بی‌مهری مسئولان به بافندگان فرش دستباف در بادرود


بی‌مهری مسئولان به بافندگان فرش دستباف در بادرود

گروه استان‌ها- بافندگان فرش دستباف در شهر بادرود با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و این موضوغ ناشی از بی‌مهری مسئولان به فعالان در این عرصه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، قالیبافی هنری که از دیرباز در گوشه‌ خانه مردمان بادرود خودنمایی می‌کرد و از نظر مرغوبیت و زیبایی زبانزد خاص و عام بوده ولی امروزه این صنعت به دلایل مختلفی از سوی متولیان امر مورد غفلت قرار گرفته و به حال خود رها شده و دچار رکود شده است.

مردمان منطقه کویری شهر بادرود همچون دیگر ایرانی‌ها از دیر باز فرش‌بافی می کردند؛ روزگاری صنعت فرش در این شهر  از جایگاه بالایی برخوردار بود و دار قالی زینت بخش خانه هر بادرودی بود اما امروز به دلیل بی‌مهری و بی‌توجهی به این صنعت گرد و خاک فراموشی بر روی آن نشسته شده است.

فرش دستباف شادسر کاشان که بر روی قالی‌های دستباف مردمان بادرود نقش می‌بست جزو با ارزش‌ترین صنایع دستی منطقه به شمار می‌رفت و از اعتبار و آوازه جهانی برخوردار است، هنری که ادغام رنگ‌ها و طرح‌های مختلف سبب خلق و ایجاد خصوصیات چشم‌گیر در آن می‌شود.

متأسفانه قالی بافی و فرش دستباف در منطقه بادرود توسعه و رونق گذشته خود را از دست داده؛ حرفه‌ای که توجه به آن می‌تواند در توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی برای جوانان این منطقه تأثیر به‌سزای داشته باشد اما مورد بی‌مهری قرار گرفته است و بافندگان با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند.

حسنعلی شهبازی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه  فرش یکی از مهمترین سرمایه‌های ملی کشور است اظهار داشت: استان اصفهان یکی مهدهای هنر فرش بافی در کشور محسوب می‌شود تا جایی که از آن به عنوان یکی از مهمترین قطب‌های تولید این محصول یاد می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولیدکننده فرش دستباف روستایی استان اصفهان گفت: در حال حاضر در استان اصفهان بیش از  300 هزار بافنده فرش وجود دارد و مقدار 900 هزار مترمربع فرش در  سطح استان بافته می‌شود که این مهم نشان‌دهنده ظرفیت بالای فرش ماشینی در شهرستان نطنز است.

شهبازی با بیان اینکه بافندگان در استان اصفهان دارای سبک بودند گفت: در استان اصفهان بیش از 10 سبک فرش بافی وجود دارد که از این تعداد سه سبک آن در  فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است و این موضوع نشان‌دهنده ذوق و خلاقیت بافندگان بادرودی است.

وی با بیان اینکه فرش ایرانی یکی از بهترین محصولاتی است که بافندگان آن تمام ذوق و هنر خود را در اثر خرج می‌کنند، افزود: فرش منشور چند وجهی در معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی است و در حوزه اقتصاد، اشتغال، ارز آوری و کسب درآمد برای افراد بسیار موثر است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید کننده فرش دستباف روستایی استان اصفهان به  ارزش فوق‌العاده هنر فرش بافی در کشور و تأثیرات آن در اقتصاد و معیشت مردم اشاره کرد و گفت: متاسفانه این هنر ارزشمند هیچ گاه در اولویت برنامه‌های دولتمردان و  کمیسیون‌های مجلس نبوده است

شهبازی به وجود مشکلات  بیمه فرشبافان اشاره کرد و گفت: متأسفانه افرادی که سالیان زیادی بیمه فرشبافی را پرداخت کرده‌اند اگر به هر دلیلی نتوانند حق بیمه خود را پرداخت کنند و یا به دلایلی مختلفی قادر به ادامه فرشبافی نباشند، بلافاصله بیمه آن‌ها قطع می‌شود این در حالی است که همه سال‌های پرداخت حق بیمه آن‌ها نیز بی‌اثر تلقی می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولیدکننده فرش دستباف روستایی استان اصفهان با بیان اینکه اخذ مالیات برای فعالان این بخش از دیگر مشکلات و موانع پیش رو است گفت: 10 میلیون نفر در صنعت فرشبافی در کشور فعال هستند و این تعداد شامل همه افرادی است که از مرحله تهیه پشم تا فروش فرش فعالیت می‌کنند.

وی ضمن اشاره به برگزاری جلسات مختلف در زمینه پیگیری مشکلات بافندگان ابراز داشت: فرش دستباف مشکلات زیادی دارد و بر همین اساس جلسات زیادی با مسئولان برگزار شده است ولی متاسفانه مسئولان ما باور قلبی نسبت به فرش دستباف ندارند و مشکلات در حوزه فرش در اولویت کارهای آن‌ها نیست.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولیدکننده فرش دستباف روستایی استان اصفهان پیرامون  قالی بافی منطقه بادرود گفت:  فرش  در این منطقه که  شامل چهار شهرستان کاشان، آران و بیدگل، نطنزو بادرود و بخشی از اردستان تولید می‌شود یک سبک از ده سبک استان اصفهان است

این مقام مسئول گفت: فرش دست بافت در سراسر کشور و به ویژه در منطقه بادرود متاسفانه هزینه بر است و برای بافندگان که عمدتا بانوان هستند اصلا مقرون به صرفه نیست؛ فرش استان اصفهان حدود 70 درصد آن صادراتی است که متاسفانه در این بخش نیز  مشکلات عدیده‌ای وجودارد

محمد باغبانیان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به مشکلات پیش روی قالی‌بافان منطقه بادرود اشاره کرد و اظهار داشت: نداشتن امید به آینده شغلی بافندگان، عدم همراهی دولت در زمینه برقراری بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی بافندگان، پایین بودن سطح دستمزد، گران بودن مواداولیه، وجود افراد سودجو و دلال در هنگام  خرید قالی و کاهش صادرات فرش از جمله مشکلات و معضلات قالی‌بافان به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه میزان درآمد بافندگان نسبت به فعالیتی که انجام می‌گیرد بسیار پایین است، افزود: در واقع بافندگان هنرمندان مظلوم و نجیبی هستند که کمترین حمایتی از آنان نمی‌شود و بر همین اساس لازم است تا مسئولان برای حمایت از این اقشار مظلوم تمام تلاش خود را به‌‌کار بگیرند

باغبانیان ضمن اشاره به هزینه‌های بالای قالی بافان و پایین بودن درآمد حاصل از بافت فرش دستباف گفت: بیشتر بافندگان با درآمد ماهیانه کمتر از 500 هزار تومان مشغول به‌کار هستند این در حالی است که متاسفانه هر روز گرانی و تورم جسم و جانشان را نحیف‌تر کرده است.

وی ضمن انتقاد از عدم حمایت لازم از بافندگان گفت: متاسفانه هیچ نهاد و ارگانی از این تولیدکنندگان مظلوم حمایت نمی‌کنند و امروزه به واسطه عدم حمایت از بافندگان و همچنین عدم نقدینگی بافندگان تولید در اکثر نقاط ایران به ویژه در بادرود به صورت ارباب و رعیتی آن هم به شیوه قبل از انقلاب در آمده است.

سیدعباس حسینی خالدی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به بافت طرح‌های بافته شده در منطقه خالدآباد اظهار داشت: نقشه‌های معروف فرش کاشان مانند ” شادسر” در مناطق بادرود و خالدآباد بافته می‌شد و بیشتر هم قالی‌بافی در منازل انجام می‌‌گرفت.

وی ضمن تاکید بر ترویج صنعت فرش بافی با توجه به شرایط فعلی و لزوم ترویج کارگاه‌های بافت فرش دستباف توسط هنرمندان و بافندگان نطنزی و بادرودی افزود: امروزه  برای افزایش نرخ اشتغال و با توجه به شرایط روز باید فرش بافی به صورت کارگاهی رواج یابد.

این عضو شورای شهر خالدآباد با بیان اینکه در سال‌های اخیر تعدادی کارگاه قالی‌بافی در این شهر راه‌اندازی شده است، افزود: این حرکت شروعی خوب است اما کافی نیست بلکه باید تعداد این کارگاه‌ها بیشتر شود تا علاوه برکاهش بیکاری بتوانیم مناسب با نیاز بازار تولید کنیم .

حسینی‌خالدی تاکید‌کرد: راه اندازی کارگاهای صنایع دستی مانند فرش دستباف در شرایط فعلی اقتصادی کشور دارای اهمیت است زیرا برخلاف کارخانجات بزرگ نیازمند پرداخت هزینه‌های کلان و مشکلات اداری زیاد برای شروع کار نیست و با صرف رقم‌های کمتر تعداد زیادی بکار مشغول می‌شوند.

وی با بیان اینکه کارگاه فرش بافی نوعی بنگاه زود بازده محسوب می‌شود، تاکید کرد: از مسئولان استانی وشهرستانی تقاضا داریم با توجه به مشکل بیکاری و بحران آب در منطقه این بحث را به طور ویژه در دستور کار خود قرار دهند و زمینه اشتغال هنرمندان در این زمینه فراهم شود.

گزارش از رحمت‌الله کاملی

انتهای پیام/804

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon