رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان: حمایت‌های به‌عمل آمده از بنگاه‌های کوچک کافی نیست


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان: حمایت‌های به‌عمل آمده از بنگاه‌های کوچک کافی نیست

گروه استان‌ها- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: به منظور جهت‌دهی صحیح تاسیس و راه اندازی واحدها و صنایع کوچک، از سال گذشته تدوین سند آمایش، ساماندهی نوع سرمایه‌گذاری و تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری به تفکیک شهرستان انجام گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در عصر توسعه نقش‌آفرینی صنایع کوچک قرار داریم، یک چهارم اشتغال کل جهان و یک سوم مجموع سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع کوچک است. نقش تاثیرگذار صنایع کوچک در ایجاد و حفظ اشتغال، تداوم تولید محصولات داخلی و افزایش تولیدات صنعتی کشور بسیار پررنگ است که در این صورت بخش زیادی از اشتغال کشور بر عهده این‌گونه صنایع قرار گرفته است.

به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان صنایع کوچک با توانمندی‌های خود می‌توانند با از میان برداشتن مشکلاتی همچون بیکاری و توزیع ناعادلانه درآمد، نقش مهمی را در توسعه اقتصادی برعهده گیرند و با تشویق فرهنگ سرمایه‌گذاری، ارزش تولید بیشتر با سرمایه‌گذاری کمتر و صرفه‌جویی در استفاده از ارزهای خارجی از دیگر تاثیرات صنایع کوچک بر اقتصاد است. صنایع کوچک با توجه به سرمایه اولیه پایینی که نیاز دارد، فشار مالی سنگینی به دولت وارد نمی‌کند اما در مقابل ظرفیت اشتغالزایی بالایی دارد. از این رو به همین مناسبت با رئیس صنعت و معدن استان اصفهان در خصوص مشکلات و آسیب‌های صنایع کوچک گفت‌و‌گو کردیم.

ایرج موفق در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به نیازها و برنامه‌ها در راستای حفظ اشتغال صنایع کوچک و متوسط به مناسبت این روز اظهار داشت: عمده فعالیت‌های صنایع کوچک و متوسط به صورت سنتی و با تکیه بر روش‌های سنتی انجام می‌گیرد، بنابراین ایجاد تغییر در روش توسعه، بازسازی و نوسازی آنان قطعا زمان‌بر خواهد بود. هرچند معتقدیم تسهیلات و حمایت‌های مالی و غیرمالی بعمل آمده از بنگاه‌های کوچک و متوسط در چهار حوزه مالی، فنی، بازاریابی، و مدیریتی ناکافی بوده و نتوانسته است راهگشای مشکلات این دسته از بنگاه‌ها باشد.

وی خاطر نشان کرد: از سویی دیگر روند سرمایه‌گذاری‌ها در چند سال اخیر به ویژه در 10 سال گذشته تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته و تقریبا جهت‌گیری شهرستان‌ها مشخص شده است؛ به عنوان مثال برای شهرستان آران و بیدگل توسعه صنعت فرش ماشینی و صنایع وابسته به آن از جمله خدمات فنی و مهندسی، ساخت تجهیزات و ماشین آلات وابسته به این صنعت مد نظر است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بیان اینکه باید عمده مشکلات واحدهای مستقر در استان مورد بررسی و شناسایی قرار گیرد، گفت: در همین راستا نیز به تفکیک شهرستان‌ها عمده مشکلات خاص واحدها شناسایی شده و ضمن پیگیری از طریق ستاد تسهیل در شهرستان‌ها و یا استان، رفع مشکلات واحدها در دستور کار قرار دارد.

طبقه بندی مشکلات صنایع کوچک

وی مشکلات فعلی صنایع کوچک و متوسط را به چهار گروه اصلی طبقه بندی و تصریح کرد: یک، موانع بازار مثل وجود خریدهای انحصاری، نوسانات در عرضه و تقاضا، خرید مواد اولیه در مقیاس‌های کم که به افزایش قیمت‌ها منجر می شود و غیره.

دو، .موانع مالی مانند، مشکلات مربوط به ارائه ضمانت نامه‌های بانکی، تأخیر در دریافت درآمد حاصل از فروش، افزایش فشار نقدینگی بر بنگاه‌های کوچک و متوسط و غیره.

سوم، عدم دسترسی به انواع گوناگون اطلاعات از جمله، اطلاعات بازاریابی در خصوص بازارهای داخلی و خارجی، اطلاعات در مورد وضعیت مالی و فناوری صنایع کوچک و متوسط برای کمک به سرمایه‌گذاران در انتخاب کسب و کارهای مناسب برای سرمایه گذاری، اطلاعات فنی و عملیاتی، اطلاعات در مورد منابع تأمین مواد اولیه تولید و خریداران و ...

چهار، سیاست های دولت، مانند، ناتوانی در ایجاد محیط توانمندساز برای بنگاه های کوچک و متوسط، موانع اداری برای اخذ عوارض و فقدان نهادهای حل دعاوی احتمالی و غیره.

عجز صنایع کوچک از دسترسی به اطلاعات و شناخت مشکلات

موفق با بیان اینکه خود شرکت‌های کوچک و متوسط در شناخت مشکلات و تعیین کمک‌های مورد نیاز خود نیز مشکل دارند، افزود: علاوه بر آن ضعف‌ها و ناتوانی‌هایی چون کمبود منابع مالی و مشکلات موجود در بدست آوردن تسهیلات بانکی، کم بودن نیروی متخصص در صنایع و ناکافی بودن دانش و مهارت نیروی موجود، ماشین آلات کهنه و قدیمی، بالا بودن نرخ بهره تسهیلات، مبهم بودن برخی از قوانین و مقررات بازرگانی و تجاری، افزایش واسطه‌های تولیدی، قاچاق کالا به کشور، تعداد زیاد رقبای فعلی خارجی در بازار، اقبال مصرف کنندگان داخلی به استفاده از محصولات مشابه خارجی، سنتی بودن فعالیت‌ها در حوزة صنعت و کمبود دانش اقتصادی، مالی و مدیریتی به ویژه در زمان تأسیس، به عنوان مانعی برای فعالیت بهینه بنگاه‌های کوچک و متوسط صنعتی به شمار می‌آیند و برطرف شدن این موانع که هم به خود شرکت‌ها و هم به دولت بر می‌گردد تا حد زیادی می‌تواند فرصت‌های کارآفرینی فراوانی را در صنایع کوچک و متوسط فراهم کرده و توسعه متوازن و پایدار بخش تولید و صنعت کشور را به همراه داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: در همین راستا و به منظور آنکه از ابتدای تاسیس و راه اندازی اینگونه واحدها و سرمایه‌گذاری‌ها در استان به صورت صحیح و جهت‌دهی شده انجام شود، از سال گذشته با در دستور کار قرار گرفتن تدوین سند آمایش در استان موضوع ساماندهی نوع سرمایه‌گذاری در استان و تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری به تفکیک شهرستان انجام گرفته، به گونه ای که ضمن ساماندهی فعالیت‌ها در آینده، هدایت سرمایه‌گذاری‌ها نیز براساس آن صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام/169

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon