سخنان وزیر لبنانی درباره بازی‌های رسانه‌ای با فاجعه بیروت پس از اعلام استعفای خود

سخنان وزیر لبنانی درباره بازی‌های رسانه‌ای با فاجعه بیروت پس از اعلام استعفای خود

منال عبدالصمد وزیر اطلاع رسانی لبنان که امروز خبر استعفای وی منتشر شد٬ اظهاراتی در خصوص بازی‌های رسانه‌ای با فاجعه بیروت مطرح کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،انفجار مهیب بندر بیروت در ذهن بسیاری ماندگار شد.این فاجعه تنها برای بیروت نبود؛ بلکه تمام مناطق جهان را تحت تاثیر قرار داد وهمه ملت‌های جهان را اندوهگین کرد. بسیاری از هم‌وطنان در این منطقه آسیب دیدند. این شوک بزرگی برای همه لبنانی‌ها بود و تصاویر دردناک آن،هرگز از ذهن‌ها پاک نخواهد شد.

با وجود شدت و سختی حزن و اندوه در پی انفجار مهیب لبنان، کسانی هستند که بر خون شهدا و مجروحان و مفقودین حادثه بیروت شادی و از مصیبت لبنان سوءاستفاده می‌کنند. کسانی که به دنبال انتقام از لبنان بودند، با شنیدن این خبر مسرور شدند. در همین راستا برخی از رسانه‌ها نیز از انفجار بیروت برای دور زدن قانون رسانه‌ها و انکار حقیقت و ایجاد اتهامات و همچنین تحریک ملت‌ها سوءاستفاده کردند.این رسانه‌ها تلاش می‌کنند تا انواع خبرهای دروغین را منتشر کنند.

بدین ترتیب ضعف قدرت رسانه‌ای در برخی موسسه‌ها باعث شد که اخبار فوری حاوی دروغ‌ و اتهام منتشر کنند، اخباری که ناشی از تصورات مقاماتشان است و به دنبال منحرف کردن توجه ملت از حقیقت و سوء استفاده از درد و رنج ملت به منظور اهداف سیاسی هستند. واکنش وزارت رسانه‌ از عملکرد گستاخانه رسانه‌ها که پنج روز شاهد آن هستیم چگونه خواهد بود؟

در همین راستا «منال عبدالصمد» وزیر اطلاع رسانی لبنان که امروز استعفای خود را اعلام کرد طی گفتگو با پایگاه خبری العهد٬ اظهار داشت که رسانه‌ها باید با توجه به شرایط کنونی لبنان دقیق عمل کنند و از تغییر واقعیت ها یا هرگونه سخنی توهین‌آمیز و دروغین و تحریف شده، خودداری کنند؛ چراکه اخبار دروغین به کشور آسیب می‌‌رساند.

وی در ادامه ضمن تمجید از عملکرد رسانه‌ها در جریان بحران شیوع اپیدمی ویروس کرونا افزود که امروز لبنان در یک مرحله دشوار قرار دارد و شرایط کنونی لبنان از بحران‌های اقتصادی و بهداشتی گرفته تا حادثه‌ فجیعی که رخ داده ،بسیار غمناک است. در همین راستا عبد الصمد تاکید کرد که اوایل هفته آینده جلساتی را با مسئولان رسانه‌ها برگزار خواهد کرد تا در مورد عملکرد رسانه‌ها و هماهنگی موضوعات مختلف گفت‌وگو کنند.

سوالی از وی مطرح شد مبنی بر اینکه آیا برگزاری جلسات با مسئولان رسانه‌ای بعد از اثبات عدم تعهد برخی از نهادهای رسانه‌ای به قوانین، می‌تواند نتایج مثبتی را به دنبال داشته باشد؟ عبدالصمد منال با بیان اینکه ما در این وضعیت کنونی مسئول هستیم به این سوال پاسخ می‌دهد. وی تاکید می ‌کند که این جلسه در چارچوب همکاری برگزار می‌شود و گمان نمی‌کنم که در این جلسه شخصی باشد که به منافع کشورش اهمیتی ندهد و این بحرانی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، بحرانی ملی است و همه افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و همه ما خانواده، دوستان و نزدیکان خود را در این فاجعه نهیب از دست داده ایم و همه ما در یک کشور زندگی می‌کنیم و هرکسی که عرق و تعصب میهن پرستی داشته باشد در این جلسه شرکت خواهد کرد تا تصویر مناسب رسانه‌های لبنان را بازیابی کند.

سازماندهی مجدد رسانه‌های عمومی و خصوصی و دوری از اخبار دروغین

منال در جریان سخنان خود تصریح کرد که نقش رسانه در این مرحله حساس لبنان بسیار مهم و ضروری است؛ چرا که رسانه‌ها پیشگام و راهنما در آشکار ساختن تصاویر و نتایج حاصل از آن هستند و این تصاویر، می‌تواند مخرب یا سازنده باشد.در همین راستا وی خاطرنشان کرد که ما باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا اوضاع خود را به عنوان رسانه عمومی و خصوصی سازمان‌دهی کنیم و باید اخبار درست را نشر دهیم و با انتشار حقیقت مانع هرگونه تفسیر جعلی و دروغین شویم؛ به ویژه خبرهای جعلی زیادی در روزهای اخیر در پی انفجار بیروت منتشر شده است.بدین ترتیب ما نیز به نوبه خود با تحقیق درباره اخبار جعلی بر روی انتشار اخبار صحیح متمرکز می‌شویم تا با جلوگیری از تفسیرهای کذب، روایت‌های صحیح را برجسته سازیم.

به اعتقاد عبدالصمد منال آنچه مشکلات امروز را در مورد انتشار اخبار دروغین پیچیده کرده این است که ما در زمانی قرار داریم که علاوه بر نهادهای رسانه‌ای، سایت‌های اجتماعی زیادی نیز رواج دارد؛ چرا که برخی سایت‌های اجتماعی واقعیت‌ها را به نفع خود تغییر می‌‌دهند.

دعوت رسانه‌ها به وحدت ملی

منال عبدالصمد در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه آیا از نقش فریب‌کارانه برخی رسانه‌ها در ایجاد تنش داخلی نگران نیستید، گفت که قطعا رسانه‌ها نقش بزرگی در تخریب و بازسازی جامعه دارند.وی همچنان بر لزوم بازگشت رسانه به وحدت ملی تاکید کرد و افزود مسئولیت ملی ما مهم‌ترین مساله در کشور است و ما نباید فریب رسانه‌های خارجی را که به دنبال نشر خبرهای جعلی و ایجاد آشوب و فتنه میان ما هستند، بخوریم.

عبدالصمد بر لزوم بازگشت به وحدت ملی تاکید کرد و افزود که این وحدت از یک مسئله ملی واحد شروع می‌شود که بر اساس آن به دور از تناقض منافع فعالیت می‌کنیم و این وحدت نتایج مثبتی خواهد داشت و نخستین نتیجه آن در بخش اقتصادی است؛ چراکه اقتصاد با سیاست و سیاست با اقتصاد پیوند خورده و روی هم تاثیرگذار خواهند بود و اگر سیاست کشوری ضعیف باشد ملت آن کشور از بحران اقتصادی رنج خواهند برد و بالعکس.

محدودیت آزادی رسانه‌ها

 عبدالصمد در پاسخ به سوالی درباره برخی توهین‌ها به دولت ، وزارت اطلاعات و «میشل عون» رئیس جمهور لبنان گفت که ما در لبنان همیشه آزادی اطلاعات و آزادی بیان را رعایت کرده‌ایم؛ اما این آزادی محدودیت‌هایی دارد.

وی معتقد است وقتی این آزادی بیان به جایی برسد که از اخلاق حرفه‌ای منحرف شود، دادگاه افکار عمومی برای مجازات فرد متخلف مهمتر از دادگاه نشریات است؛ زیرا ملاحظات اخلاقی مهمترین عاملی است که باید در نظر گرفت.

از منال عبدالصمد سوال شد که شما از سمت خود استعفا کردید و درباره احتمال فراخوان تحقیق بین‌المللی در انفجار بیروت صحبت کردید. آیا به تحقیقات داخلی اعتمادی ندارید؟عبدالصمد پاسخ داد: من نگفتم که به تحقیقات داخلی اعتماد ندارم؛ اما من بر اصول خود مبنی بر دستیابی به عدالت و نتیجه هایی در راستای منافع شهروندان لبنان تاکید دارم. نتایجی که می‌تواند حقایق را آشکار و عاملان فاجعه را شناسایی کند. بنابراین پیشنهاد می‌کنم که یک تحقیق بین‌المللی برای پیگیری حادثه کنونی وجود داشته باشد.وی در ادامه تاکید کرد که من به دادگستری و خدمات امنیتی اعتماد کامل دارم؛ اما با یک مسئله ملی مواجه هستیم و که باید آن را تا پایان به نحو احسن ادامه دهیم.

عبدالصمد با اشاره به تحقیقات در زمینه مسئولان انتشار خبرهای کذب در راستای فاجعه بندر بیروت خاطرنشان کرد: روند تحقیقات به خوبی پیش می‌رود ، به ویژه که مهلت پنج روزه به ما داده شده بود تا لیست اولیه اشخاصی که به طور مستقیم در اخبار دروغین مسئول هستند، ارائه دهیم؛ اما ما توانستیم در مدت سه روز گروهی از افراد را دستگیر کنیم و تحقیقات همچنان ادامه دارد.

استقبال از همبستگی بین‌المللی

وزیر رسانه مستعفی لبنان از همبستگی بین المللی با لبنان استقبال و از حمایت کشورهای جهان از لبنان قدردانی کرد و از این کشورها خواست تا محبت و وفاداری خود را به لبنان نشان دهند. به گفته عبدالصمد ، ما ممکن است در زمینه سیاست و بسیاری از پرونده‌ها با هم اختلاف نظر داشته باشیم ؛ اما وقتی موضوع انسانیت پیش می‌آید، باید حامی یکدیگر باشیم.

نقش نیروهای امنیتی و ارتش در کنترل امور رسانه‌ای

عبدالصمد در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: ما با شرایط اضطراری روبرو هستیم که تا 18 اوت ادامه دارد و در همین زمینه حکم قانونگذاری 58/67 در ماده 4 ماده 11 تصریح کرده که مرجع عالی نظامی باید تمام پرونده‌ها از جمله کنترل مسائل امنیتی و رسانه ای را مدیریت و پیگیری کند و بر همین اساس ارتش نیز امور را مدیریت می‌کند؛ چرا که ما در شرایط اضطراری هستیم.

منبع:العهد

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران