انتقاد معاون وزیر کشور نسبت به طولانی شدن جلسه سند پیشران توسعه فارس
جلسه پیگیری مصوبات سند پیشران توسعه استان فارس به مدت ۵ ساعت برگزار شد که همین موضوع مورد انتقاد معاون وزیر کشور قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سند پیشران توسعه استان فارس در مهرماه سال گذشته در استان فارس رونمایی شد که شامل ٢٣ طرح ابلاغی فرامین رهبری و ٧٦ طرح مهم ملی توسعه استان است.بندهای عمومی این سند بر اجرای اولویتهای وزارت کشور، طرحهای اقتصاد مقاومتی و 7 تکلیف برای فرمانداران تاکید دارد.
در این سند 7 تکلیف برای فرمانداران مشخص شده که این 7 تکلیف عبارتند از: برطرف کردن مشکلات واحدهای تولیدی تملک شده، واحدهای تولیدی راکد، واحدهای تولیدی مشکلدار و بحرانی و واحدهایی که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و واحدهایی که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارند.
امروز پس از 10 ماه از رونمایی سند جلسهای 5 ساعته با حضور بابک دینپرست، معاون امور هماهنگی و اقتصادی وزیر کشور در استانداری فارس با حضور نمایندگان واحدهای تولیدی و اقتصادی و دستگاههای دولتی برگزار شد؛ در این جلسه تعدادی از فرمانداران به صورت حضوری و تعدادی به صورت غیرحضوری و از طریق ویدئو کنفرانس در جلسه حضور داشتند.
در این جلسه هر شهرستان به تفکیک مواردی را که بر عهدهشان گذاشته شده بود؛ توضیح دادند و مواردی که حل شده بود یا مشکل داشتند مطرح و هماهنگیها برای حل مشکل هر شهرستان از سوی استاندار فارس اعلام شد.
جهش تولید در استان فارس محقق شده است
در ابتدای این جلسه عنایتالله رحیمی، استاندار فارس با بیان اینکه تعدادی از پروژههای سند پیشران توسعه استان به بهره برداری رسیده و بقیه نیز در حال پیگیری برای اتمام و بهرهبرداری است، اظهار داشت: این اقدامات در حالی انجام شده که کشور و استان فارس در شرایط تحریم، شیوع کرونا و تلاطمهای اقتصادی قرار دارند.
وی با اشاره به بخشی از اقدامات انجام شده در راستای تحقق سند پیشران توسعه استان فارس گفت: افتتاح کارخانه آلومینیوم با سرمایهگذاری 18 هزار میلیارد، بهرهبرداری از کارخانه کربنات سدیم با اعتبار یک هزار و 920 میلیارد تومان و بهرهبرداری فاز 2 و 3 کارخانه فولاد پاسارگاد بخشی از اقداماتی است که در راستای تحقق سند پیشران توسعه انجام شده است.
استاندار فارس با بیان اینکه اقدامات انجام شده ارزش افزوده قابل توجهی برای استان فارس ایجاد کرده است، افزود: در حوزههای زیرساختی این استان تعهدات مختلفی بر اساس سند پیشران توسعه داشته که از جمله آنها خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز بود که با حضور ویدئو کنفرانسی رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید.
رحیمی با بیان اینکه تا پیش از این 73 درصد از آب مصرفی شیراز از چاهها و حدود 25 درصد از آبهای روان تامین میشد، بیان کرد: هم اکنون این درصد معکوس شده و بیشتر آب مصرفی شیراز از آبهای روان تامین میشود همچنین در سال جاری تصفیه خانه دوم شیراز به بهرهبرداری رسیده و آبرسانی به شهرهای سعادت شهر، داراب و جهرم نیز نهایی شده است.
ثبت جهانی انجیرستان استهبان دنبال میشود
محمدمهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه بسته حمایتی برای انجیرستان استهبان تهیه شده تا این انجیرستانها حفظ شود، گفت: پیگیری ثبت جهانی انجیرستان در فائو نیز انجام شده و تعرفه صادرات نیز از 4.5 دلار به 3 دلار کاهش یافت که با این کار صادرات انجیر 48 درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه طرحهای تحقیقاتی مختلفی برای حفظ و ثبت جهانی انجیرستان انجام شده است، افزود: برای حفظ و ثبات انجیرستان آزمایشهای مختلف برای کنترل بیماری موزاییک انجام شده است.
عنایتالله رحیمی در ادامه توضیحات رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: آزادسازی 40 میلیون مترمکعب آب برای تالاب بختگان نقش مهمی در حفظ انجیرستان از برخی از آفتها داشته است.
سد پارسیان جایی در سند پیشران ندارد
مورد دیگری که در جلسه به عنوان پروژههای سند پیشران مطرح شد، سد پارسیان در شهرستان ممسنی بود که استاندار فارس نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: سد پارسیان نباید در سند قرار میگرفت چراکه در حال حاضر 20 درصد پیشرفت دارد و تا پایان دولت نهایت بتواند 20 درصد دیگر اضافه شود.
رحیمی درباره سد نرگسی در شهرستان کازرون نیز گفت: امید است با اعتباراتی که قرارگاه و در سفر آقای نوبخت در نظر گرفته شده، تا پایان سال مالی دولت بتوانیم این سد را به مرحله آبگیری برسانیم.
آزادراه لامرد _ پارسیان مورد دیگر مطرح شده در جلسه امروز بود که باقریفرد، مدیرکل راه و شهرسازی لارستان درباره این پروژه گفت: آزادراه پارسیان - لامرد با سرمایهگذاری 100 درصدی سرمایهگذار بنا بود که ساخته شود اما شرایط قرارداد تغییر کرده و بنا شده که قرارداد جدیدی نوشته شود و غیر از سرمایهگذار فعلی، شرکت شستا، ایمیدرو و راه و شهرسازی نیز برای سرمایهگذاری ورود کنند.
مورد کشتارگاه خنج بود که سرمایهگذار مدعی شد که از سال 92 آماده بهرهبرداری بوده اما به دلیل مشکلات آب و کاغذبازی اداری تاکنون معطل مانده است.
تفسیر متفاوت بانکها از مصوبات
عمده مشکلی که در جلسه از سوی واحدهای تولیدی مطرح شد، مربوط به بانکها و عدم همکاری با واحدهای تولیدی بود که استاندار فارس در این باره گفت: تفسیر بانکها از مصوبات متفاوت است و اگر واحدی با بانک به نتیجه نرسید در کارگروه رفع موانع تولید مطرح و در غیر این صورت مصوبه از نظر قضایی بررسی میشود.
دینپرست معاون وزیر کشور نیز ضمن حمایت از واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی بانکها را مکلف به همکاری با این واحدها براساس مصوبه هیئت وزیران دانست و افزود: واحدهای تولیدی نیز باید مطالبات خود را به بانکها پرداخت کنند اما بانک نباید نسبت به وثایق یا ارائه تسهیلات به واحدها سنگاندازی کند.
وی همچنین نسبت به طولانی شدن جلسه نیز انتقاد کرد و گفت: طول کشیدن چندین ساعته جلسه نشان میدهد که شما مصوبات را پیگیری نکردید، باید معاون اقتصادی استاندار مباحث را یکجا و تجمیع و مطرح میکرد؛ نه اینکه اینگونه وقت همه گرفته شود.
انتهای پیام/424/ش