همدان|لزوم تولید آثار فاخر پیرامون واقعه غدیر/ در عید غدیر جشنها را به خانهها ببریم
گروه استانها- یک کارشناس دینی با بیان لزوم بزرگداشت و تولید آثار فاخر پیرامون واقعه غدیرخم گفت: در شرایط کنونی که امکان حضور در اجتماعات وجود ندارد، هر یک ما باید این عید بزرگ را در خانه و بین اعضای خانواده خود گرامی بداریم و به جشن و سرور بپردازیم.
حجتالاسلام مصطفی احمدی اصل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درهمدان درباره اهمیت و فضیلت واقعه غدیرخم اظهار داشت: بهترین و رساترین سخن درباره اهمیت این روز، سخن خداوند عزوجل است که در سوره مبارکه مائده فرمود « یا أیها الرسول بلغ ما أنزل إلیک من ربک». این امر به پیامبر اکرم(ص) در ابلاغ آنچه از طرف خداوند است و نه از سوی پیامبر(ص) و به پیامبر(ص) ودیعه داده شده و اکنون باید ابلاغ شود، میزان اهمیت این واقعه را مشخص میکند.
وی افزود: در ادامه آیه آمده است « و إن لم تفعل فما بلغت رسالتک» یعنی اگر این کار را انجام ندهی، پیام خدا را نرساندهای و این جمله بیانگر این است که سالها تلاش و مشکلات متعدد پیامبر(ص) وابسته به همین ابلاغی است که قرار است در عید غدیر انجام شود و با وجود این جمله، جای کتمان و انکار برای این واقعه و اهمیت آن وجود ندارد.
این کارشناس دینی در ادامه تصریح کرد: اصل این ماجرا در کتب شیعه و اهل سنت بهصورت متواتر بیان شده و در اصل قضیه و وقوع این اتفاق، اختلافی نیست و اختلاف در این باره ناشی از تحریف معنا و مفهوم آن است.
احمدی اصل درباره لزوم زنده نگه داشتن واقعه غدیر خم گفت: لزوم بزرگداشت این واقعه یک دلیل دینی دارد که در روایات ما بر این بزرگداشت تأکید شده و سیره اهلبیت نیز همین را نشان میدهد و اعمالی مانند پوشیدن لباس نو و بستن عقد اخوت و تبریک گفتن به یکدیگر در اعمال این روز بیان شده است و یک دلیل جامعهشناختی دارد.
وی توضیح داد: به طور معمول کشورها، برای حفظ غرور و افتخارات ملی خود، پیروزیها و اتفاقات بزرگ خود را گرامی میدارند تا این غرور به نسلهای بعدی نیز منتقل شود و جدای از بحث دینی، این موضوع یک بحث جامعهشناختی برای یادآوری و زنده نگه داشتن حس غرور ملی و پیروزمندی در یک جامعه است و حتی بعضی کشورها یاد کشتههای خود و اتفاقات آن را هم یادآوری میکنند تا آن اتفاقات از یادها نرود مانند ژاپن که هرسال یاد کشتههای خود در بمباران هیروشیما را گرامی میدارد.
احمدی اصل با بیان اینکه کشورها برای ثبت و زنده نگه داشتن اتفاقات برجسته، مجسمهها و فیلمها میسازند، تصریح کرد: بسیار مهم است که برای حفظ و بزرگداشت یک واقعه مهم، آثار فاخری ساخته شود و نه آثار معمولی و کمارزش، همانطور که مقام معظم رهبری درباره هشت سال دفاع مقدس تأکید بر تولید آثار فاخر دارند و خود ایشان نیز هرگاه کتاب خوبی درباره دفاع مقدس نوشته میشود، آن را مطالعه و معرفی میکنند و برای اینکه این واقعیات ثبت و بیان شوند، خود وارد میدان میشوند و این کار نشان میدهد که چقدر زنده نگه داشتن این وقایع مهم است.
وی با اشاره به فیلم « فاطیما» و بازخوردها و اثرگذاری آن در جهان غرب، گفت: کیفیت آثاری که به این منظور ساخته میشوند، بسیار مهم است و برای زنده نگه داشتن واقعه مهم غدیر نیز باید این کار انجام شود و البته باید توجه داشت که این کار بدون افراط و تفریط باشد تا باعث نفاق و اختلاف نشود به طوری که به ضرر شیعیان تمام شود.
این کارشناس دینی درباره چگونگی بزرگداشت عید غدیر با توجه به محدودیتهای حاصل از شیوع کرونا بیان کرد: با وجود شرایط کنونی، از نظر دینی و عقلی، شرکت در اجتماعات به صلاح نیست و مقام معظم رهبری نیز بر تبعیت از دستورات ستاد مقابله با کرونا مبنی بر پرهیز از حضور در اجتماعات، تأکید داشتند و هر یک از ما باید از خانه خود و جمعی که در خانه داریم، شروع کنیم.
وی با تأکید بر اینکه جمع خانواده هر چند کوچک است اما بسیار بنیادین است، تصریح کرد: بعضی از جوامع غیردینی، دین را قبول ندارند اما کارکردهای دین را میپذیرند و میخواهند کارکردهای دین در جامعه پیاده شود که همان تقلیلگرایی دین است و به قول «امیل دورکم» دین کارهایی انجام میدهد که از غیرآن برنمیآید و یکی از این کارکردهای اجتماعی دین، تحکیم بنیان خانواده است.
احمدی اصل دراینباره افزود: ما این اجتماع کوچک و بنیادین را در اختیار داریم و برای تربیت صحیح و دینی فرزندان باید از همینجا شروع کنیم و برای بزرگداشت عید غدیر در خانواده سعی کنیم این روز مانند بقیه روزها نباشد و در حدی که میتوانیم، این روز را به جشن و شادی برگزار کنیم.
وی همچنین بیان کرد: در شرایط اقتصادی کنونی که بعضی خانوادهها توانایی مالی چندانی ندارند، هر خانواده در حد توانایی خود با کارهایی مانند خرید شرینی، خرید هدیه و لباس نو یا پوشاندن لباس نوی فرزندان به آنها و کارهایی که فرزندان احساس کنند این روز با بقیه روزها متفاوت است، میتوانند این روز را گرامی دارند.
احمدی اصل با بیان اینکه امروزه مطالب علمی و آموزشی از طریق فضای مجازی به راحتی در دسترس است، گفت: میتوانیم در جمعهای کوچک خود، احادیثی درباره واقعه غدیر بخوانیم و یا بخشهایی از کتابی که اندیشمندی درباره غدیر نوشته است، در کنار هم بخوانیم و در کنار ایجاد فضای شاد، معرفت خود را هم افزایش دهیم.
این کارشناس مذهبی با بیان سیره استاد خود، آیتالله حائری شیرازی، در ذکر یاد اهل بیت در جمع خانواده اظهار داشت: آیتالله حائری شیرازی گاهی به کسی میگفت امشب به خانه ما بیا و برای ما روضه بخوان و گاهی نیز ایشان در خانه تنها بودند و این کار را انجام میدادند، چون میدانستند که همین جمع کوچک خانواده چقدر بنیادین است و میتواند تحولساز و مؤثر باشد.
احمدی اصل افزود: اگر اجتماع کوچکی مانند خانواده اصلاح شود، جامعه اصلاح میشود و منشأ بسیاری از مشکلات اخلاقی و اجتماعی، خانواده است واگر در خانواده محبت، توجه و غیرت دینی نباشد، فرد دچار ابتذال و مشکلات اخلاقی میشود.
وی تصریح کرد: در ایام محرم نیز میتوانیم یاد اهل بیت را در خانه گرامی بداریم تا اگر نتوانستیم در اجتماعات شرکت کنیم، در اینگونه مناسبتها بیبهره نمانیم.
وی همچنین به نقش مهم صدا و سیما اشاره کرد و یادآور شد: از راههای مؤثر دیگر، پرداختن رسانه ملی به اینگونه مناسبتهاست که امیدواریم برنامههای متنوع متناسب با سلیقههای مختلف داشته باشند تا اگر در شهری امکان اجتماع یا حضور در اجتماع برای خانوادهها وجود ندارد، در خانه از برنامههای رسانه ملی استفاده کنند.
انتهای پیام/741/ش