بالاترین هدررفت آب مراکز استانها مربوط به کرمانشاه است
گروه استانها- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در بخش جاری و عمرانی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، علیرضا کاکاوندی صبح امروز در نشست خبری که در شرکت آبفا استان برگزار شد اظهار داشت: شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی براساس صورتهای مالی مصوب زیانده هستند.
وی با بیان اینکه در بدو فعالیت در بخش جاری 75 میلیارد تومان و در بخش عمرانی 300 میلیارد تومان بدهی داشتیم عنوان کرد: بسیاری از بدهیها مربوط به سالهای گذشته است و در زمینه نیروی انسانی نیز تعداد نیروهای حجمی بیشتر از نیروهای اصلی است.
کاکاوندی با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرها تنها یک منبع تأمین آب وجود دارد گفت: در شهر کرمانشاه 146 حلقه چاه و چند سراب وجود دارد و بخشی نیز از سد گاوشان تأمین میشود.
وی با بیان اینکه هیچ جای کشور به اندازه شهر کرمانشاه از نظر آب شرب و فاضلاب مشکل ندارد افزود: طرح بلندمدت تأمین آب شرب از سد گاوشان است که قرار بوده چند سال گذشته افتتاح شود اما به دلایل مالی هنوز به بهرهبرداری نرسیده و خط اضطرار راهاندازی شده نیز جوابگو نیست.
کاکاوندی با اشاره به اینکه علاوه بر کمبود آب فرسودگی شبکه و خطوط نیز وجود دارد گفت: بالاترین درصد هدررفت مراکز استان کشور مربوط به کرمانشاه است به طوری که 45 درصد تأسیسات فرسوده است که باید تعویض شود و نیازمند اعتبار کلانی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز به ویژه در حواشی شهر یک معضل بزرگ است و بسیار سازماندهی شده عمل میشود عنوان کرد: از شورای تأمین و استاندار درخواست شده که این واحدها تعیین تکلیف شوند.
کاکاوندی با اشاره به اینکه در شهر کرمانشاه 20 هزار مورد انشعاب غیرمجاز وجود دارد گفت: هر چند بارها با این موارد برخورد میشود اما کارساز نیست و از طرفی جریمههای تعیین شده متناسب با خسارت وارد شده نیست.
وی افزود: پیشنهاد داده شده بود شعبه خاص موضوعات مربوط به انرژی در هر استان تشکیل و در حل و فصل این مشکلات تسریع شود و حتی معاونتی در قوه قضاییه ایجاد شود.
کاکاوندی با بیان اینکه براساس قانون در ساختمانهای بیش از دو طبقه باید پمپ مخزن وجود داشته باشد گفت: در مساکن مهر برخی پمپ ندارند و برخی با وجود دارا بودن ظرفیت کافی برای تأمین آب شرب تمام واحدها را ندارد.
وی با بیان اینکه مصرف آب 26 درصد افزایش یافته است و در برخی روزها 6800 لیتر بر ثانیه خروجی مخازن بوده است عنوان کرد: این افزایش مصرف مربوط به دوران شیوع کرونا است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: شرکت آبفا حتی یک مورد تانکر سیار ندارد و اکنون 123 روستا با تانکر بخش خصوصی آبرسانی میشوند و این سبب بروز مشکلاتی میشود در حالی استانداری سه دستگاه خریداری کرده و در اختیار هلالاحمر گذاشته است که قرار شد به شرکت آبفا اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه در سه ماه گذشته 64 روستا ایرانی شده و تا پایان سال به بیش از 100 روستا میرسد گفت: در روستاها آبرسانی باغات و مزارع از طریق آب شرب انجام میشود.
انتهای پیام/832/ ع