خبرنگاران در راستای تحقق سند توسعه کردستان تلاش کنند
گروه استانها-مدیرکل صدا و سیمای کردستان گفت: اصحاب رسانه در راستای تقویت وحدت, همبستگی و تحقق سند توسعه استان تلاش کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج, جعفر عبدالملکی عصر امروز در آئین گرامیداشت روز خبرنگار که با حضور فرمانده سپاه بیتالمقدس در کنار مزار شهدای گمنام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این شهر برگزار شد, با اشاره به اینکه خبرنگاری یک رسالت و تعهد اجتماعی است، اظهار داشت: خبرنگاری یک شغل و مشغله گذرا نیست بلکه یک تعهد و مسئولیت بزرگ اجتماعی است.
وی افزود: مبنای خبررسانی در قرآن کریم ذکر شده و حدود 35 بار از واژه و اصطلاح خبر یاد شده است.
مدیرکل صدا و سیمای استان کردستان با بیان اینکه در جوامع مختلف پیوست سند توسعه، حوزه اطلاعرسانی و خبر است، گفت: گرانترین ژانر و گونه در دنیا ژانر و گونه خبر است چراکه ژانر و گونه خبر ارتباط وسیع و تنگاتنگی با گفتمان و اندیشه دارد.
وی با اذعان به اینکه خبر تأمل اجتماعی، تولید علم، تولید ثروت و سرمایه را با خود خواهد داشت، تصریح کرد: به همین خاطر است که گرانترین حوزه رسانه، خبر است.
عبدالملکی با اعلام اینکه هیچ کشور و هیچ سیستم و مجموعهای خود را بینیاز از خبر و اطلاع رسانی نمیداند، ادامه داد: خبر بدون کنشگر معنایی ندارد.
وی کنشگران عرصه خبر را خبرنگارانی دانست که فراتر از یک شغل روزمره و گذرا به این عرصه ورود کرده و به آن متعهد هستند، به شهدای این عرصه سلام و درود فرستاده و خاطرنشان کرد: شهید آئینی، شهید صارمی و سایر عزیزانی که بر اساس تکلیف و تعهد اجتماعی خود در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و ... حاضر و ظاهر شدند و با اهداء خون خودشان در این مسیر، این تعهد اجتماعی را به نحو احسن بازنمایی کردند.
مدیرکل صدا و سیمای استان کردستان با بیان اینکه کردستان تنگه احد انقلاب اسلامی است، گفت: ما در کردستان مسئولیت سنگینی داشته که با توجه به مرزی بودن این استان فرصت و تهدیدآفرین است، استان کردستان یک استان ترکیبی است که این ترکیب دینی ریشه ایرانی دارد، قوم کرد در تمام دنیا ریشهاش در ایران بوده و این ویژگیها کردستان را به یک استان ترکیبی با ریشه ایرانی اسلامی بدل ساخته است.
وی با ذکر اینکه کردستان دارای قومیت است، این قومیت را به سان شوخهای در تنه ملیت ایرانی دانست و افزود: با توجه به کارکرد رسانههای تمامی این خصیصهها میتواند به عاملی برای سوء استفاده دشمن و تبدیل به یک تهدید بدل شوند و یا اینکه به یک فرصت برای تحکیم مبانی وحدت و همبستگی استفاده شود.
عبدالملکی با اشاره به اینکه خبرنگاران بایستی با تعهد اجتماعی در این استان عزیز هویت خودشان و توسعه را در پناه جمهوری اسلامی ایران تعریف کنند، درخواست کرد: باید تلاش کرد تا به تحکیم مبانی ایران اسلامی کمک کرد.
وی با ذکر اینکه یکی از اهداف دشمن در استان کردستان تولید و افزایش نارضایتی است، اظهار کرد: در تمام دوران، ماههایی که منتهی به انتخابات میشود، دشمن با تجمیع و بهرهگیری از ظرفیتهای رسانهای خود در تلاش برای افزایش نارضایتی در جامعه به بهانههای مختلف بوده تا از این طریق مشارکت اجتماعی را پایین آورد.
مدیرکل صدا و سیمای استان کردستان با اذعان به اینکه دشمن در تلاش است تا اعتراضات صنفی به سمت و سوی اغتشاشات سوق داده شود، افزود: افزایش هزینههای نظام با برجسته کردن مسائل آسیبهای اجتماعی همچون تورم، گرانی، حاشیهنشینی، طلاق، ناامید کردن مردم و همچنین بیاعتماد کردن مردم به نظام به ویژه نهادهای انقلابی است.
وی با تأسی به آیه شریفه 6 سوره حجرات که به مؤمنان هشدار داده اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید، ادامه داد: تحقیق کردن معادل سواد رسانهای است که نیاز اصلی کنشگران حوزه اطلاع رسانی است.
عبدالملکلی با اشاره به اینکه سواد رسانهای از واجبات است، تأکید کرد: سواد رسانه در این روزها که دشمن همت خود را برای گسترش ناامیدی به کار بسته، بیش از هر زمان دیگری نیاز است.
وی در ادامه گریزی به نکات کلیدی همچون تقویت وحدت و همبستگی، از بین بردن زمینههای تفرقه و اختلاف، تبیین اصول قوانین اساسی، کمک به تحقق سند توسعه استان، برجسته نمودن جنبههای گردشگری و توسعهای، معرفی کردستان به عنوان استانی فرهنگی، تتاریخی و هنر پرور و خنثی کردن توطئه دشمنان زد و یادآور شد: پرهیز از رفتارهای ناسیونالیسم افراطی، جلب اعتماد مردمی، دشمن شناسی درست، پیگیری مطالبات مردمی از مسئولان، تقویت اعتماد نهادی، دفاع از حقوق شهروندی در چارچوب قانون، امید بخشی و امیدآفرینی و در نهایت ترسیم خطوط حرکت مردم در مقابله با دشمنان به ویژه در فضای مجازی باید در اولویت تمامی رسانهها قرار گیرد.
انتهای پیام/483/ ت