آقایی: موزه هنرهای معاصر«تقریباً» آماده بازگشایی است/ هرگز پژوهش درستی روی آثار گنجینه صورت نگرفته است

آقایی: موزه هنرهای معاصر«تقریباً» آماده بازگشایی است/ هرگز پژوهش درستی روی آثار گنجینه صورت نگرفته است

رئیس موزه هنرهای معاصر تهران می‌گوید که تقریباً آمادگی لازم را برای بازگشایی موزه هنرهای معاصر در ایام پس از محرم و صفر داریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، احسان آقایی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی تسنیم، درباره روند آغاز فعالیت‌های آتی موزه پس از دوران بازگشایی گفت: برنامه‌های آینده موزه هنرهای معاصر مشخص شده و در این راستا طراحی‌ها و پژوهش‌هایی صورت گرفته است. برنامه نمایشگاه‌های در دست برگزاری در موزه نیز تا اواسط سال آینده بسته شده است اما ترجیح می‌دهم که اکنون درباره جزئیاتش صحبت نکنم و همزمان با بازگشایی موزه در این باره اطلاع‌رسانی کنیم تا هیجان مربوط به آن حفظ شود.

موزه هنرهای معاصر تهران , هنرهای تجسمی ,

وی با اشاره به دلایل تعطیلی سایت موزه هنرهای معاصر در دوران مرمت و نوسازی موزه گفت: سایت‌های قبلی موزه کیفیت چندان مناسبی نداشتند و فاقد قابلیت تعامل‌ با مخاطب بودند. در دوره جدید تصمیم گرفتیم به منظور تثبیت هویت بصری موزه اقداماتی را انجام دهیم تا از این پس همه محصولات موزه با هویت بصری واحدی عرضه شوند؛ در این راستا دستورالعملی را تدوین کرده‌ایم که در این دستورالعمل نوع فونت مورد استفاده در مکتوبات، پالت رنگ، محل استقرار نشان موزه و... مشخص شده و سایت هم بر اساس همین دستورالعمل طراحی خواهد شد؛ این اتفاقی است که در تمام موزه‌ها رخ می‌دهد. مضافاً اینکه سایت جدید موزه سایتی تعامل‌گرا و دو زبانه خواهد بود.

موزه هنرهای معاصر تهران , هنرهای تجسمی ,

آقایی ادامه داد: همچنین بر اساس مطالعاتی که در این دو سال بر آثار گنجینه انجام شد، بخش عمده‌ای از تغییرات در سایت جدید اِعمال خواهد شد که مبتنی بر آن علاقه‌مندان می‌توانند در هرکجای دنیا که باشند، آثار گنجینه را به‌صورت آنلاین تماشا کنند. قاعدتاً پس از بازگشایی موزه، سایت آن هم دوباره در دسترس همگان قرار خواهد گرفت؛ با این‌ وجود، نکته شما درست است و بهتر این بود که در ایام تعطیلی موزه سایت آن تعطیل نباشد تا ارتباط میان موزه و مخاطبان به نحو بهتری حفظ شود.

وی تصریح کرد: در هیچ دوره‌ای پژوهش درستی روی آثار گنجینه موزه انجام نشده و با کمال تأسف باید بگویم که حتی برخی کتاب‌هایی که توسط موزه منتشر شده است نیز دارای ایراداتی است؛ که این ایرادات در سایت موزه برطرف خواهد شد.

موزه هنرهای معاصر تهران , هنرهای تجسمی ,

آقایی درباره زمان دقیق بازگشایی موزه هنرهای معاصر گفت: ما تقریباً آمادگی لازم را برای بازگشایی موزه هنرهای معاصر در ایام پس از محرم و صفر داریم اما این امر منوط به موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا است و تابع تصمیمات این دوستانیم؛ از آنجا که بازگشایی موزه با خیل انبوهی از جمعیت همراه خواهد بود، باید تدابیر بهداشتی و حفاظتی لازم در این راستا اندیشیده شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا موزه هنرهای معاصر می‌تواند بخشی از راه‌حل خروج اقتصاد هنرهای تجسمی از رکود کنونی ناشی از فراگیری ویروس کرونا باشد یا خیر، گفت: ورود به این حوزه در حیطه کارکرد و وظایف موزه‌ها نیست و اساساً موزه‌ها اجازه این کار را ندارند؛ موزه‌ها صرفاً کارکرد آرشیوی-پژوهشی دارند. متصدی این امر، مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و دوستان حاضر در این مرکز باید در این راستا تمهیدات مقتضی را مدنظر قرار دهند.

موزه هنرهای معاصر تهران , هنرهای تجسمی ,

رئیس موزه هنرهای معاصر تهران تأکید کرد: همزمان با بازگشایی موزه، برنامه‌های نو، متفاوت و متنوعی را طراحی و اجرا خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: موزه هنرهای معاصر طی دو سال گذشته روند مرمتی خوبی را پشت سر گذاشته است و می‌توانم به همگان اطمینان دهم که در این مدت اتفاقات خوبی در داخل موزه رخ داده است؛ نباید نگران تعطیلی دوساله موزه بود و مخاطبان موزه این زمان دوساله را زمان زیادی نپندارند؛ چراکه عموماً مرمت‌ها در فضاهای این‌چنینی بسیار بیشتر از این‌ها به طول می‌انجامد و تعطیلی موزه‌ها در دنیا برای مدت 5 تا 6 سال هم مسبوق به سابقه بوده است.

آقایی یادآور شد: در طول این دو سال، در باطن موزه تغییرات مثبتی رخ داده و همه چیز تغییر کرده است و قاعدتاً مخاطبان در ظاهر موزه تغییر چندانی نخواهند دید؛ چراکه اصالت بنا باید حفظ شود. مخاطبان موزه می‌توانند تا دهه‌ها به راحتی و با خاطری آسوده وارد موزه شوند و آثار را تماشا کنند.

موزه هنرهای معاصر تهران , هنرهای تجسمی ,

وی با اشاره به پیشرفت 91 درصدی مرمت موزه هنرهای معاصر گفت: اکنون تنها 9 درصد از روند نوسازی موزه باقی مانده است که این درصد باقی مانده مشتمل بر کارهای فیزیکالی است که ما باید انجام دهیم؛ مثلاً بازگرداندن کارها به گنجینه و تست گالری‌ها در دایره این 9 درصد جای می‌گیرند؛ بخش دیگری از کار شامل برطرف ساختن نقایص پایان کار است که اصطلاحاً به آن رفع ایرادات نازک‌کاری می‌گویند.

انتهای پیام/

 

 

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران