صحنه "عصر جدید" صحنه وحدت شد/ وقتی ایرانی‌ها و افعانستانی‌ها رژه برادری رفتند

صحنه "عصر جدید" صحنه وحدت شد/ وقتی ایرانی‌ها و افعانستانی‌ها رژه برادری رفتند

"عصر جدید" در ادامه کارهای انسان‌دوستانه‌اش در قالب پویش‌هایی که به راه انداخته، رنگارنگی از استعدادهای مختلف قومیتی و فرامرزی را کنار هم قرار داده و صحنه‌ای از وحدت در تلویزیون را به رخِ همه رسانه‌های ایرانی و خارجی کشیده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فصل اول برنامه تلویزیونی "عصرجدید" به سراغ ورزشکاران و استعدادهای مناطق محروم کشور می‌رفت و حتی چند دانشجوی فلسطینی که خودشان هم فکر نمی‌کردند در مرحله راستی‌آزمایی برگ ورود به صحنه اصلی "عصرجدید" را به‌دست آوردند تا فصل دوم هم جلو آمدند. این برنامه تلویزیونی گه‌گاه استعدادهای حرفه‌ای‌تر هم که رسانه‌ها بارها به نام و سابقه‌شان پرداخته بودند را به عنوان استعداد روی صحنه آورد اما استعدادهای جدیدی را هم به دنیای برنامه‌سازی، اجرا، خوانندگی و بازیگری در سریال معرفی کرد.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , شبکه سه سیما , بازیگران سینما و تلویزیون ایران , کشور افغانستان ,

شب گذشته صحنه "عصر جدید" سراسر وحدت و جامعه‌شناسی شد؛ زمانی که انسانیت جای همه‌چیز را می‌گیرد و فارغ از هر گروه و قشر و آیینی، گروهی وارد صحنه می‌شوند که هم سنی‌اند و هم شیعه؛ اما با آن‌ها همان‌طور برخورد می‌شود که با همه مسلمانان شیعه و ایرانیان مستعد در این برنامه می‌شود. وقتی احسان علیخانی مجری برنامه می‌گوید این‌ها افغانستانی‌اند و به آن‌ها نگویید افغانی و همیشه به دنبال کارهای سخت و طاقت‌فرسا بوده‌اند اما در کنار این تلاش‌ها و زحمات، اساتید دانشگاه و پزشکانی هم در ایران زندگی می‌کنند که افغانستانی‌اند.

این گروه، حرکت‌های آکروپات، شبه پارکور و جدیدی را به نمایش گذاشتند حتی امین حیایی که بیشتر از دیگر داوران و دست‌اندرکاران "عصر جدید" به این حرکت‌ها اشراف دارد به وجد آمده بود. گروه "پرواز" خودشان داوطلب شده بودند اما در مرحله راستی‌آزمایی با نگاه وحدت‌آمیزی به صحنه اصلی "عصر جدید" راه پیدا کردند. مثل همان سیستان و بلوچستانی و خیلی‌های دیگر که سنی بوده‌اند و یا مثل همان دانشجویان فلسطینی، ایرانی نبودند. اینجا نشان می‌دهد برای "عصر جدید" وحدت و همدلی بیشتر اهمیت دارد، همان نکته‌ای که بزرگان ما خصوصاً رهبر انقلاب بارها در فرمایشاتشان به این نکته مهم اشاره داشته‌اند. 

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , شبکه سه سیما , بازیگران سینما و تلویزیون ایران , کشور افغانستان ,

برنامه "عصرجدید" امروز با این نگاه و رفتارهای جامعه‌شناسانه می‌تواند برچسب اصالت فرامرزی به خود بگیرد؛ وقتی نوازنده سنی به برنامه می‌آید و در وصف اهل‌بیت عصمت و طهارت می‌نوازد تا افغانستانی‌هایی که همنوعانشان در نبرد مقابله با داعش بدون هیچ هیاهویی در قالب گروه "فاطمیون" نقش مؤثری در بیرون راندن گروهک‌های تکفیری و داعشی داشتند. حالا در روزهایی که رسانه‌های بیگانه به دنبال اختلاف میان دو کشور همسایه ایران و افغانستان‌اند و از هیچ تلاشی در این راستا دریغ ندارند شب گذشته برنامه "عصر جدید" صمیمیت و همدلی میان مردم ایران و افغانستان را به وضوح نشان داد.

وقتی تبلیغات بیگانگان نمی‌تواند این صمیمیت و وحدت میان کشورهای مسلمان و همسایه را از بین ببرد. این همان رویکرد ویژه و مؤثری است که در دنیای برنامه‌سازی و بعضاً نمایش و سریال و فیلم باید به آن‌ها پرداخته شود؛ انتقال مفاهیم انسانی! این مفهوم برنامه‌سازی سال‌ها است ملعبه سلبریتی‌ها و هیاهوهای رسانه‌ای نه چندان موفقی شده که این دست اقدامات "عصر جدید" و بعضاً برخی برنامه‌های دیگر ما را به روزهای طلایی گذشته تلویزیون امیدوار می‌کند.

گروه افغانستانی در برنامه "عصر جدید" گفتند هیچ‌کدام شناسنامه ندارند و کارت اقامت دارند. جالب است سرپرست گروه‌ لیسانس روانشناسی دارد و در عین حال  به کارهای مربوط به گچ‌کاری و بنایی مشغول است. نکته‌ای که احسان علیخانی هم به خوبی اشاره کرد که مردم افغانستان در ایران کارهای سختی را به عنوان شغل خودشان انتخاب کردند اما در عین‌حال از میان آنها پزشکان، جراحان و اساتید دانشگاهی هم وجود دارند. این محترم شمردن مردم آن‌سوی مرزها اقدام پسندیده دیگری بود که نشان می‌دهد دست‌اندرکاران برنامه، فارغ از دکور و رنگ‌آمیزی‌های ظاهری، به فکرِ خلاقیت و نوآوری و انتقال مفاهیم درست انسانی بوده‌اند.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , شبکه سه سیما , بازیگران سینما و تلویزیون ایران , کشور افغانستان ,

این مفاهیم جامعه‌شناسانه برنامه‌سازی می‌تواند در مقابله با عوام‌فریبی‌های رسانه‌های بیگانه چنان مؤثر عمل کند که فضای ایران آن‌قدر امن است که اگر کسی به طور عادی در داخل ایران امکان اقامت پیدا کند چقدر می‌توانند رشد و پیشرفت داشته باشند. صحنه به رخ کشیدن استعدادهایشان، دانشگاه و زمینه‌های شغلی هم مثل دیگر مردم داخل ایران برایشان فراهم است.

یکی از نکات دیگر برنامه "عصر جدید" در فصل دوم استفاده از استعدادهای غیرحرفه‌ای است، کسانی که برای نخستین‌بارها امکان به رخ کشیدن استعدادهایشان را دارند. برخلاف رویه قبل که گه‌گاه شناسنامه‌ برخی از حرفه‌‌ای‌هایی افشا می‌شد که قبلاً خواننده بوده‌اند یا هنرمندی حرفه‌ای هستند. اما آدم‌های حرفه‌ای در فصل دوم غیرمستقیم از سوی داوران به مراحل آینده نمی‌رسند و بیشتر این فرصت در اختیار استعدادهای بکر قرار می‌گیرد که آن‌ها بتوانند به مراحل بالاتر برسند و خودشان را بهتر محک بزنند.

در واقع "عصر جدید" این شب‌ها فضایی صمیمی برای ارائه استعدادها و برانگیختن سایر برنامه‌سازان تلویزیون ایجاد کرده است که به فکر استعدادیابی در حوزه‌های دیگر باشند. مثل "ترنم" که این روزها در شبکه یک به راه افتاده و یا سال گذشته برنامه‌ای که برای استعدادیابی مداحی ضبط می‌شد. این خودش راهی برای شناسایی استعدادها و استفاده از آن‌ها برای حوزه‌های مختلف است تا افراد جدید هم دیده شوند.

همان‌طور که یکسری از استعدادهای فصل اول، الان یا به عنوان مربی کنار استعدادهای جدید فصل دوم‌اند، یا به برنامه‌ها و سریال‌ها معرفی شده‌اند یا در حوزه موسیقی روند رو به رشد و حرفه‌ای‌‌تری را دنبال می‌کنند. برخی از آن‌ها را به عنوان خواننده تیتراژ، بازیگر سریال و برنامه‌ساز و مجری روی آنتن دیدیم. این‌ها همان سرمنزل‌های اصلی برنامه‌سازی است که باید جریان‌ساز و مؤثر در جامعه باشند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران