روحانی:دوران کرونا را باید تا ۶ ماه آینده در نظر بگیریم/ برای اعمال محدودیت‌ها مسیر اعتدال داشته باشیم

روحانی:دوران کرونا را باید تا 6 ماه آینده در نظر بگیریم/ برای اعمال محدودیت‌ها مسیر اعتدال داشته باشیم

رئیس جمهور گفت: نه‌ می‌توانیم فعالیت‌های آموزشی و اقتصادی را به‌صورت کامل تعطیل کنیم و نه می‌توانیم بگوییم باید مثل سابق باشد، باید در این جهت مسیر اعتدالی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم ، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز ستاد ملی کرونا طی سخنانی ضمن تبریک ایام عید غدیر اظهار داشت: از مردم عزیز تشکر می‌کنم که در این ایام انفاق مؤمنانه‌ای را در سراسر کشور انجام دادند و یکی از ویژگی‌های امیرالمؤمنین(ع) دستگیری از فقرا و انفاق است. امیرالمؤمنین(ع) در شب و روز به‌صورت سرّی و علنی انفاق می‌کرد و مردم ما نیز همان راه امیرالمؤمنین(ع) را تبعیت کردند.

وی افزود: به ایام ماه محرم نزدیک می‌شویم و ممکن است شکل نذورات مردم مقداری تغییر کند؛ ولی حتماً باید از لحاظ بهداشتی رعایت شود.

رئیس‌جمهور گفت: امروز در جلسه مطرح شد که در استان‌ها، مردم در مرحله اول به‌خوبی مراعات کردند، کادر درمانی در مرحله دوم مجاهدت شبانه‌روزی داشتند و مسئولین استانی و ناظرین نیز در مرحله سوم کار خود را به‌خوبی انجام دادند؛ مردم، کادر درمانی و مسئولین این بار را بر دوش گرفتند. نمودارهای استان‌ها که از پیک پایین می‌آیند، خصوصاً مناطقی که شیب تندی دارند، خوشحال‌کننده است.

روحانی با بیان اینکه "از اوایل مرداد ماه تغییر محسوسی آغاز شده و این تغییرات را تا الان شاهد هستیم و امیدواریم تا پایان مرداد شاهد روزهای بهتری باشیم"، اظهار داشت: زمانی بود که مراعات مردم 77درصد بود و در سایه رعایت‌ها توانستیم از عدد فوتی‌های سه رقمی به دو رقم برسیم ولی بعد از آن، رعایت‌ها به 17درصد رسید و وقتی این مراعات کم شد و مردم سهل گرفتند و فکر کردند دوران بیماری تمام شده، دوباره دچار موج شدیم؛ البته در کشورهای دیگر نیز موج دوم را می‌بینیم؛ آنجا هم شاید رعایت‌ها هم شده باشد.

وی ادامه داد: یکی از کشورهای اروپایی که نخست‌وزیر آن در روزهای گذشته می‌خواست اختیار قرنطینه برای دومین‌بار را از مجلس آن کشور بگیرد، این اوضاع بعد از شرایطی رخ داد که همه پروتکل‌ها آزاد شده بود، ولی با فشار تشدید بیماری مجبور  به اعمال دوباره محدودیت‌ها شدند.

رئیس‌جمهور بیان کرد: ما هم با موج دوم روبرو شدیم و شاید این بالا و پایین رفتن‌ها به اعمال و رفتار ما مسئولین و چه مردم عزیزمان باز می‌گردد. وقتی همه مراعات و توجه می‌کنیم، به حالت ثبات می‌رسیم ولی وقتی رعایت‌ها رها می‌شود، آمار بالا می‌رود. باید بدانیم تخت بیمارستانی، پزشک و امکانات درمانی ما محدود است و فشار روانی بر کادر درمانی خسته‌کننده است ولی وقتی کادر درمانی ببیند 30 درصد تخت‌ها خالی شد، نشاط و روحیه می‌گیرد.

روحانی خاطرنشان کرد: ما در هفته‌های اخیر هم در کشور خودمان و هم در دنیا شاهد افت و خیز این بیماری بودیم و این بیماری در برخی مناطق اوج و در مناطقی هم افت داشت. ما تا الان تقریباً 6 ماه است که با این ویروس مواجه هستیم؛ شاید روز اول می‌گفتیم این ویروس را برای یک یا دو هفته در نظر نگیرید و بحث ماه و سال مطرح است، آن زمان برخی می‌گفتند تا یک ماه دیگر این بیماری را از پا در می‌آوریم. کار بخش درمانی ما خوب بوده و بخش تولید و بخش علمی ما به خوبی عمل کرده و مردم عزیزمان هم همراهی کردند.

وی افزود: باید حداقل در نظر بگیریم که 6 ماه دیگر نیز این اوضاع را داریم، البته شاید بیشتر شود، ولی باید در نظر بگیریم 6 ماه دیگر با این اوضاع روبه‌رو خواهیم بود. تا روزی که واکسنی به دست ما برسد و مؤثر باشد و به اندازه کافی در اختیار قرار بگیرد و مردم استفاده کنند، آن زمان شرایط جدیدی حاکم می‌شود؛ همه ما باید تا آن زمان مراعات کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه گفت: زمانی بود که عده‌ای نامه می‌نوشتند که چرا می‌خواهید محدودیت‌ها را افزایش دهید زیرا ماه محرم و عزاداری در پیش است؛ عده‌ای هم می‌گویند امسال محرم معنا ندارد؛ عده‌ای به من نامه نوشتند امسال حج واجب برگزار نشد، چرا بر عزاداری که مستحب است اصرار می‌کنید؟ عده‌ای می‌گفتند باید مغازه‌ها بسته باشد و مردم از خانه‌ها خارج نشوند. نمی‌شود فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی و فرهنگی را به طور کامل تعطیل کنیم و همچنین نمی‌توان این فعالیت‌ها را مانند سابق اجرایی کرد. باید حد وسط که همان مراعات است، عمل شود.

روحانی با تأکید بر اینکه ادامه محدودیت‌های شدید امکان‌پذیر نیست، زیرا جامعه را دچار التهاب و اضطراب می‌کند، اظهار داشت: وقتی می‌گوییم باید سلامتی در جامعه حاکم باشد، منظور فقط سلامت جسم نیست و سلامت روح هم مهم است؛ مردم باید آرامش داشته باشند.

وی اضافه کرد: هرکس در دنیا تند عمل کرد و هرکس که پروتکل‌ها را رها کرد، موفق نبود و دچار گرفتاری شد. ما باید معتدلانه رفتار کنیم و بدانیم این ویروس برای مدتی هست و  خود را آماده کنیم، یکسال برای زندگی، سازگاری و تعامل با این ویروس برنامه‌ریزی کنیم. زندگی، اشتغال، تولید، کالاهای اساسی و مواد بهداشتی برقرار وجود دارد ولی اگر با پروتکل همراه نباشد ما را دچار مشکل می‌کند. اعتدال این است که هم فعالیت باشد و پروتکل نیز اجرا شود.

رئیس‌جمهور گفت: اگر پروتکل‌ها را رها کنیم، بیماری جامعه را فرا می‌گیرد و مردم هم اذیت می‌شوند و تلفات زیادی می‌دهند و غیر قابل قبول است.

روحانی تصریح کرد: تأکید می‌کنم که کسی فکر نکند این ویروس دو یا ده روز دیگر خواهد رفت، این ویروس با ما هست و باید برنامه‌ریزی بلند‌مدت شش‌ماهه یا یکساله داشته باشیم. اینکه مرتباً بگوییم این ماسک خسته‌کننده است و سختی دارد، بله درست است ولی چاره‌ای جز این نداریم و باید به گونه خاصی زندگی کنیم.

وی خاطر نشان کرد: دوستان در جلسه گفتند که دستورالعمل‌ها را تحت عنوان «شفا» مطرح کنیم؛ حرف «شین» همان شستشو و بهداشت و نظافت فردی است؛ حرف «ف» فاصله‌گذاری است که همه باید رعایت کنیم؛ «الف» اول استفاده از ماسک، «الف» دوم اجتناب از ترددهای غیر ضروری و «الف» سوم اجتناب از تجمعات بزرگ است. اگر شستن دست‌ها، فاصله‌گذاری، ماسک، کاهش تردد و عدم اجتماعات بزرگ را در کنار هم قرار دهیم، ما را از مشکلاتی که داریم نجات می‌دهد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بیماریابی یکی از مسائل مهم است، افزود: بیماریابی دوگونه است، یکی اینکه بیمار با علائم سراغ کادر درمان می‌آید و دیگری اینکه ما سراغ بیمار می‌رویم. بعد از اینکه وقتی بیماری یافته شد، باید سراغ کسانی برویم که با بیمار ارتباط داشته اند و از آنها باید تست گرفته شود. وقتی به بیمار گفته می‌شود باید 14 روز خود را حصر کند، او باید این مراعات را انجام دهد و اگر مراعات نکرد، طبق دستورالعمل‌های مجازاتی که آقای رحمانی‌فضلی هفته بعد به ستاد می‌آورد، اگر کسی مراعات نکرد باید با او برخورد شود زیرا دیگران را مبتلا می‌کند.

روحانی گفت: اعمال قانون نکته دیگری بود که در جلسه امروز مورد تأکید قرار گرفت؛ عمدتاً نیازی نبوده که از مجازات استفاده کنیم؛ ولی همیشه افرادی هستند که نیازمند تنبیه و یا مجازات می‌باشند و نباید بگذاریم تخلفات صورت بگیرد. اعمال قانون برای ما مهم است و امروز نیز مواردی از آن مورد بحث قرار گرفت و قوانین و دستورالعمل‌ها برای ادارات، اصناف و جامعه در جلسه بعدی نهایی و ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: خیلی مهم است که باید بپذیریم از پایان بهمن سال گذشته زنگی به صدا در آمد و به ما گفت باید سبک زندگی اجتماعی شما تا اطلاع ثانوی تغییر کند و هرکس این زنگ را نشنید، ضرر کرده است. رفت‌وآمد، مهمانی، عروسی و عزا و ترددهای غیر ضروری مانند قبل امکان‌پذیر نیست. همه می‌دانیم که فصل تابستان است و بچه‌ها خسته شده‌اند؛ مدارس تعطیل شد و بچه‌ها به مدرسه نرفتند و این خستگی روحی ایجاد کرده ولی باید بدانیم در شرایط ویژه‌ای هستیم و اگر سفر ضروری هم وجود دارد، دستورالعمل‌ها باید رعایت شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید فکر جداگانه‌ای برای سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای دارند، داشته باشیم، خاطر نشان کرد: جزو وظایف ماست که باید وضعیت این افراد را بررسی کنیم، خصوصاً جاهایی که در خانه سالمندان و مانند آن هستند و باید مراقبت بیشتری انجام بگیرد.

روحانی تصریح کرد: نظام دیجیتال باید توسعه فزاینده و روزافزون داشته باشد؛ وضع ما نسبتاً خوب است ولی نسبت به شرایطی که داریم، مقداری کُند هستیم. تا حد امکان باید از سیستم دیجیتال استفاده شود تا رفت و آمدها کاهش یابد. یکبار دیگر گفتم اگر انجام کاری از طریق الکترونیک امکان دارد و مسئله اداری می‌گوید که افراد باید به اداره مراجعه کنند، انفصال از خدمت با زمان لازم باید برای او اعمال شود. موارد مشخص بوده و به مسئولین تذکر دادم که کاری که امکان داشته از طریق سیستم فضای مجازی انجام بگیرد، مسئولین مربوطه گفتند افراد باید مراجعه حضوری داشته باشد و یک فرد چهار روز برای انجام این کار به سفر رفته و مبتلا شده، مسئول اداری که مردم را زجر می‌دهد مستحق یک یا سه ماه انفصال از خدمت است.

وی یادآور شد: این هفته جلسه ویژه‌ای با افرادی که در زمینه دارو و واکسن کرونا تلاش می‌کنند خواهیم داشت و دولت آماده هرگونه کمک است. یافتن دارو و واکسن برای ما اولویت دارد و در این زمینه اشکالی هم ندارد که کار موازی صورت بگیرد تا زودتر به نتیجه برسیم.

رئیس‌جمهور گفت: اگر بگوییم نباید عزاداری ماه محرم انجام شود، نادرست است و قابل تحمل نیست و مردم را مغموم می‌کند، غیر از اینکه خود مصائب عاشورا غم‌آور است؛ ولی اینکه مراسم نباشد مردم را دلگیر می‌کند. ما می‌توانیم با جمعیت‌های کمتر عزاداری کنیم؛ قرار بوده در یک حسینیه 1000 نفر عزاداری کنند ولی در شرایط فعلی 100 نفر بیایند و مابقی از طریق فضای مجازی مراسم را مشاهده و عزاداری کنند. نذورات مردم را می‌توان ادا کرد و الان می‌گوییم نمی‌شود مانند سال‌های قبل سفره انداخت ولی می‌شود در یک بسته بهداشتی به مردم ارائه کرد.

روحانی تصریح کرد: سلامت مردم با سوگواری باید کنار هم باشد و شدنی هم هست؛ دستورالعمل‌ها تهیه و ابلاغ شده است. همه باید بدانند چه‌کار باید بکنند؛ برخی در جلسه از دستورالعمل‌ها بی‌خبر بودند و ما به محرم نزدیک شده‌ایم و همه باید بدانند باید چه کنند. باید اطلاع‌رسانی صورت بگیرد و برای مردم توضیح داده شود که عزاداری و سلامت قابل جمع و امکان‌پذیر است. این‌کار باید از طریق صدا و سیما  و سایر رسانه‌ها انجام شود و هماهنگی‌های لازم از امروز صورت بگیرد.

وی ادامه داد: همچنین باید هماهنگی لازم بین ناظرین، برگزارکنندگان مراسم‌ها، استانداران و مسئولین استانی وجود داشته باشد. ان‌شاءالله ماه محرم خوبی داشته باشیم و ممکن است روزها و یا ساعات عزاداری کمتر باشد. اعلام می‌کنیم که در مکان‌هایی که عزاداری انجام می‌گیرد، پذیرایی با شربت، چای و خرما ارائه نشود.

رئیس‌جمهور بیان کرد: برای جلسه هفته بعد نهایی می کنیم که کسانی که از دستورالعمل‌ها تخلف کرده، آن را زیر پا می‌گذارند باید مجازات بشوند و دستورالعمل‌ها را در سه بخش برای ادارات، اصناف و در سطح جامعه آماده کردیم که ابلاغ خواهد شد.

روحانی در پایان اظهار داشت: امیدواریم همگی دست به دست دهیم و از سلامت خود و جامعه حراست و بیمارستان‌ها، تخت‌های بیمارستانی و بخش‌های «آی‌سی‌یو»ها را خالی کنیم و ما می‌توانیم این‌کار را انجام دهیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon