اولویت است.

در عین حال شهرداری اردبیل نیز بارها در اظهارات خود به کمبود فضای سبز شهری اشاره داشته و بخشی از توان حوزه کاری خود را جبران آن قرار داده است.

این در حالی است که سرنوشت 27 هکتار از مرغوب ترین اراضی به تعبیر کارشناسان فعلا نامشخص بوده و برخی شائبه‌ها از سودای تبدیل بخش عمده‌ای از آن به کاربری مسکونی خبر می‌دهد.

ضرورت مداخله مسئولان برای تنفس راحت تر شهر اردبیل

نظر شفاف مسئولان استانی در خصوص ضرورت بهرهگیری صحیح از اراضی پادگان فعلا معلق و بلاتکلیف است. به مانند تغییر کاربری پارک ملی، کارشناسان نگران از انحراف در روند انتقال پادگان هستند.

در این خصوص نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفته است با توجه به اهمیت موضوع انتقال پادگان ارتش اردبیل لازم است نظر نماینده ولی فقیه در استان اردبیل لحاظ گردد.

حجت الاسلام سید کاظم موسوی افزود: زمین پادگان اردبیل متعلق به ارتش است و باید نظر فرمانده معظم کل قوا و یا نماینده ایشان در استان اردبیل در این خصوص اعمال گردد.

موسوی تصریح کرد: لازم است نظرات فنی و کارشناسی شورای اسلامی شهر اردبیل و شهرداری این شهر برای کاربری‌های آینده این محل منظور شود.

منتخب مردم اردبیل، نیر ،نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به اینکه این زمین در مرکز شهر اردبیل قرار گرفته و نقش تنفس‌گاه را برای شهر اردبیل دارد بایستی مجموعه دولت محلی با نظرات کارشناسی شورای شهر و شهرداری همراه و هماهنگ باشند.

وی اظهار کرد: منتخبان مجلس نیز برای به ثمر نشستن هرچه سریع‌تر انتقال پادگان اردبیل نظرات نهایی نماینده ولی فقیه در استان و امام‌‌جمعه اردبیل، شورای اسلامی شهر و شهرداری اردبیل را مورد تایید قرار خواهند داد و در این خصوص با مجموعه دستگاه‌های دولتی نیز همراه خواهیم بود.

انتقال پادگان نیازمند ساخت مکان جدید است

اظهارات مجمع نمایندگان استان، اظهارات شورای شهر و اظهارات استانداری همگی در طیفی از توصیه به ضرورت‌ها در جریان است، اما واقعیت این است که دولت نظر قطعی خود را برای مکان جدید پادگان اعلام نکرده و به قول معروف همچنان اجرای طرح بلا‌تکلیف مانده است.

هر چند استاندار اردبیل طی ماه‌های اخیر گفته بود که نقشه جدید برای انتقال پادگان تدوین شده و نقشه‌های قبلی بازنگری شده است، به تعبیر فرمانده تیپ 40 متحرک هجومی اردبیل اگر قرار است پادگان انتقال یابد باید محل جدید احداث شود.

محمود سلیمانیان با اشاره به اینکه موضوع انتقال پادگان فعلا منتفی است و نیروی زمینی فعلا دست نگه داشته است، اضافه کرد: مصلحت ارتش این است که برابر دستور العمل ستاد کل و مصوبه مجلس پادگان‌های فرسوده  منتقل شده و پادگان جدید احداث شود.

وی متذکر شد: نمی‌شود محل آن فضای سبز شود و پادگان جدیدی نداشته باشیم، به این ترتیب لازم است اراضی فعلی تعیین تکلیف شده و به فروش برسد تا از محل درآمد آن پادگان جدید احداث شود.

سلیمانیان معتقد است مردم باید مشتاق باشند که پادگان به پول تبدیل شده و پادگان جدیدی متناسب با تغییرات بافت شهری و مدرن‌تر از گذشته به منظور تامین امنیت منطقه احداث شود.

وی با تاکید به اینکه ارتش تامین کننده امنیت است و در مورد انتقال پادگان مطابق مصوبات قانونی مجلس رفتار می‌کند، اضافه کرد: ما نمی توانیم بگوییم کاربری به چه شکلی باشد و در این خصوص مطابق دستور العمل و مصوبه رفتار خواهیم کرد.

این اظهارات به حق نشان می‌دهد برای پاسخ به نیاز شهر و انتقال صحیح پادگان لازم است تدبیر جدی برای مکان جدید پادگان هم اندیشیده شده و مطابق مصوبات قانونی اقدام شود. اما با  توجه به وضعیت نامشخص پادگانی جدید برای اردبیل فعلا موضوع انتقال پادگان در حال محک توانمندی مسئولان استانی است تا کمی از توصیه‌ها خارج شده و تصمیمات عملی اتخاذ کنند.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon