رونمایی از «الحسین سفینه النجاه» به عنوان شعار اربعین ۹۹ در رادیو/ معاون صدا: امسال مسئولیت رادیو در ماه محرم بیشتر است
مراسم رونمایی از شعار اربعین ۹۹ با حضور معاون صدای رسانهملی و رئیس سازمان حج و زیارت برگزار شد؛ شاهآبادی در این مراسم بر مسئولیت رادیو در ماه محرم تأکید کرد که بارِ سنگینی نسبت به گذشته بر دوش دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از شعار اربعین 99 با حضور حجتالاسلام نواب نماینده ولی فقیه در تمور حج و زیارت، حمید شاهآبادی معاون صدای رسانهملی، رشیدیان معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان حج و زیارت، حامد فاتحی مدیر رادیو اربعین، مدیران شبکههای رادیویی و جمعی از دوستداران اهلبیت در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد. امسال عبارت «الحسین سفینه النجاه» به عنوان شعار اربعین انتخاب شده است.
در این مراسم نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: شهید سردار سلیمانی و ابومهدی از جمله افرادیاند که سود کردند. مقام معظم رهبری هنگام خواندن نماز میت سه بار گفتند که جز خوبی از او ندیدیم. اینها افرادیاند که از دنیا پلی برای آخرت ساختند. اسلام در مقاطع مختلف شعارهای خاصی را بیان کرده است. از نبی مکرم اسلام محمد (ص) منقول است که شعار باید نام خدا را به همراه داشته باشد، دوم اینکه انرژی زا، هدایت گر، آرمانی و وحدت آفرین باشد.
وی افزود: شعار اسلام همین سلام است که ایجاد محبت کرده و باب گفتوگو را باز میکند. شعار اربعین به معنای حضور زائران در این مراسم نیست. حج هم انجام نشد، اما شعار داشت. امیدواریم زودتر نسیم رحمت الهی، بیماری کرونا را از جهان بردارد.
تدابیر ویژه رادیو برای ماه محرم و اربعین
حمید شاه آبادی، معاون صدای رسانه ملی در این مراسم گفت: امام حسین(ع) را نمیتوان از این مردم جدا کرد. کرونا که هیچ، هرچیز دیگری هم که باشد، عشق و اعتقاد مردم به این دستگاه عظیم که سرنوشت دنیوی و اخروی همه ما به آن وابسته است، با این حادثهها و دهها حادثه بزرگتر از اینها تغییر نخواهد کرد بلکه شکلهای اجرایی آن باید تغییر کند.
وی افزود: ما باید چنین مهارتی داشته باشیم و بسترساز آن باشیم که با همه اتفاقات و تحولات، شکل متداوم و همیشگی آن را به شرایط نوینی تبدیل کنیم که به آن احتیاج داریم.
شاهآبادی گفت: بنابراین همانگونه که نماینده ولی فقیه فرمودند، دوستی و محبت به امام حسین (ع) ریشه در اعماق وجود مردم جهان دارد و منحصر به شیعه و مسلمانان هم نیست؛ بنابراین ایران که ام القرای اسلام است و این کشور که پایگاه تشییع علوی است، یک رسالت و تکلیف مضاعفی دارد برای اینکه با این تحولات خودش را هماهنگ کند. صدای جمهوری اسلامی که زبان جمهوری اسلامی هست، طبیعتاً در این راستا باید به وظایف خود عمل کند.
وی تصریح کرد: از ستاد مرکزی اربعین و بزرگوارانی که همه ساله برای بزرگداشت اربعین حسینی تلاش میکنند، تشکر میکنم. مهمانان عزیز و ارجمندی که حضور دارند هر ساله در این مراسم تکالیف و مسئولیتهایی برعهده داشته و امسال هم خواهند داشت. مردم عزیز و خوب کشور دوست و برادر ما عراق و متولیان آن هرساله در اربعین حسینی تلاش بسیار زیادی میکنند و پذیرای میلیونها زائر حسینیاند و امسال هم به نوعی دیگر حتماً در این راستا خدمات ارزشمندی انجام خواهند داد.
نهضت عاشورایی و حسینی همیشه زنده است
شاه آبادی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که نباید بگذاریم امروز به بهانه کرونا، هجمه و حملهای صورت بگیرد ولو به ظاهر نباید بی احترامی و توهینی به این مراسم اتفاق بیفتد اما در واقع تلاشی است برای اینکه این سفره کمرنگتر و از اهتزاز این پرچم کاسته شود. همه مردم ایران متحد و یک پارچهاند برای اینکه امسال عزای حسینی را باشکوهتر از گذشته برگزار کنند؛ با رعایت تمامی دستورالعملهای بهداشتی. خانههای خود را تبدیل به حسینیههای کوچکی کرده و قلبها و منازل و محیطهای خود را تبدیل به حسینیههای کوچکی خواهیم کرد. از کلام بزرگان بهرمند میشویم؛ صدای حسینی را بشنویم؛ نغمه های حسینی را بشنویم.
وی اظهار کرد: نه تنها برای مسلمانان که ورای سیاست و مرزهای نژادی و عقیدتی،دوستی امام حسین (ع) باعث جوشش و حرکت در بین انسان ها شده بلکه بسیاری از انسانهای آزاده در طول تاریخ، حرکت خودشان را در زیر شعارها و پیام های نهضت عاشورا گذاشتهاند و این حرکت روشنی بخش، همچنان زنده است و ادامه خواهد داشت. همانطور که شرایط متفاوت مردم جهان با سال های پیش میطلبد، امیدواریم در رابطه با عزای امام حسین(ع) که در واقع عزا نیست بلکه احیای مظلومیت عاشورا هست، شاهد تحولاتی در این مسیر باشیم.
معاون صدا در ادامه گفت: همانطور که صحبت مقام معظم رهبری بهعنوان فصل الخطاب و روشنیبخش حرکت بود، اگر ما مراسم عظیم سال های گذشته را نداشتیم اما شور امام حسین (ع) در دلهای همه روشن است و امسال هر خانهای، حسینیه خواهد بود و در هر خانه ای پرچم عزای امام حسین(ع) و احیای شعائر امام حسین (ع) برپا میشود. این محرومیت از تجمعات و جلسات، تشنگی مردم ما را بیشتر و بیشتر میکند و حبّ به امام حسین را افزایش میدهد نه اینکه خدای ناکرده بنا به آن چیزی که در قلب بعضی از بدخواهان این ملت میگذرد، مردم خدای ناکرده نسبت به این مسیر سرد بشوند.
شاه آبادی گفت: ستاد اربعین کشور هم در راستای انجام وظایفش در طول سال جلسات و تعاملات نزدیک با دولت عراق را داشته و هماهنگیهای لازم را برای پیش بینی سناریوهای مختلف داشته باشد هنوز هیچکسی نمیتواند راجع به شرایط اربعین پیشبینی دقیقی داشته باشد. امسال بسیار بعید است که قادر باشیم مثل سالهای، این حرکت را کمافیالسابق داشته باشیم. اما به هرحال وظیفه ستاد اربعین این بوده که در چهارچوب شرایط موجود، پیش بینیهای لازم را داشته باشد که بتواند شور و شعور حسینی را در جایجای این مملکت و این کره خاکی انشاءالله گسترش دهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما به صورت فیزیکی آنجا حضور نخواهیم داشت اما مسلماً رسالت رادیو و وسائل ارتباط جمعی الکترونیک در این ایام بیشتر خواهدشد. من این را به عزیزانمان در رادیو تلویزیون و خصوصاً رادیو اربعین تبریک میگویم که امسال شاید مسولیتشان نسبت به سنوات ماضی افزایش بیشتری پیدا کرده و توفیق پیدا میکنند که رسانهای باشند برای گسترش شعار حسینی، آن هم در این ایام. شعارهای عاشورایی، شعارهای اربعین که همیشه یکی از حرکتهای محرم و صفر برای احیا کردن این شعارها و بالابردن این شورهای انسانی است، همچنان ادامه خواهد داشت.
شاهآبادی اظهار کرد: رادیو در سالهای گذشته نقش بسیار مهمی را خصوصاً در ایام اربعین ایفا میکرد. رساندن پیام برای ایجاد هماهنگی در بین اقشار مختلفی که در این مسیر خدمت میکردند و میخواستند با زائرین ارتباط برقرار کنند بخشی از این رسالت بود که امیدواریم امسال بتواند این نقش را با مسئولیت بزرگتری ایفا کند.
در این نشست که به مدیریت فاتحی مدیر رادیو اربعین و میزبانی معاونت صدای رسانهملی برگزار شد، رشیدیان معاون وزیر ارشاد و رئیس حج و زیارت نیز سخنرانی کرد. در پایان بعد از مداحی ذاکر اهلبیت حاج محسن طاهری از پوستر، تیزر تلویزیونی و رادیویی شعار «الحسین سفینه النجاه» با حضور مسئولین اربعین حسینی رونمایی شد.
انتهای پیام/