فارین پالیسی گزارش داد: بلاتکلیفی سیاست آمریکا در برابر ایران در ماههای پیش از انتخابات
پایگاه اینترنتی فارین پالیسی نوشت، با کناره گیری ناگهانی برایان هوک، دولت ترامپ برای دستیابی به یک موفقیت پس از دو سال فشار حداکثری، همچنان در تب و تاب میماند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در گزارش فارین پالیسی آمده است، دو سال پس از اینکه دونالد ترامپ از توافق هستهای ایران خارج شد و ادعا کرد که میتواند یک توافق جدید و پایدار به دست بیاورد، برایان هوک به عنوان نماینده ارشد دولت ترامپ در امور ایران از مقام خود کنار رفت تا آینده بزرگترین سیاست خاورمیانهای کاخ سفید در وضعیت نامعلومی قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش، در حالی که چشم انداز انتخاب مجدد ترامپ در ابهام قرار دارد، یک نشست داغ سازمان ملل درباره ایران نشان میدهد که ترس قدرتهای جهانی برای مقابله با آمریکا در حال فرو ریختن است.
بنابر نوشته فارین پالیسی، کناره گیری هوک در حالی صورت گرفت که احتمالا ابتکار عمل بزرگ دیپلماتیک دولت ترامپ هفته آینده با شکست مواجه شود.
آمریکا پیش نویس قطعنامهای درباره «تمدید نامحدود» تحریمهای تسلیحاتی ایران به شورای امنیت سازمان ارائه کرده است اما این پیش نویس از حمایت کمی در میان قدرتهای جهانی برخودار است که نشان دهنده انزوای واشنگتن است.
در همین حال، خبرگزاری فرانسه گزارش داد، در حال حاضر مخالفت با پیش نویس آمریکا در حدی است که آمریکا احتمالا نخواهد توانست 9 رای لازم را به دست بیاورد تا روسیه و چین را مجبور به استفاده از حق وتو کند.
برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دستکم 9 کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچیک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.
روسیه و چین صریحا تاکید کردهاند که با پیش نویس آمریکا مخالفت خواهند کرد. «وانگ ون بین» یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین پنج شنبه اعلام کرد: «ما با فشار آمریکا برای گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت مخالف هستیم.»
پایگاه اینترنتی شبکه خبری فاکس نیوز با اشاره به مخالفت صریح چین با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، نوشت که تلاشهای مایک پامپئو در این خصوص علنا به پایان خود رسیده است.
سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) نیز اعلام کردهاند از تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران حمایت نمیکنند.
انتهای پیام/