علیزاده: آمریکا مهمترین دشمن روابط ایران و چین است/ هیچکس به دنبال بستن قرارداد یک طرفه با چین نیست

علیزاده: آمریکا مهمترین دشمن روابط ایران و چین است/ هیچکس به دنبال بستن قرارداد یک طرفه با چین نیست

نماینده مردم مراغه در مجلس، گفت: قراردادی با چین به نتیجه خواهد رسید که برد-برد باشد و منافع ملی جمهوری اسلامی تامین شود.

علی علیزاده نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درخصوص قرارداد25 ساله ایران و چین اظهار داشت: در مورد این قرارداد چند نکته را باید اشاره کنم؛ نخست اینکه هنوز دقیقا ابعاد و کیفیت آن مطرح نیست و به مجلس هم ارائه نشده است، بنابراین فعلا نمی توانیم درباره جزئیات و مواد آن داوری درستی داشته باشیم. اما به صورت کلی به نظرم بستن قرارداد راهبردی با چین اقدام قابل دفاعی است.

علیزاده افزود: کشور چین حدود 16 درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد و به گسترش آن هم فکر می کند و در رقابت با ایالات متحده قرار دارد و این مسئله برای ما یک فرصت است، بدیهی است که نه دولت و نه مجلس در پی انعقاد یک قرارداد یک طرفه و به نفع چین نیستند بلکه تنها قراردادی به نتیجه خواهد رسید که برد-برد باشد و منافع ملی جمهوری اسلامی تامین شود.

این نماینده مجلس درخصوص حواشی و شایعاتی که پیرامون این موضوع مطرح شده است، گفت: واقعیت این است که در مورد قرارداد ایران و چین بیش از خبر رسمی و اطلاع رسانی درست، شایعه سازی و تحلیل و تفسیر عجیب و غریب وجود دارد، بخشی از دلایل این مسئله غفلت دولت و وزارت خارجه به خاطر عدم پیش بینی بسته رسانه ای و اطلاع رسانی پیرامون این قرارداد است و به خاطر همین شایعه و تحلیل های غیر واقعی بر واقعیت پیشی گرفت. به نظر بنده مخالفان این قرارداد طیفی از کسانی را که نگران آینده کشور هستند تا غربگرایان و رسانه های صهیونیستی –عربی در بر می گیرد و بدیهی است که انگیزه هر یک از آنها متفاوت است.

وی ادامه داد: غربگرایان در ایران و جهان اسلام و البته در کل دنیا، آمریکا و اروپای باختری را قبله آمال و شایسته مراودات می دانند و از توان رسانه ای قدرت مندی هم برخوردارند و تلاش دارند  تا ایران را در دنیا منزوی جلوه دهند و از طرفی اگر وارد قراردادی با کشورهای غیر غربی شوند شکست خورده و استعماری معرفی کنند. اگر همین قرارداد با غربی ها بسته شود اینها تقدیر و تمجید می کنند اما اگر مثلا با هند و چین و ژاپن چنین قراردادی بسته شود، استعماری و فروش کشور تعبیر می شود.

علیزاده درخصوص روند پیش برد قرارداد با چین و لزوم تایید آن در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بله، بر اساس اصل 77 و اصل 125 قانون اساسی این قرارداد یا هر قراردادی شبیه به این باید به تصویب مجلس برسد. درکل هر قراردادی که برای دولت ایران«تعهد آور» باشد باید به تایید مجلس برسد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت های افکار عمومی به این قرارداد مجلس و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با دقت بیشتری موضوع را پیگیری می کند. بخشی از حساسیت افکار عمومی به خاطرات قراردادهای استعماری با ایران دولت های غربگرا به ویژه قراردادی چون قرارداد 1919 برمیگردد اما واقعیت این است که در اینجا چنین مسئله و ماهیتی وجود ندارد.

نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اینکه چرا ایران به سراغ چین رفته و چنین ایده ای مطرح شده است، گفت: اینکه ایران به سراغ چین رفته یا چین پیگیر چنین قراردادی است فعلا موضوع بحث ما نیست. ایران در برجام در عمل در پی چنین راهبردی با غرب بود اما در نهایت دیدیم که برای ایران چیزی جز ضرر نداشت و الان به جایی رسیده که دولت ترامپ شرایط دوازده گانه ای را علیه ایران مطرح کرده و کشور را تحت شدیدترین تحریم های یک جانبه قرار داده و متاسفانه تمامی بلوک غرب از انگلستان تا ژاپن و کره هم با آن همراهی می کنند.

علیزاده افزود:از طرفی چینی ها هم می خواهند مطمئن شوند ایران فقط رفیق دوران تحریم نیست و پس از تحریم ها هم چین در ایران به تواند از منافع خاص خود برخوردار باشد. البته این الگویی است که چین بر اساس اسناد بالا دستی اش در همه جا پیگیری می کند و کشورهایی چون امارات، پاکستان و برخی دیگر چنین قراردادهایی بسته اند و دولت هایی چون عربستان، روسیه و ترکیه هم به شکل های دیگر قراردادهایی با چین بسته اند.

وی اظهار داشت: به نظر بنده دولت آمریکا و بلوک همراهش مهمترین دشمن این قرارداد هستند چون از طرفی با اعمال شدیدترین تحریم ها منتظر شورش های خیابانی در ایران هستند و از طرفی دیگر می بینند بد عهدی خودشان منجر به ایده همکاری راهبردی با چین و روسیه شده است، از این جهت نگران و سردرگم هستند.به صورت کلی ایران باید به همراه بلوک کشورهای تحریم شده نظام برآمده از برتون وودز را به چالش بکشد و ارزهای غیر دلاری و نهادهای غیر غربی ضد انحصار را تقویت کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon