ظرفیت استان چهارمحال و بختیاری در کشاورزی گلخانه‌ای مغفول مانده است

ظرفیت استان چهارمحال و بختیاری در کشاورزی گلخانه‌ای مغفول مانده است

گروه استان‌ها- نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی گفت: چهارمحال و بختیاری در تولید محصولات گلخانه‌ای ظرفیت بسیار بالایی دارد اما در مقایسه با سایر استان‌ها به‌دلیل کمبود منابع مالی در این زمینه رشد محدودی داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، احمد راستینه ظهر امروز در نشست پیگیری طرح‌های سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با بیان اینکه "چهارمحال و بختیاری بسیار مستعد سرمایه‌گذاری در بخش دامپروری، کشاورزی و‌ باغداری به عنوان مهم‌ترین پایه‌های اشتغال است" اظهار داشت: این استان می‌تواند تولیدکننده‌‌ای برای کمبودهای دامی و کشاورزی کشور باشد.

وی با اشاره به انتظارات مردم در راستای سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری افزود: طرح‌های تکمیلی زنجیره تولید محصولات کشاورزی و لبنی، نیاز به سرمایه‌گذاری دارند و این امر می‌تواند استان را به بزرگترین قطب محصولات دامی و کشاورزی تبدیل کند.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شهرستان سامان ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید بادام وجود دارد و طرح شهرک بادام استان نیز در این شهرستان کلید خورد که با توجه به برند جهانی‌بودن این محصول، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی می‌تواند در این زمینه سرمایه‌گذاری مثمرثمری داشته باشد که دست نیاز به سوی این بنیاد دراز می‌کنیم.

راستینه تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری در تولید محصولات گلخانه‌ای نیز ظرفیت بسیار بالایی دارد اما در مقایسه با سایر استان‌ها به دلیل کمبود منابع مالی در این زمینه رشد محدودی داشته و برخی دستگاه‌های اجرایی نیز به دلایل سیاسی تمایلی به سرمایه‌گذاری در این بخش ندارند.

وی خاطرنشان کرد: درآمد معیشتی مردم استان از 45  درصد درآمد معیشتی کشور پایین‌تر است و این نشان از سبد درآمدی کوچک مردم چهارمحال و بختیاری دارد.

راستینه با اشاره به پروژه آب‌رسانی بن-بروجن عنوان داشت: در آخرین سفر معاون رئیس جمهور به استان تفاهم‌نامه مربوط به این طرح منعقد و در پایان امسال یا خرداد سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

چهارمحال و بختیاری تبدیل به یک منبع ژنتیکی دامی شده است

در ادامه این نشست ذبیح‌الله غریب مدیرکل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تولید 350 هزار تن ذرت و 250 هزار تن علوفه در استان گفت: وابستگی اصلی صنعت دامپروری به علوفه است که در استان تامین می‌شود.

وی با اشاره به تولید 3.5 درصد گوشت قرمز کشور در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مجوز پرورش 2 هزار و 500 راس دام را می‌توانیم در استان صادر کنیم و برای 3هزار و‌500 راس با وزارتخانه مکاتبه انجام شده است.

مدیرکل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: لازم است برای اجرای طرح مجتمع دامپروری استان نامه‌ای از سوی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبنی بر سرپرستی جهادکشاورزی استان صادر شود تا محدودیت زمین برداشته شود.

غریب خاطرنشان کرد: حساسیت زیست‌محیطی برای منطقه بسیار زیاد است و فواصل مورد نظر با مناطق مسکونی و نقاط حساس زیست‌محیطی را در جانمایی رعایت کرده‌ایم. حدود 38 هکتار زمین با 2 حلقه چاه آب برای این مجموعه دامی در نظر گرفته شده است که به وزارتخانه اعلام کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه "صنعت دامپروری در کشور تنها صنعتی است که هیچ وابستگی به خارج ندارد" گفت: نگرانی برای تامین نهاده‌های دامی و مسائل ژنتیکی دام‌ها نداریم؛ چهارمحال و بختیاری تبدیل به یک منبع ژنتیکی دامی در کشور شده است.

غریب با اشاره به تولید سالانه 259 هزار تن شیر در استان تصریح کرد: می‌توانیم تا 500 هزار تن شیر را در چهارمحال و بختیاری تولید کنیم و دام مولد شیری برای استان نیاز است که صنعت پروار را هم برای تامین گوشت در کنار آن داشته باشیم.

شهرام احمدی مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری در ادامه بیان داشت: اگر توسعه پایدار نباشد دچار آسیب می‌شویم و در راستای توسعه استان، همکاری‌های لازم را انجام داده و تاکنون به بیش از 96 درصد استعلامات استان پاسخ مثبت داده‌ایم.

وی با بیان اینکه فاصله طرح‌های اجرایی با رودخانه باید 500 متر باشد، افزود: فاصله طرح مجتمع دامپروری با رودخانه کم بود که با ارائه توجیه زیست‌محیطی، مجوزات لازم صادر می‌شود.

انتهای پیام/7540/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon