غلامی در نشست خبری: برنامهریزیهای لازم برای حذف کنکور انجام گرفته است
وزیر علوم با بیان اینکه موضوع انتقال فرزندان هیئت علمی از طریق امتیاز ویژه کنکور ادامه دارد، گفت: اما تغییر رشته فرزندان هیئت علمی ممنوع شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یک نشست خبری بهمناسبت روز خبرنگار با خبرنگاران حوزه آموزش عالی گفتوگو کرد.
وی گفت: خبرنگاری شغلی سخت است که در برخی حوزهها سختی کار بیشتر است؛ همچنان که در جنگ هم خبرنگارانی را داشتهایم که شهید و جانباز شدهاند و هماکنون هم خبرنگارانی هستند که از جان و مال خود میگذرند.
غلامی همچنین گفت: امانتداری، صداقت و بِروز بودن اخبار، کمک به همه آحاد مردم است و نمیتوان ارزش خبرنگاری را بهراحتی مشخص کرد.
داوطلبان اگر نیاز نیست در کنکور شرکت نکنند
وی ابراز کرد: این روزها بیشتر اخبار درباره کنکور است. کنکورها با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد که بهگفته مسئولان، کنکور دکترا 85 درصد و کنکور کارشناسی ارشد را 91 درصد منطبق با پروتکلها اعلام کردند.
وی گفت: داوطلبان توجه کنند که تعداد زیادی رشته و محل دانشگاهی داریم که ضرورتی به شرکت در آزمون برای این رشتهها وجود ندارد. سال قبل هم همین طور بوده است. حدود 400 هزار نفر صندلی و محل کد رشته در دانشگاههای دولتی از طریق بدون آزمون (20 درصد)، 45 درصد نوبت دوم، 98 درصد ظرفیت غیردولتی و آزاد از طریق بدون آزمون پذیرش میشوند، یعنی نمره آزمون کنکور تأثیری در پذیرش آنان ندارد و داوطلبان بدون کنکور میتوانند در این رشتهها تحصیل کنند.
غلامی اظهار داشت: تراکم برای رشتههای پزشکی است که رقابت برای 109 هزار صندلی یعنی کمتر از 11 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها است.
غلامی افزود: یعنی اگر داوطلبان میبینند که نیاز به شرکت در آزمون نیست، در کنکور حضور پیدا نکند، یعنی یک خودارزیابی داشته باشند و نگران الزام شرکت در آزمون نباشند.
غلامی یادآور شد: در سالهای اخیر وزارت علوم سعی کرده است بخش پذیرش دانشگاهها از خارج از مسیر کنکور را جا بیندازد که امیدواریم در دوران کرونا این موضوع بیشتر تقویت شود.
وی گفت: حذف کنکور قبلاً برنامهریزی شده است و حرکت به این سمت شروع شده است و در کرونا اطلاعرسانی درباره این موضوع شفافتر شده است. برای بحث حذف کامل کنکور هم برنامهریزیهایی شده که نیاز به همکاری 2 وزارتخانه آموزش و علوم دارد.
ارتقای رتبهبندی ایران در جایگاه جهانی از نظر علمی
وی از ارتقای رتبهبندی ایران در جایگاه جهانی از نظر علمی خبر داد و گفت: ایران از جایگاه 16 به 15 ارتقای رتبه داشته است.
وی گفت: همچنین تلاش برای حوزه پژوهش بوده است که قرار شد دانشگاهها کمتر از 15 درصد را برای اعتبارات پژوهشی پیشبینی نکنند.
وی همچنین گفت: حذف بخش آموزشی از دستگاههای اجرایی میتواند به کاربردی کردن پژوهش کمک کند.
وزیر علوم همچنین اعلام کرد: این وزارتخانه 43 پارک علم و فناوری و 197 مراکز رشد دانشگاهی را تحت پوشش دارد. 6 هزار شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارند که 1800 شرکت در پارکهای وزارت علوم مستقر هستند. فروش دانش فنی و دستاوردهای این مجموعه 10هزار میلیارد تومان در سال 98 بوده است و در سال 98 حدود 80 میلیون دلار صادرات داشتهاند.
غلامی گفت: در رتبهبندی منطقهای ایران در منطقه رتبه 1 را دارد.
استعلام مدارک در سامانه ملی ارزیابی مدارک تحصیلی
غلامی گفت: مواردی که به ما گزارش میشود مستقیم به بخش حقوقی برای پیگیری ارسال میشود. برای حل این مشکل سامانهای طراحی کردیم که تمام مدارک کسبشده در این سامانه قابل احراز است؛ این کار از مدارک فارغالتحصیل 97 بهسمت گذشته در حال انجام است.
وی گفت: دانشگاههای غیردولتی هم یک QR کد روی مدرک درج میکنند. دانشگاه آزاد هم علاوه بر اتصال به سامانه ملی ارزیابی مدارک تحصیلی یک سامانه داخلی هم خواهد داشت.
همکاری افراد بهعنوان عضو هیئت علمی از طریق شرکت در فراخوان و طی مراحل جذب صورت میگیرد. تشابه اسم حقالتدریس بین وزارت علوم و وزارت آموزش باعث اشتباهی شده است. این افراد بنابر تخصص در دانشگاهها تدریس میکنند.
وی گفت: درخواست اینترنت رایگان برای ترم بعد را هم داریم.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی نظام آموزش عالی به تأیید شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده است. در این طرح همه دانشگاهها نقش منطقهای، ملی و بینالمللی خواهند داشت.
وی گفت: اگر ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط را برای برگزاری آزمون سراسری مساعد نبیند این موضوع را پیگیری خواهند کرد اما امیدواریم بتوانیم کنکور را سر موعد برگزار کنیم و داوطلبان را در بلاتکلیفی قرار ندهیم. اگر پروتکلهای فاصلهگذاری تغییری کند حتماً به فضاهای جدیدی نیاز است.
غلامی ادامه داد: فاصله اجتماعی 1 و 60 سانتیمتر الزامی است که اگر در پروتکل جدید برای آزمون سراسری فاصله 2 متر شود، آن را رعایت خواهیم کرد.
احتمال حذف برخی از تسهیلات فرزندان هیئت علمی از سال آینده
غلامی درباره انتقال فرزندان هیئت علمی هم اظهار کرد: بحث انتقال پابرجاست اما اگر شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوب کند تغییر رشته این افراد از سال آینده متوقف خواهد شد.
وزیر علوم گفت: کرونا شروع کار دانشگاه D8 را به تأخیر انداخت که سال تحصیلی آینده اولین سری دانشجوها را پذیرش خواهد کرد.
غلامی درباره بومیگزینی گفت: این بحث هنوز نیازمند بحث بیشتر است. اما بحث روی تغییر بخشی از این مصوبه که مربوط به ضریب پذیرش در شهر محل سکونت بوده است، در شورایعالی انقلاب فرهنگی مطرح است.
وی گفت: آماری از دانشجوها و اساتید مبتلا به کرونا نداریم این اطلاعات در اختیار وزارت بهداشت است.
غلامی درباره اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی هم گفت: آمارها نشان میدهد میزان اشتغال در مردان بیشتر از زنان بوده است و در سالهای اخیر تراکم در آزمون ارشد کمتر شده است و گویا بخشی از دانشآموختگان پس از تحصیل در مقطع کارشناسی بهسمت بازار کار هدایت شدهاند.
انتهای پیام/+