گزارش|روایت تسنیم از مصائب بیماران کلیوی / هزینههایی که در نهایت بیماران را به کام مرگ میکشاند
گروه استانها- تورم اقتصادی تحمیل شده بر جامعه سبب شده تا در این روزها هزینه پیوند کلیه به ۸۰ میلیون تومان برسد، که تامین این هزینه عملا از عهده بسیاری از بیماران خارج شده و آنها را همچنان در صف انتظار پیوند نگه داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، هماکنون شمار بیماران کلیوی در کشور و استان زنجان رو به افزایش بوده و در این میان خدمات دارویی، دسترسی بهتر و بدون دغدغه به حداقل امکانات از اهمیت ویژهای برای این قشر برخوردار است. این در حالی است که طی ماهها و سالهای گذشته بیماران کلیوی به ویژه بیماران در صف انتظار پیوند در تهیه داروهای پر مصرف خود دچار مشکلاتی شدهاند و از طرفی مصرف داروهای مشابه ایرانی نیز با سیستم بدنی آنان سازگار نیست و همین مشکل معضلاتی را برای این بیماران ایجاد کرده است.
در روزگار امروز با توجه به تورم افسار گسیخته، پول نقش ویژهای در زندگی مردم دارد و اگر شغل ثابتی در راستای کسب درآمد وجود نداشته باشد برخی از افراد برای رفع نیاز مالی خود راههای مختلفی از جمله وام، قرص، فروش اموال منقول و غیر منقول را انتخاب میکنند تا گرهای از مشکلاتشان را باز کنند در این بین بیماران پیوند کلیه در شرایط بدتری قرار دارند و مسائل جسمی و روانی بیماری از یک سو و هزینه درمان بالا از سویی دیگر بر آلام و درد و رنجشان افزوده است.
این بیماران علاوه بر تحمل دردها و سختیهای این بیماری، از هزینه های سرسام آور برخی از آزمایشها و سونوگرافیها گلایه دارند، به طوری که این هزینهها مانع جدی برای پیگیری عمل پیوند میشود و رفته رفته توانایی جسمی را فرسوده کرده و در نهایت بیماران را به کام مرگ میکشاند.
افرادی که از طبقه مرفه نیستند در این تورم اقتصادی شدید که انجام پیوند کلیه را به حداقل رسانده، سالهای طولانی در صف انتظار پیوند کلیه هستند تا هزینهی انجام پیوند را تامین کنند و در نهایت به دلیل نبودن سوی امید جهت تامین منابع مالی از پیوند محروم میمانند، بیمارانی که امیدشان کمک خیران است و همچنان انتظار میکشند که گاها انتظارها نیز مثمر واقع نمیشود و بیمار به دلیل نبود منابع مالی تسلیم مرگ میشود.
اما سوالاتی در این قسمت مطرح میشود، چرا دولت هزینههای بیماران نیازمند پیوند کلیه را تقبل نمیکند؟ چرا قیمت یک پیوند کلیه اینچنین افسار گسیخته بالا رفته است؟ چرا تاکنون داروخانه مختص داروهای بیماران کلیوی در زنجان وجود نداشته است؟ چه اقداماتی در راستای حمایت از قشر بیماران نیازمند پیوند کلیه در آینده در زنجان انجام خواهد شد؟
محمدرضا طهماسبی، رئیس انجمن بیماران کلیوی زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در ایام نوروز به علت تعطیلات و شیوع بیماری کرونا پیوند کلیه انجام نمیشد اما اکنون قریب به 3 ماه است که پیوند کلیه انجام میگیرد.
وی با اشاره بر تعویق پیوند کلیه در استان افزود: انجام پیوند کلیه از طریق انجمن کلیوی کشور توسط وزارت بهداشت انجام گرفته شده و به صورت ثبت سامانه بوده است که مشکلات خاص را برای بیماران کل کشور ایجاد کرده که با کاهش پیوند کلیه مواجه شده است، همچین تورم اقتصادی نیز در کاهش انجام پیوند کلیه سهیم به سزایی داشته است.
طهماسبی با بیان اینکه در حال حاضر 120 نفر در صف انتظار پیوند کلیه قرار دارد عنوان کرد: از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون 5 مورد پیوند کلیه در استان انجام شده است و بنا بر مصلحت وزارت بهداشت در سطح کشور تعداد پیوند کلیه کاهش یافته است.
رئیس انجمن بیماران کلیوی استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در استان، در حال راهاندازی کلینیک و درمانگاه انجمن کلیوی، آماده سازی و تجهیز پزشکی، عقد قرار داد با بیمهها در انجمن کلیوی وقفه ایجاد شده بود.
به گفته این مسئول، مجوز این کلینیک و داروخانه در بالاخره در 19 مرداد سال جاری اخد شد و در حال حاضر نیز آماده خدماترسانی به بیماران و عموم شهروندان میباشد.
طهماسبی با بیان اینکه داروخانه انجمن کلیوی با مجوز رسمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در حال فعالیت است گفت: این داروخانه در کنار ارائه داروهای آزاد، داروهای تخصصی بیماران خاص را به بیماران کلیوی ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه به دلایل مسائل اقتصادی تعداد بیمارانی که در استان پیوند کلیه میشوند کاهش یافته است بیان کرد: در سالهای گذشته میانگین پیوند کلیه سالانه 40 تا 50 نفر بود اما اکنون به علت تورم در هزینهی انجام پیوند، انجام این امر با این هزینه گزاف سختتر شده و تامین هزینه نیز از عهده بسیاری از بیماران خارج شده است که در نهایت مانع از پیوند و بهبود روند بیماری بیماران شده است.
حال با تمام این اوصاف، مشکلات اقتصادی از یک سو و همچنین نبود ارگان حمایت از بیماران کلیوی در تامین هزینه از سویی دیگر سبب تاثیر بر کاهش پیوند کلیه در استان زنجان شده است که در نهایت تعداد پیوندها را در پنج ماه نخست امسال فقط به پنج مورد رسانده است. با این حال امید است تا وزارت بهداشت در تامین هزینه این بیماران راه حلی بیندیشند تا اندکی از مشکلات این قشر کاسته شود اگرچه خیران همواره در این راه کمکهای زیادی به بیماران کردهاند ولی با توجه به تعداد بالای بیماران کمک به تمامی آنها از توان خیران یک شهر خارج است.
انتهای پیام/س