"بحران اطلاعرسانی" در داستان هزار و یک شب "تعویق تا برگزاری کنکور"
تغییر خبر تعویق یک ماهه برگزاری کنکور به خبر برگزاری کنکور در موعد مقرر آن هم کمتر از ۲۴ ساعت، با واکنشهای بسیاری همراه شده است؛ این امر به نوعی حکایت از "بحران اطلاعرسانی" دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ ماجرای برگزاری آزمون سراسری سال 99 را میتوان از آن دست تصمیمگیریهای پراشکال مسئولان دستاندرکار دانست.
اطلاعرسانیهای گاه و بیگاه افراد مختلف و در این میان دامن زدن برخی نمایندگان مجلس به ماجرای تعویق زمان برگزاری کنکور که در نهایت جز سردرگمی داوطلبان، نتیجه دیگری به همراه نداشت.
دانش آموزانی که امسال تحت تاثیر شرایط کرونایی مدارس و از سوی دیگر تعطیلات طولانی مدت قبل از آن به دلایلی همچون آلودگی هوا، نگرانیهای خاصی در بحث امتحانات نهایی و محتوای آموزش ندیده داشتند، حالا با پشت سر گذاشتن ماجرای امتحانات نهایی اینبار گرفتار بلاتکلیفی کنکوری شدهاند.
تا به امروز اخبار مختلفی درباره آزمون کارشناسی سال 99 منتشر شد که بیشتر آنها گزینه احتمال تعویق در برگزاری کنکور را اطلاعرسانی میکردند، نمایندگانی که با پیگیریها و توییتهای متعدد خود از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در آزمون دکترا و کارشناسی ارشد و تلاش برای تغییر زمان برگزاری کنکور سراسری به منظور اطمینان از رعایت پروتکلها نوشتند.
و روز گذشته نیز خبری از سوی وزیر بهداشت منتشر شد که از تعویق یک ماهه زمان برگزاری کنکور سراسری به منظور فراهم کردند شرایط لازم برای اجرای پروتکلها خبر میداد اما کمتر از 24 ساعت از انتشار این خبر، ورق برگشت و دو وزیر علوم و بهداشت اعلام کردند که ستاد ملی کرونا با تاخیر در زمان برگزاری کنکور موافقت نکرد و کنکور در موعد مقرر برگزار خواهد شد!
حال در این میان آنچه محل توجه نیست، وضعیت آرامش روانی داوطلبانی است که تا به امروز بارها اخبار مختلفی را از احتمال تعویق در زمان برگزاری کنکور شنیدند و در فرصت طلایی نزدیک به کنکور به جای تمرکز بر دروس، درگیر پیگیری و استرس اخبار متفاوت و متناقض بودهاند.
در همین رابطه اکبر نصراللهی استاد ارتباطات، نحوه اطلاعرسانی در مورد برگزاری کنکور را از مصادیق "بحراناطلاعرسانی" در کشور در موضوعات مهم دانست و گفت: بیتردید این نوع اطلاعرسانیصرفنظر از درست یا غلط بودن تصمیم جدید دولت، فقط چند روز بعد از اعلام رسمی تعویقبرگزاری آن، تزریق استرس به دانشآموزان و خانوادههای آنان و نقض حقوقشان است.
ماجرای اطلاع رسانیها درباره زمان برگزاری کنکور و این موضوع که نوع مدیریت این ماجرا و بلاتکلیفی تصمیمگیران کاملا مشهود بوده و در نهایت دود تمام این ماجرا به چشم داوطلبان کنکور رفت که استرس مضاعفی را تحمل کردند، از سوی کاربران فضای مجازی هم محل اعتراض قرار گرفته است.
به عنوان مثال سید محمد بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش در این باره نوشت: شیوع کرونا و ماجرای تعویق آزمون سراسری بهترین فرصت برای بررسی سریع و مجدد حذف تدریجی کنکور و پیادهسازی روشهای جایگزین آن است؛ اگر نگران سلامت جسم و روان فرزندانمان هستیم، فرصت را غنیمت شماریم. اگر بگذارند.
البته بطحایی در این میان به صورت تلویحی به ماجرای مافیای کنکور و تلاش آنها برای عدم تعویق در زمان برگزاری اشارهای کرده است که از سوی تعداد دیگری از کاربران فضای مجازی مطرح است.
انتهای پیام/