معلمان خرید خدمات: معلم را تبدیل به "کارگر آموزشی" کرده اند!

معلمان خرید خدمات: معلم را تبدیل به "کارگر آموزشی" کرده اند!

معلمان خرید خدمات بار دیگر در اعتراض به وضعیت خود مقابل وزارت آموزش‌ و پرورش تجمع کردند؛ آنها می‌گویند: معلم را تبدیل به "کارگر آموزشی" کرده‌اند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اگر تا همین سال‌های قبل، آموزش و پرورش را فقط با یک نوع معلم می‌شناختیم اما حالا چهار یا پنج سالی می‌شود آنقدر گروه‌های مختلف به عنوان معلم به آموزش و پرورش اضافه شده‌اند که حالا باید گفت انواع مختلف معلمان را داریم با حقوق‌های متفاوت!

در میان انواع مختلف معلمان آزاد که این روزها کلاس‌های درس را اداره می‌کنند، "معلمان خرید خدمات آموزشی" را شاید بتوان محروم‌ترین گروه از معلمان آزاد دانست، معلمانی که سال‌هاست کلاس‌های درس مناطق محروم و حاشیه‌ای را اداره می‌کنند اما نه امنیت شغلی دارند نه هویت معلمی.

مشکلاتی همچون حقوق و بیمه نامناسب، نبود امنیت شغلی و هویت معلمی حالا باعث شده  است اینبار معلمان خرید خدمات آموزشی مقابل وزارت آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی تجمع کنند تا شاید صدای اعتراض آنها به وضعیت نامناسب شغلی شنیده شود.

در موضوع بررسی و پیگیری مشکلات انواع مختلف معلمان، صحبت این است وقتی فردی به عنوان معلم در قالب قرارداد یک ساله فعالیت می‌کند باید حقوق و بیمه مناسبی به او تعلق بگیرد، حقوقی در حد عرف معمول جامعه و بیمه کامل؛ اما هم‌اکنون در قالب قراردادهای استثمارگونه، حداقل حقوق وزارت کار نیز به این افراد تعلق نمی‌گیرد و افرادی در کلاس‌های درس، معلم دانش‌آموزان هستند که در برخی مواقع کمتر از یک میلیون تومان دریافت می‌کنند.

آموزش و پرورش راضی؛ معلمان ناراضی

وزارت آموزش و پرورش در سال 93 با هدف جبران کمبود معلم، طرح خرید خدمات آموزشی را ایجاد کرد و اگر چه این طرح برای گذر از دوران بحران کمبود معلم برای این وزارتخانه بسیار خوب بوده و در مقایسه با استخدام معلم، منافع بیشتری را برای دولت رقم زده است اما اگر بخواهیم از زاویه ذینفعان طرح یعنی دانش‌آموزان و معلمان به ماجرا نگاه کنیم، اوضاع آنقدرها هم که برای دولتی‌ها رضایت‌بخش است، خوشایند نیست!

اگر چه آموزش و پرورش در آن سال‌ها برای اینکه بعدها معلمان حاضر در این طرح ادعای استخدام نداشته باشند، موسسات بخش خصوصی را وارد ماجرا کرد تا قرارداد معلمان با این موسسات بسته شود اما حالا حدود 7 سال پس از اجرای این طرح، استخدام به اصلی‌ترین خواسته معلمان طرح خرید خدمات آموزشی  تبدیل شده است!

همین مطالبه به همراه سایر مسائل و مشکلات شغلی معلمان خرید خدمات آموزشی باعث شد تا گروهی از آنها از استان‌های مختلف به تهران بیایند و تجمعی را مقابل وزارت آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی داشته باشند.

در طول سال تحصیلی یکبار حقوق می‌دهند

یکی از این معلمان در این رابطه به تسنیم گفت: طرح خرید خدمات از سال 93 اجرا شد و در شرایطی که تورم موجود در جامعه هر روز افزایش می‌یابد، اوضاع معیشتی برای معلمان خرید خدمات وخیم‌تر می‌شود و حالا وضعیت به گونه‌ای شده است که در طول یک سال تحصیلی یکبار حقوقمان را واریز می‌کنند.

طرح خرید خدمات آموزشی , معلمان ,

او ادامه داد: قرارداد و شرایط کاری معلمان خرید خدمات سال 88 مشابه ما بود و حالا آنها در حال استخدام شدن هستند، تقاضای ما این است هم‌اکنون که آموزش و پرورش کمبود معلم دارد و از طریق استخدام اقدام به جذب نیرو می‌کند چرا معلمان خرید خدمات آموزشی را که سابقه کار معلمی دارند استخدام نمی‌کنند.

اخراج برخی معلمان

این معلم درباره وضعیت حقوق و بیمه مطرح کرد: برخی همکاران ما در مراغه 10 روز بیمه دارند با حقوق 300 هزار تومانی و ما  در اصفهان از مهر 98 تا هم‌اکنون که مرداد 99 است یکبار مطالباتمان را دریافت کردیم آن هم به مبلغ 2 میلیون تومان!! متأسفانه برخی معلمان خرید خدمات آموزشی را در استان‌هایی مانند تهران اخراج کرده‌اند.

طرح خرید خدمات آموزشی , معلمان ,

معلم دیگری درباره وضعیت نیروهای خرید خدمات آموزشی گفت: زمانی که آموزش و پرورش با کمبود معلم مواجه بود، معلمان خرید خدمات آموزشی با کمترین حقوق و بیمه کلاس‌های درس را اداره کردند و حتی برخی همکاران ما به مناطق صعب‌العبور می‌روند و در آنجا بیتوته می‌کنند و هر چند ماه یکبار به دیدن خانواده خود می‌روند.

حقوق یک سال به اندازه حقوق یک ماه

او ادامه داد: معلمان خرید خدمات بیش از 1000 ساعت کلاس بدو خدمت و ضمن خدمت گذرانده‌اند و مدرک کارشناسی و بالاتر داریم اما نوبت به استخدام که می‌رسد نیروهای نهضتی را مدنظر دارند؛ معلمان خرید خدمات آموزشی با بیمه کمتر از 20 روز و گاه حقوق کمتر از 700 هزار تومان مشغول تدریس هستند و مجموع حقوق سالانه یک معلم خرید خدمات به حقوق ماهانه معلم رسمی هم نمی‌رسد.

طرح خرید خدمات آموزشی , معلمان ,

این معلم بیان کرد: برخی معلمان خرید خدمات آموزشی تعدیل شدند و برخی از سوی موسس تهدید می‌شوند چون آموزش و پرورش نیروهای نهضتی و سرباز معلم را جذب می‌کند.

معلم یا کارگر آموزشی

او درباره علت تجمع معلمان خرید خدمات آموزشی در مقابل وزارت آموزش و پرورش میگوید:‌ خواسته ما این است تبدیل وضعیت شویم و امنیت شغلی داشته باشیم؛ 17 هزار نیروی خرید خدمات در کل کشور داریم اما معلم را تبدیل به "کارگر آموزشی" کرده‌اند و حقوق یک کارگر را هم به ما نمی‌دهند!

به گزارش تسنیم، نابسامانی در حوزه ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش حالا شرایطی را رقم زده است با انواع مختلف معلمان مواجه باشیم که گاه در یک مدرسه دیوار به دیوار هم در کلاس‌های درس تدریس می‌کنند اما به لحاظ وضعیت حقوق و بیمه شرایط کاملاً متفاوتی دارند.

تا زمانی که در بر روی همین پاشنه بچرخد و فکری برای ساماندهی نیروی انسانی وزارتخانه عیالوار آموزش و پرورش نشود، ماجرای تجمعات، تقاضاهای استخدام و... همچنان ادامه خواهد داشت و در این میان آیا مجالی برای اندیشیدن به منافع و مصالح دانش‌آموزان وجود خواهد داشت؟!

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon