بایدها و نبایدهای تغذیه در دوران نقاهت بیماران کرونایی / دور فستفودها و غذاهای پرچرب و شور را خط بکشید
گروه استانها ـ بیماران مبتلا به کرونا دچار کم اشتهایی میشوند و این موضوع میتواند سبب سوء تغذیه در آنان شود اما در دوران نقاهت این بیماری میتوان با یک رژیم غذایی سالم کمبود انواع ویتامینها و پروتئینها را جبران و روند بهبودی را تسریع کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، کاهش اشتها در بیماران کرونایی بسیار شایع است که این موضوع ممکن است سبب سوء تغذیه و کمبود مواد ریزمغذی شود. بنابراین افرادی که دچار این بیماری میشوند در دوران نقاهت باید به صورت ویژه مراقبتهای تغذیهای را در دستور کار قرار دهند.
آب، ویتامینها و پروتئینهایی که در مدت بیماری از دست رفته را میتوان با یک تغذیه سالم در دوران نقاهت جبران کرد.
رژیم غذایی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزیجات، نان و غلات سبوسدار، حبوبات، ماهی، مرغ و مقدار کمی گوشت قرمز میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و رسیدن به بهبودی را تسریع کند.
بیماران کرونایی که از شر این بیماری خلاص میشوند باید الزامات تغذیهای و پرهیزهای غذایی را در دستور کار قرار دهند. در گام نخست با توجه به اینکه اغلب بیماران کرونایی دچار تب شده و آب زیادی از دست میدهند باید برای جبران آن از مایعات به ویژه آب میوههای تازه و طبیعی و آب سبزیجات تازه، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ استفاده کنند.
کارشناسان معتقدند مصرف انواع سوپ و آشهای سبک و مصرف روزانه سبزی و میوه تازه نیز میتواند برای تحریک اشتها و تأمین ریزمغذیها موثر باشد.
استفاده از مواد غذایی که سرشار از ویتامین A هستند مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی میشود از دیگر توصیههای کارشناسان به بهبودیافتگان کروناست.
مصرف مرکبات و سبزیجات سبز رنگ که دارای ویتامین C هستند به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی سبب افزایش اشتها در این بیماران خواهدشد.
استفاده از مواد غذایی که دارای پروتئین، روی، سلنیوم، آهن و کربوهیدراتهای پیچیده و حاوی نشاسته، مصرف روغنهای گیاهی یا نباتی، استفاده از عسل برای تسکین سرفه و تقویت سیستم ایمنی، استفاده از زنجبیل یا موز برای جلوگیری از تهوع، اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی به برخی غذاها از جمله سوپ، سالاد و غیره نیز میتواند از یبوست جلوگیری کند.
کوتاهی یا طولانی بودن دوران نقاهت بیماران کرونایی رابطه مستقیمی با رژیم غذایی افراد دارد. در این دوران باید از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب و سرخ کرده خودداری شود.
این دوران زمان مناسبی نیست که به خوردن فستفودها روی بیاورید و یا در غذاهایتان از سسهای تند استفاده کنید. برای به دست آوردن سلامتی خود بعد از پشت سر گذاشتن یک بیماری مهلک باید حتما از خوردن ترشیجات و سرکه، غذاهای شور و کنسروی، نوشیدنی و خوراکیهای محرک و غیره اجتناب کنید.
هرچند دیگر ثابت شده همه گروههای سنی در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند و این بیماری کودک و کهنسال یا مرد و زن نمیشناسد، با اینحال برخی افراد از جمله سالمندان و کسانی که دارای بیماریهای زمینهای هستند همچنان جزو گروههای پرخطر به شمار میروند که در دوران نقاهت باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
فرهاد لشکربلوکی، مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان گلستان در این باره اظهارداشت: در دوران نقاهت که سیستم ایمنی بدن افراد به ویژه سالمندان به شدت تحلیل رفته باید رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفت تا بتوان ویتامینها و پروتئینهای از دست رفته را جایگزین کرد.
وی گفت: در این دوران غذاها را با پروتئین (مصرف گوشت چرخ کرده، پودر شیرخشک، پنیر، ماست چکیده، مغزها، تخم مرغ و ژلاتین) غنی کنید. بطور مثال پودر شیرخشک یا پودر انشور-1 را به شیر معمولی اضافه کنید.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان افزود: مصرف میان وعدههای مقوی مانند سوپ غلیظ، پوره سیب زمینی با پنیر و یا گوشت مرغ، ساندویچ تخم مرغ، پودر مخلوط مغزها و فالوده انواع میوه بسیار کمک کننده است.
وی ادامه داد: انواع سبزیها مانند سیب زمینی، هویج، سبزیهای برگ سبز، کدو، کرفس، شلغم و غیره را رنده کرده و پوره آنها را به غذا اضافه کنید. همچنین میتوان سبزیهای تازه را بصورت ساطوری شده در ماست اضافه کرد.
انتهای پیام/582/ش