ضرورت پژوهش درباره تاریخ و فرهنگ درخشان گیلان؛ استان پیشینه فرهنگی غنی دارد


ضرورت پژوهش درباره تاریخ و فرهنگ درخشان گیلان؛ استان پیشینه فرهنگی غنی دارد

گروه استان‌ها- استاندار گیلان گفت: انجام پژوهش و مطالعات درباره تاریخ و فرهنگ درخشان گیلان امری است که باید در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ارسلان زارع امروز در دیدار هیئت امنای بنیاد ایران‌ شناسی شعبه گیلان با بیان اینکه ایستادگی‌های ملی برای حفظ هویت اصیل فرهنگی باید به درستی تبیین شود اظهار داشت: انجام مطالعات درباره تاریخ و فرهنگ درخشان گیلان باید در دستور کار قرار گیرد.

استاندار گیلان پتانسیل‌ها و ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان از جمله دانشگاه گیلان برای مبادلات فرهنگی را بسیار خوب تلقی کرد و با بیان اینکه باید هویت خود را در سایه تعاملات فرهنگی بسط و گسترش دهیم عنوان کرد: گیلان در حوزه،های تاریخی، تمدنی و هویتی مؤلفه‌ای کمتر از سایر استان‌های دیگر ندارد.

زارع بر لزوم هم‌افزایی و تلاش فعالان حوزه‌های مرتبط از جمله شعبه گیلان بنیاد ایران‌شناسی در جهت معرفی هرچه بهتر داشته‌های استان تأکید کرد و ابراز داشت: موقعیت جغرافیایی کم نظیر استان گیلان فرصت مناسبی را برای گسترش مبادلات فرهنگی با همسایگان فراهم ساخته است که باید بیشترین بهره را از آن ببریم.

نماینده عالی دولت در استان گیلان نتایج رایزنی‌ها و دیدارهای پیشین خود و گفت‌وگوهایی که در قالب ارتباط تصویری با استانداران استان‌های جنوبی روسیه انجام شد را مورد توجه قرار داد و گفت: در این گفت‌وگوها از توسعه روابط علمی و دانشگاهی استقبال شد که می‌تواند از بستر فضای مجازی هم پیگیری شود.

وی با تأکید بر اینکه صدا و سیمای مرکز گیلان می‌تواند با معرفی ظرفیت‌های مختلف استان در بخش‌های استانی و ملی، نسبت به ترویج و توسعه هویت این دیار نقش‌آفرین باشد خاطرنشان کرد: بهره گیری از فنآوری های نوین برای شناساندن تمدن گیلان و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی استان امری است که انتظار تحقق آن را داریم.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه پژوهشگران و محققان در تحقیقات علمی خود باید برای پاسداشت هویت ملی تلاش کنند و آن را بسط و گسترش دهند خاطرنشان کرد: گیلان نیز یکی از غنی‌ترین استان‌های دارای داشته،های فرهنگی به ویژه در زمینه‌هایی همچون شعر، ادب و هنر است که باید در جهت تعمیق آن تلاش شود.

زارع انجام تحقیقات علمی و پژوهشی در مورد تاریخ و فرهنگ استان گیلان را متذکر شد و گفت: نتایج این پژوهش‌ها می‌تواند به عنوان منابع مطالعاتی در اختیار نسل،های امروز و آینده قرار گیرد از طرفی برای زمان کنونی ما نیز هویت بخش است بنابراین تمامی نهادهای فرهنگی باید در این امر نقش‌آفرینی کرده و به رسالت خود عمل کنند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان بازآفرینی هویت فراموش شده مردم را یکی از نتایج بسیار درخشان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تلقی کرد و اظهار داشت: مردم ایران اسلامی همواره با حفظ هویت دینی و اسلامی، در برابر دشواری‌ها ایستادگی کردند در مقابل قدمی از هویت اصیل فرهنگی و تمدنی خود عقب‌نشینی نکردند.

وی بنیاد ایران‌شناسی را تسهیل‌کننده انجام پژوهش در حوزه مطالعات تاریخی و فرهنگی خطاب کرد و به بیان اینکه نتایج تحقیقاتی این مجموعه برای دانش‌پژوهان و دانشجویان ارزشمند است تصریح کرد: منابع و تحقیقاتی که به دست می‌آید در حقیقت می‌تواند به‌عنوان منبع تحقیقاتی در حافظه تاریخی این سرزمین نقش ببندد.

استاندار گیلان سابقه تاریخی و فرهنگی درخشان استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: پیشینه فرهنگی غنی گیلان بسیار قابل توجه است از سوی دیگر باید بسترها و زمینه‌های انجام مطالعات گسترده را در این زمینه فراهم کرد و این موضوع عزمی جدی و همت بلند نهادهای فرهنگی مرتبط را می‌طلبد. 

به گزارش تسنیم، در این دیدار اعضاء هیئت امنای بنیاد ایران ‌شناسی شعبه گیلان نیز دغدغه‌ها و برنامه،های این نهاد به ویژه در حوزه‌های مطالعاتی و پژوهشی را مطرح  و پیشنهادات خود را بیان کردند.

انتهای پیام/614/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon