اعتراف ناخواسته آموزش و پرورش آذربایجان شرقی به آمار عقب‌افتادگی‌های آموزشی و تائید گزارش تسنیم

اعتراف ناخواسته آموزش و پرورش آذربایجان شرقی به آمار عقب‌افتادگی‌های آموزشی و تائید گزارش تسنیم

گروه استان‌ها ـ آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با انتشار گزارشی در پاسخ به آمار منتشره در خبرگزاری تسنیم، ناخواسته پس از سال‌ها مخفی کردن آن از مردم و رسانه‌ها، این آمار عقب افتادگی‌ آموزشی را تایید کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به دنبال انتشار مطلبی تحت عنوان «سقوط آزاد‌/ نتیجه بررسی آمارهای تخصصی وضعیت آموزشی در استان آذربایجان شرقی» در خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کلیپی را در درگاه‌های شبکه اجتماعی خود منتشر کرده است که در آن، معاون آموزش متوسطه اداره کل ضمن ارائه گزارشی از عملکردها، نکاتی را نیز در مورد آمار منتشر شده توسط تسنیم بیان می‌کند. در این خصوص، توجه افکار عمومی و خصوصاً جامعه فرهنگیان را به نکات ذیل جلب می‌نماییم:

1-      جای بسی خوشحالی است که گزارش تسنیم باعث شد که مسئولین آن اداره کل به صورت ناخواسته، بالاخره و پس از 7 سال مدیریت، وضعیت وخیم آموزشی استان را در رتبه بندی‌های کشوری بپذیرند و علی رغم کتمان وجود رتبه بندی پایه‌های اول تا یازدهم، با انتشار گزارش تسنیم از آمار پایه‌های ابتدایی و متوسطه اول و دوم، کتابچه سالنامه آماری وزارت آموزش و پرورش را که آمار منتشره تسنیم بر همان اساس بوده را رونمایی کرده و اعداد استخراجی آن را پذیرفتند. هرچند که در گزارش مکتوب آمار به درستی منتشر شده بود ولی در ویدیوکلیپ انتشاری، سهواً جای جدول سال 95 و سال 97 جابجا شده بود که در دقایق ابتدایی اصلاح شد و از این بابت، عذرخواهی می‌کنیم اما مطالبه ما از عملکرد ضعیف آموزشی استان که دانش آموزان مستعد وارد شده و دانش آموزان را در رتبه 24 کشوری فارغ التحصیل می‌کند، علامت سؤال بزرگی برای جامعه آموزشی و مردم استان است.

2- علی‌رغم اعلام آمار مختلف از رتبه‌های کسب شده توسط استان که در وهله اول، چنین آماری انسان را به وجد می‌آورد، اما در برابر تقاضای تسنیم برای ارائه اسناد چنین آمارهایی، پس از 20 روز، همچنان این درخواست بی پاسخ مانده است.

3- نحوه پاسخگویی و مواجهه گزینشی معاون محترم آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با آمارهای منتشر شده، به خوبی نمایشگر «فیلترینگ هوشمند آماری» در اداره کل آموزش و پرورش استان در طول سالیان گذشته هستیم. مخصوصاً آنجاییکه تمام آمارهای منتشر شده توسط تسنیم را که همگی بر اساس سالنامه آماری وزارت آموزش و پرورش نوشته شده است را "کاملاً غیرواقعی" توصیف کرده و در واقع آمارهای مرجع وزارت متبوع خود را زیر سؤال برده است اما با این وجود، با قرائت این آمار، گزارش تسنیم را تایید کرده است!

4- پیش از گزارش اخیر تسنیم و در طول تمام سالهای گذشته، هیچ خبری از سالنامه آماری وزارت آموزش و پرورش در مورد آمارهای فاجعه بار آموزشی استان توسط مسئولین آموزش و پرورش استان منتشر نشده بود. آیا همین مساله، صداقت آنان در ارائه گزارش‌های دیگر را زیر سؤال نمی‌برد؟ آیا آمارهای دیگری نیز وجود دارد که با پنهان کاری و سانسور، از دید مسئولین ارشد استانی، رسانه‌ها و مردم به دور مانده است؟!

5- به عنوان مثال معاون آموزش متوسطه استان به نحوی از ارتقای رتبه استان از رتبه 25 به 23 یا 24 به 19 در رتبه بندی‌ها گزارش می‌دهد که گویا مخاطب باید از شنیدن این آمارهای شوق انگیز، به وجد بیاید و مراتب قدردانی خود را هزاران هزار بار تقدیم ایشان نماید. آقای اکرمی، کجای این آمارها شایسته استان آذربایجان شرقی است که با افتخار از آنها سخن می گویید؟

6- نکته مهم‌تر اینکه باید مواظب باشیم جای مطالبه‌گر با پاسخگو عوض نشود. مسئولین اداره کل آموزش و پرورش استان باید پاسخگو باشند که چرا در میان 33 مورد ارزیابی شده، تنها دو رتبه زیر 10 را کسب کرده‌اند آنهم با رتبه‌های 8 و 9 یا چرا در 18 مورد یعنی حدود 55 درصد موارد، رتبه بالای 15 کسب کرده‌اند؟ یا اینکه چرا در جمع سه پایه متوسطه اول که به نوعی خروجی عملکرد نسلی است که تحصیل خودشان را در دوره مدیریت تیم فعلی بر دستگاه تعلیم و تربیت استان شروع کرده‌اند، با کسب رتبه‌های 24 و 24 و 21، موجب عقب ماندگی تاریخی استان نسبت به سایر استانهای کشور شده‌اند؟!

7- مدیرکل محترم آموزش و پرورش و معاون آموزشی‌اش، دائماً با ارائه گزارش‌های جزئی‌تر، از پاسخ به عقبگرد استان در کنکورهای سراسری طفره می‌روند. از مدیرکل محترم خواستاریم که یکبار و برای همیشه پاسخ این سؤال را به افکار عمومی بدهند که آیا نزول 6 پله در طول دوره مدیریت وی و کسب رتبه 14 در در رتبه بندی استانهای کشور بر اساس درصد قبولی در دانشگاههای سراسری در سال 98، صحیح هست یا خیر؟!

در پایان جدول ارزیابی عملکرد آموزشی استان که در گزارش پیشین تحت عنوان «سقوط آزاد / نتیجه بررسی آمارهای تخصصی وضعیت آموزشی در استان آذربایجان شرقی» منتشر شده بود را یکبار دیگر جهت اطلاع مخاطبین محترم منتشر می‌نماییم.

جدول شماره یک: جدول تجمیعی رتبه های آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در شاخص های آموزشی در سطح کشور

ردیف

عنوان

سالنامه 96-95

سالنامه 97-96

سالنامه 98-97

1

امتحانات پایه اول ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

13

11

9

2

امتحانات پایه دوم ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

15

12

8

3

امتحانات پایه سوم ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

11

12

10

4

امتحانات پایه چهارم ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

13

10

13

5

امتحانات پایه پنجم ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

19

20

14

6

امتحانات پایه ششم ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

24

24

19

7

امتحانات جمع شش پایه ابتدایی(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

13

12

10

8

امتحانات پایه هفتم دوره اول متوسطه(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

25

26

23

9

امتحانات پایه هشتم دوره اول متوسطه(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

19

19

20

10

امتحانات پایه نهم دوره اول متوسطه(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

25

18

15

11

امتحانات جمع سه پایه دوره اول متوسطه(بدون بزرگسال، استثنایی) مناطق شهری و روستایی

24

24

21

 

 

جدول شماره دو: وضعیت استان آذربایجان شرقی در رتبه بندی استانهای کشور بر اساس درصد قبولی در دانشگاههای سراسری

 

سال

رتبه در کشور

1392

8

1393

12

1394

14

1395

13

1396

13

1397

14

1398

14

گزارش از جواد رسولی

انتهای پیام/111/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon