لاوروف: استفاده از سلاحهای هستهای باید منتفی شود
وزیر خارجه روسیه به مناسبت سالگرد بمباران اتمی هیروشیما، به ادامه اقدامات بیثبات کننده آمریکا اشاره کرده و از همه قدرتهای هستهای جهان خواست تا پایبندی خود به عدم استفاده از سلاحهای هستهای را تأیید کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه روز پنج شنبه در سخنرانی آن-لاین خود برای شرکت کنندگان در مراسم بزرگداشتی در هیروشیما به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران اتمی توسط آمریکا، اعلام کرد که استفاده از سلاحهای هستهای به عنوان یک ابزار جنگی باید منتفی شود و فدراسیون روسیه از تمام قدرتهای هستهای می خواهد تا پیروی از این مسئله را به طور رسمی تأیید کنند.
به گفته لاوروف، روسیه به عنوان یک کشور دارای سلاحهای هستهای از مسئولیت خود در قبال امنیت بین المللی، ثبات منطقهای و جهانی به خوبی آگاه است و درکی می کند که استفاده از سلاحهای هستهای چه عواقبی را به دنبال خواهد داشت.
وزیر خارجه روسیه در عین حال یادآور شد که مسکو "با نگرانی زیاد" تخریب سیستم بین المللی کنترل تسلیحات، بی اعتنایی به اصول عدم آسیب رساندن به امنیت سایر کشورها، از بین رفتن توافقات بین المللی و افزایش چشمگیر خطرات هستهای در جهانن را مورد توجه قرار داده است.
لاوروف با اشاره به تغییرات نگران کننده در دستورالعملهای نظامی-سیاسی برخی کشورها، مبتنی بر قابل قبول لودن استفاده عملی از سلاحهای هستهای به عنوان ابزاری برای جنگ، تأکید کرد: «بسیار ضروری است تا از احتمال وقوع جنگ هستهای و خطر درگیری نظامی بین قدرتهای هستهای جلوگیری کرد. چنین جنگی هرگز نباید آغاز شود، چرا که هیچ برندهای در آن وجود نخواهد داشت.»
وزیر امور خارجه افزود: «ما از همه قدرتهای هستهای دعوت می کنیم تا رسماً پایبندی خود به این اصل منطقی را تأیید کنند. در همین راستا، مسکو نیز مجدداً به تعهدات خویش درباره پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای تأکید کرده و در شرایط خروج آمریکاییها از پیمان نابودی موشکهای دارای برد متوسط و کوتاهتر، به طور یک جانبه قول داده است که از این نوع موشکهای استقرار زمینی در هیچیک از مناطق جهان استفاده نکند، تا زمانی که چنین سلاحهایی توسط آمریکا در آنجا مستقر نشده باشد.»
به عقیده لاوروف، برای ادامه پیشرفت ر در مسیر خلع سلاح هستهای، لازم است تا مسائل مهمی از جمله توسعه سلاحهای تهاجمی راهبردی دارای دقت بالا در تجهیزات غیرهستهای، استقرار سامانههای دفاع موشکی جهانی آمریکا، امتناع واشنگتن از تصویب پیمان جامع ممنوعیت آزمایشات هستهای و نظامی کردن فضای خارج از زمین و فضای مجازی، مورد بررسی جدی قرار بگیرد.
وی همچنین با یادآوری اینکه ایالات متحده حمله هوایی اتمی به هیروشیما و ناکازاکی را آغاز کرد، در حالیکه میدانست جنگ جهانی دوم دیگر به پایان رسیده است، توضیح داد: «بمبارانهای اتمی آمریکا در چنین شرایطی، تنها یک نمایش قدرت و آزمایش سلاحهای هستهای علیه غیرنظامیان بود و ایالات متحده نخستین و تنها کشوری است که از این نوع سلاح کشتار جمعی استفاده کرده است.
وزیر خارجه روسیه در خاتمه با اشاره به اینکه نمایندگان اتحاد جماهیر شوروی، از نخستین ناظران خارجی بودند که از محل فاجعه بازدید کردند و مطالب مفصلی را جمع آوری کردند، گفت: «این اطلاعات و سایر اسناد و مدارک درباره نتایج مطالعه عواقب انفجار هستهای در ژاپن متعاقبا منتشر و به جامعه جهانی گسترده ارائه شد. ما امیدواریم دیگران با مشاهده این حقایق تاریخی درباره این وقایع، الگوی ما را در این زمینه دنبال کرده و همه جهانیان مشترکاً اطمینان حاصل کنیم که وحشت و اندوه هیروشیما و ناکازاکی دیگر هرگز تکرار نخواهد شد.»
انتهای پیام/