۷۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژه راه‌آهن همدان ـ سنندج پیش‌بینی شد‌


740 میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژه راه‌آهن همدان ـ سنندج پیش‌بینی شد‌

گروه استان‌ها ـ معاون امور عمرانی استانداری کردستان گفت: حدود ۷۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه راه‌آهن همدان ـ سنندج پیش‌بینی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، جمعی از اعضای خانه احزاب ایران، سیاسیون و مسئولان استانی عصر امروز از پروژه‌های عمرانی استان کردستان از جمله پروژه راه‌آهن همدان-سنندج بازدید کردند.

شهرام ملکی، معاون امور عمرانی استانداری کردستان در این بازدید با اشاره به اینکه پروژه راه‌آهن تهران-همدان-سنندج در پیوست قانون بودجه از سال 82 تعریف و از لحاظ مشخصات 420 کیلومتر است، اظهار داشت: حدود 151 کیلومتر این پروژه مربوط به مسیر همدان-سنندج بوده که 60 کیلومتر آن در حوزه استان همدان و حدود 91 کیلومتر دیگر در حوزه استان کردستان از شهرستان قروه شروع می‌شود

وی افزود: یکی از اهداف مشخص اجرای راه آهن شهر سنندج، اتصال به شبکه سراسری راه آهن تهران، تامین رفاه حال مسافران و کاهش تلفات جاده ‌ای، کاهش آلودگی زیست محیطی، توسعه بخش گردشگری و اشتغال‌زایی در حین اجرا و بهره‌برداری است.

معاون امور عمرانی استاندداری کردستان به مشخصات کلی پروژه راه‌آهن اشاره و گفت: این پروژه با کارفرمای شرکت ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل کشور توسط یکی از معاون وزارت راه و شهرسازی انجام و مشاورین زیرسازی مهندسی بی‌نثار و در حوزه ریل‌گذاری مهندسین مشاور ایمر است.

وی بیان کرد: این مسیر با 20 دهنه پل و هزار و 800 متر طول دهنه‌های پل، حدود 64 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

ملکی عنوان کرد: حدود 29 تقاطع در این مسیر تعریف شده که 640 متر طول مجموع تقاطع‌ها بوده و با تعریف 3 قطعه، از قطعه همدان 65 کیلومتر با پیشرفت فیزیکی 71  درصد، حوزه قروه با 56 کیلومتر و 41 درصد پیشرفت فیزیکی و قطعه ایستگاه تشریفاتی سنندج با 30 کیلومتر و 100 درصد پیشرفت است.

معاون امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه پروژه راه‌آهن همدان-سنندج در مجموع 65 درصد پشرفت فیزیکی دارد، اظهار کرد: برای احداث ایستگاه‌های این مسیر از خروجی همدان تا ایستگاه سنندج 7 ایستگاه تعریف شده که شامل ایستگاه مسافری، ایستگاه منطقه آق بلا یا کنترل خط، ایستگاه دوسر، ایستگاه قروه، ایستگاه آونگان، ایستگاه دهگلان و درنهایت ایستگاه بزرگ سنندج یا ایستگاه تشریفاتی تعریف شده است.

وی بیان داشت: در سال 97 و 98 حدود 130 میلیارد تومان اعتبار و 390 میلیارد تومان مازاد بر اعتبارات مصوب برای این پروژه اختصاص یافت.

معاون امور عمرانی استانداری کردستان بیان کرد: امسال در ردیف قانون بودجه 350 میلیارد تومان اعتبار به پروژه راه‌آهن همدان-سنندج اختصاص یافته که کم‌تر از 4 ماه سال مالی حدود 249 میلیارد تومان تخصیص نقدی و 100 میلیارد تومان از اسناد خزانه بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال 98 و 99 حدود 740 میلیارد تومان اعتبار برای پروژه راه‌آهن همدان-سنندج پیش‌بینی شده است، افزود: خوشبختانه این پروژه از لحاظ اجرایی مشکل اعتباری ندارد.

ملکی خاطر نشان کرد: در بخش روسازی نیز برای تسریع در انجام کار، مراحل ریل‌گذاری به‌صورت دستی از سمت سنندج به سمت دهگلان به طول 11 کیلومتر در حال انجام و ایستگاه تشکیلاتی سنندج حدود 51 هکتار و 13 هزار متر مربع زیربنا برای قسمت، بار، مسافر و اداری و تشکیلاتی تعریف شده است.

معاون امور عمرانی استانداری کردستان یادآور شد: همچنین در حال مقدمات پروژه شاخص دیگر برای فراهم کردن راه‌آهن محور سنندج به سمت مریوان، مرز باشماق و اقلیم کردستان به‌عنوان مطالبه اصلی و راهکاری برای توسعه استان کردستان و سطح ملی کشور بوده و هم اکنون در حال پیگیری و مذاکره هستیم.

بیشتر بخوانید

اتمام پروژه راه‌آهن همدان-سنندج تا پایان امسال

پیام نورخومامی، مدیر پروژه و پیمانکار قطعه دوم راه‌آهن سنندج- همدان نیز در این بازدید با بیان اینکه راه‌آهن سنندج-همدان دارای سه بخش که در قطعه اول 60 کیلومتر استان همدان، قطعه دوم 56 کیلومتر در حال انجام و قطعه سوم در حال ریل‌گذاری است، اظهار داشت: قرارداد این پروژه از ابتدای سال 96 منعقد و در چندسال اخیر با کمک مسئولان ارشد استان، شتاب خوبی گرفته است.

وی با بیان اینکه هدف اصلی ما اتمام این پروژه در سال‌جاری است و امیدوارم قطار به ایستگاه راه آهن سنندج برسد، گفت: در قطعه دوم مسیر 56 کیلومتر راه‌آهن سنندج-همدان، 20 کیومتر ابتدا از سمت همدان آماده ریل‌گذاری، 10 کیومتر انتها از سمت سنندج در چند روز آینده آماده ریل‌گذاری و در حال حاضر 15 کیومتر فعال و 10 کیومتر دیگر نیز در روزهای آینده فعال خواهد شد.

مدیر پروژه قطعه دوم بیان کرد: 150 دستگاه ماشین‌آلات فعال داشته که 75 دستگاه سنگین راه‌سازی، 75 دستگاه تجهیزات و حمل و نقل راه سازی و حدود 550 نفر نیز در این مسیر در مشغول به کار هستند.

نورخومامی با ذکر اینکه کار خاک‌ریزی قبل از فصل سرما به سرانجام می‌رسد و دو شیفته در حال کار کردن هستیم، اظهار کرد: از 550 نفر نیروی کار حدود 400 نفر بومی قروه و دهگلان هستند و برای تملک و اراضی در سال‌جاری در حال برنامه‌ریزی و مشکل خاصی نداریم.

انتهای پیام/484/ش

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon