احداث پروژه باغ موزه دفاع مقدس گیلان بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد
گروه استانها- مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به عقبماندگی استان در ساخت «باغموزه دفاعمقدس» گفت: نقش رزمندگان گیلانی در دوران دفاع مقدس مغفول مانده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سرهنگ پاسدار حسین مصطفیپور پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گیلان در رشت اظهار داشت: خبرنگاران طلایهداران خبر و بالا بردن فرهنگ و اطلاعات مورد نیاز مردم و جامعه هستند و جلودار سربلندی نظام در جهت غلبه بر تحریفها و اطلاعات و اخبار غلط هستند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه خبرنگاران و رسانههای داخلی با فعالیت خود مانع از رجوع مردم به منابع غیراصیل میشوند گفت: خبرنگاران حوزه دفاع مقدس خصوصیتی درخشانتر از سایر خبرنگاران دارند و آن از خودگذشتگی آنها است زیرا همواره جان خود را به خطر میاندازند و در میدان جنگ افکار عمومی را هدایت میکنند.
وی با اشاره به شهادت محمود صارمی در جنگ افغانستان و شهید خزایی در حلب سوریه خاطرنشان کرد: خبرنگاران در خط مقدم اطلاعرسانی حتی در میدان آتش و خون هستند و باید قدردان زحمات آنها باشیم و امیدوارم خداوند به آنها سلامتی بدهد تا بتوانند همواره اخبار درست را به جامعه منعکس کنند.
مصطفیپور با بیان اینکه باید نقش و اهمیت دفاع مقدس در تاریخ این و مرز و بوم را تبیین کنیم بیان کرد: دفاع مقدس به تعبیر مقام معظم رهبری گنجی است که میتوان با استفاده از آن به سربلندی و عزت رسید و بر مبنای آن عزت و آزادگی که برای خود هدفگذاری کردیم حرکت کنیم زیرا دستاوردهای ما در حوزههای مختلف ناشی از تجربههای دفاع مقدس است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با تاکید بر اینکه مشکلات کشور در این سالها ناشی از فاصله گرفتن از ارزشهای دوران دفاع مقدس است تصریح کرد: در حوزههای اقتصادی نتوانستیم فرهنگ انقلابی را حاکم کنیم و فرهنگی که موفقیت آمیز بودن خود را در حوزههای مختلف ثابت کرده است مورد غفلت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه رزمندگان ما با دست خالی مقابل تمام مستکبران جهان ایستادند ابراز داشت: از جمله حوزههایی که امروزه برای آن سربلند هستیم حوزه دفاعی است زیرا فرهنگ دفاع مقدس در آن حاکم بود و بچههای انقلابی به آنجا ورود کردند اما به رزمندگان و بچههای جنگ اجازه ورود به بسیاری از حوزهها را ندادند.
مصطفیپور با اشاره به اینکه دستورالعمل تکریم دفاع مقدس با امضای استاندار گیلان به ادارات و نهادها ابلاغ شده است گفت: با ارسال دستورالعملها همه موظف به اجرای برنامههای فرهنگی مرتبط هستند و این برنامهها را تا پایان سال باید برنامهریزی کنند و به ما تحویل دهند و بهصورت ماهیانه نیز باید گزارش دهند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان افزود: شعار محوری دفاع مقدس «ما قوی هستیم» است سرلوحه همه برنامههای فرهنگی و اجتماعی بوده و در این راستا از ظرفیت تمام دستگاهها و موسسات مردمنهاد استفاده میکنیم و تکریم خانواده معظم شهدا در اولویت تمام برنامههای ما است.
وی با تاکید بر اینکه دستگاهها باید در خلال برنامههای فرهنگی خود جایگاهی برای تکریم دوران دفاع مقدس قائل شوند خاطرنشان کرد: شیوع ویروس کرونا همه برنامههای فرهنگی امسال را تحت تاثیر قرار داده است لذا از همه خواستیم که در اجرای برنامهها پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و از اجتماعات پرهیز شود.
مصطفیپور با ابراز امیدواری از اینکه هر دستگاهی باید با اجرای برنامههای فرهنگی مرتبط با دفاع مقدس ارزشهای آن دوران و وظایف خود در این جهت را انجام دهد بیان داشت: همه ادارات موظف هستند که از پیشکسوتان و بزرگان جنگ اداره خود تجلیل کنند تا جوانان کارمند با گذشته آن سازمان بیشتر آشنا شوند و ارزشهای دفاع مقدس زنده بماند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان ضرورت زنده نگه داشتن ارزشهای دفاع مقدس در جامعه و حفظ و نشر معارف و تاریخ آن دوران را مورد تاکید قرار داد و افزود: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهصورت تخصصی به حوزه دفاع مقدس میپردازد زیرا آن دوران گنجینهای است که هر طیفی در آن نقش داشت و باید به این نقشها تخصصی پرداخت.
وی کمیته راهیان نور به فرماندهی سپاه استان را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه مسائل مربوط به راهیان نور در این کمیته بررسی میشود عنوان داشت: کمیته رسانهای به ریاست مدیرکل صدا و سیمای استان، کمیته فرهنگی به ریاست مدیرکل ارشاد استان و کمیته زنان و دفاع مقدس به ریاست معاونت امور بانوان استانداری از جمله کمیتههای تخصصی دفاع مقدس هستند.
مصطفیپور اظهار داشت: متاسفانه گیلانیها تا سال 64 لشکر ویژه در دفاع مقدس نداشتند و بهصورت مشترک با مازندرانیها در جنگ حضور داشتند اما پس از تشکیل لشکر قدس اثرگذاری ویژه خود را نشان دادند؛ با وجود آنکه اکثر موفقیتهای لشکر 25 کربلا مرهون زحمات رزمندگان گیلانی است اما آنطور که باید به این موضوع پرداخته نشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان تکثر سلایق و احزاب سیاسی را نشانه دموکراسی حاکم بر جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: در حوزه دفاع مقدس و ارزشهای ناب انقلاب باید اختلاف سلیقه و نگرش سیاسی را کنار بگذاریم و با تمام وجود برای این حوزه فعالیت کنیم زیرا انسجام داشتن در این راستا نتیجه بهتری را حاصل میکند.
وی با بیان اینکه هیچ قشری نمیتواند ادعا کند دفاع مقدس مربوط به آن است افزود: نقش رزمندگان گیلانی تا سال 64 در دوران دفاع مقدس گم است و متاسفانه برخی از یادگاران آن دوران بیان تاریخ شفاهی و نوشتن کتاب و خاطرات درباره آن دوران را ریا میدانند اما باید برای حفظ ارزشها و رفع دغدغهها و گرفتن حق استان گیلان در حوزه دفاع مقدس در این راه گام برداریم.
مصطفیپور با اشاره به اینکه گیلان سیامین استانی است که ساخت موزه دفاع مقدس را شروع کرد تصریح کرد: ما در حال جمعآوری اسناد و خاطراتی هستیم که در حال نابودی هستند و ضروری است که این اسناد در یک مکان ویژه و بهصورت تخصصی نگهداری شود و نباید بگذاریم نقش رزمندگان گیلانی ضایع شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه باغ موزه دفاع مقدس در هیچ استانی از بودجه ملی استفاده نمیکند مگر در موارد استثناء و اکثراً از ظرفیتهای استانی استفاده میشود گفت: دستگاهها بودجه فرهنگی کم ندارند و برخی نهادها تخصصی در این حوزه کار میکنند و کار فرهنگی ارزشمندتر از حوزه دفاع مقدس نیست.
وی مشخص نبودن زمین برای ساخت موزه دفاع مقدس را مهمترین علت ایجاد تاخیر در اینباره دانست و بیان داشت: از همه مسئولانی که در این مدت برای شروع و پیشرفت پروژه باغ موزه دفاع مقدس مشارکت و همکاری کردند قدردانی میکنیم و ما چند برابر آن مبلغی که به این پروژه اختصاص یافت کار کردیم زیرا در این حوزه باید جهادی کار کرد.
مصطفیپور با بیان اینکه طبق پیشبینی اولیه پروژه باغ موزه دفاع مقدس بیش از 100 میلیارد تومان هزینه دارد عنوان کرد: هدفگداری ما این است که تا 3 الی 4 سال این پروژه را به اتمام برسانیم و اکنون نیز حدود 40 درصد پیشرفت کرده است و تا پایان فاز سوم و مرحله نهایی باید با توجه به هزینهها، پشتیبانیهای مالی و معنوی را بهموقع دریافت کنیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به اینکه قصد داریم تا پایان سال 30 عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس را به چاپ برسانیم افزود: این کتابها شامل خاطرات شفاهی، عکس و سایر موضوعات است و امروز 9 عنوان کتاب صوتی نیز ارائه شد و 4 عنوان کتاب نیز در مراحل پایانی برای چاپ هستند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون بیش از 75 هزار سند دفاع مقدس را جمعآوری کردیم که در موزه دفاع مقدس گیلان در معرض دید عموم قرار میگیرد خاطرنشان کرد: دانشنامه دفاع مقدس نیز در حال تکمیل است و نقش فرماندهان و تک تک شهدای استان در حال نگارش است؛ کارگروه جغرافیا و نظامی که به نقش ادارات در جنگ میپردازد و کارگروه علمی نیز به حوزههای فرهنگی دفاع مقدس میپردازد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به اینکه 340 رزمنده بانوی دفاع مقدس در استان داریم که شناسایی شدند افزود: تاکنون 5 کتاب درباره نقش زنان گیلانی در دفاع مقدس به چاپ رسیده است و همایش پیامآوران عاشورا و همایش سلالهها که به دختران جانبازان و ایثارگران میپردازد نیز در این راستا برگزار شد.
به گزارش تسنیم، در نشست امروز 4 عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس رونمایی شد که یکی از آنها «ترنم باران» و دیگری «تفنگ چوبی» نام داشت.
همچنین کتاب «فرمانده دلها» که زندگینامه شهید مخزن موسوی است و این مجاهد اسلام فرمانده سپاه رودبار در دوران دفاع مقدس و شهید ترور است.
همچنین کتاب «زینبهای خط مقدم» نیز در پایان این مراسم با حضور مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان رونمایی شد.
همچنین در مراسم امروز 9 عنوان کتاب صوتی مرتبط با حوزه دفاع مقدس نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/613/ ع