رئیس دیوان عالی کشور: کوچک‌ترین خطا در قوه‌قضائیه قابل اغماض نیست


رئیس دیوان عالی کشور: کوچک‌ترین خطا در قوه‌قضائیه قابل اغماض نیست

گروه استان‌ها- رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه "تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها بسیار حائز اهمیت است" گفت: دادگاه‌ها و دادسراها نباید جولانگاه دلال‌ها باشد؛ افرادی که در بیرون از مجموعه با مردم یا برخی زد و بند کرده و به دادگستری‌ها نفوذ می‌کنند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حجت‌الاسلام سید احمد مرتضوی پیش از ظهر امروز در جمع قضات استان همدان با بیان اینکه "اعمال نظارت ازجمله وظایف مهم دیوان عالی کشور به شمار می‌آید" اظهار داشت: بررسی پرونده‌های فرجامی که به دیوان عالی کشور می‌آید از دیگر وظایف این نهاد محسوب می‌شود.

 وی با بیان اینکه "ازجمله نظارت‌های جدیدی که در این مجموعه آغاز کرده‌ایم سفر به شهرستان‌ها، نظارت میدانی و بررسی پرونده‌هایی است که در استان‌ها مختومه شده و به دیوان نمی‌آید است" گفت: ارزیابی این‌گونه پرونده‌ها از نظر ما بسیار مهم است؛ به همین دلیل ما درصدد هستیم آنها را به‌صورت کاربردی ارزیابی کنیم.

 رئیس دیوان عالی کشور این اقدام را سبب شناسایی افراد بااستعداد، توانمند و دقیق دانست و گفت: سامانه‌ای که امروز با نام "ساآب" به‌منظور ارزیابی آرای دادگاه‌های بدوی رونمایی شد اگرچه ممکن است نقدهایی متوجه آن باشد اما وجود آن برای دستگاه قضا یک ضرورت است.

وی با تأکید بر اینکه هنگام قضاوت افراد نباید دچار حب و بغض شوند، افزود: قضاتی که در دیوان عالی کشور کار می‌کنند افرادی هستند که از مرحله حب و بغض عبور کرده، تجربه بسیار بالایی دارند و مراحل زیادی را پیمودند به‌گونه‌ای که برخی از آنها سابقه 68 سال کار ر ادارند.

مرتضوی ارزیابی در امر قضا را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: قضاوت باید بر اساس واقعیت مسلم، قابل‌قبول و مستند باشد به همین دلیل آنچه برای ما مهم به شمار می‌آید این است که خروجی دادگاه‌ها و رای صادره بر اساس حق و عدل باشد.

وی با ابراز گلایه از بالا بودن پرونده‌های ماده 477 و یکسان نبودن برخی آرا درباره یک موضوع بیان کرد: ما در دستگاه قضا تنها به یک رأی احتیاج داریم بنابراین اگر رأی صادره متقن باشد یعنی تمام نکات لازم برای صدور آن در نظر گرفته‌شده باشد آن‌وقت دیگر کسی نمی‌تواند آن را نقض کند.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم سلب صلاحیت از قضاتی که در هنگام صدور رأی حق را رعایت نمی‌کنند اظهار داشت: اگر کسی به خاطر رأی ناحق سلب صلاحیت شود آن‌وقت باقی قضات نیز حواسشان را جمع می‌کند تا قانون را بیش از گذشته مطالعه کرده و اشتباه نکنند.

وی با بیان اینکه "همه ما وظیفه شرعی داریم که در حیطه حکم خدا رأی بدهیم" مطرح کرد: اگر کسی دستور خدا را اجرا نمی‌کند یعنی صلاحیت قضاوت نیز ندارد؛ کما اینکه ما در دیوان عالی کشور به دنبال شناسایی و ارزیابی قضات هستیم تا در صورت داشتن صلاحیت ارتقا یافته و در غیر این صورت صلب صلاحیت شوند.

مرتضوی تقریب آراء را از دیگر نکاتی دانست که باید در قوه قضاییه موردتوجه قرار گیرد و بیان کرد: آرای صادره نباید سلیقه‌ای صادر شود چراکه احکام الهی سلیقه‌ا‌ی نیستند بنابراین اگر انسان در جایی به خاطر حب و بغض و یا سفارش فرد دیگر رأی دهد از صلاحیت قضاوت می‌افتد.

 وی با اعلام اینکه ما در جامعه قضات افراد شایسته و باصلاحیت بسیاری داریم عنوان کرد: با این ‌وجود در دستگاه قضا وجود یک قاضی نامناسب نیز زیاد است بنابراین اگر کسی بخواهد از مسیر حق انحراف داشته باشد به جد در دستگاه قضا با او برخورد خواهیم کرد.

رئیس دیوان عالی کشور اظهار داشت: کوچک‌ترین خطا و اشتباه در قوه قضائیه را قابل اغماض نمی‌دانیم چراکه سروکار ما با حق، عدل، آبروی مردم و مال آن‌هاست.

 وی تصریح کرد: دادگاه‌ها و دادسراها نباید جولانگاه آدم‌های دلال باشد یعنی افرادی که در بیرون از مجموعه با مردم یا برخی افراد زد و بند کرده و به دادگستری‌ها نفوذ می‌کنند؛ افرادی که اگر رد پایشان در قوه قضاییه دیده شود آن‌وقت جامعه نیز دچار فساد خواهد شد.

مرتضوی با تأکید بر اینکه اگر قوه قضاییه اصلاح شود جامعه نیز اصلاح می‌شود، تصریح کرد: ما قضات شایسته و لایق بسیاری داریم و اگر امروز شاهد حرکات و برکاتی در جامعه هستیم نتیجه حضور و فعالیت این افراد است.

 وی بابیان اینکه در فساد زدایی، تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: وقتی زمان رسیدگی به پرونده طول بکشد مردم تلاش می‌کنند راه‌حلی پیدا کنند که کارشان سریع‌تر انجام شود بنابراین ممکن است مسیرشان به دلال‌ها بخورد.

رئیس دیوان عالی کشور پاس‌کاری کردن مسائل بین مسئولان مربوطه را از دیگر نقاط ضعف موجود در این عرصه دانست و بیان کرد: یکی از مصیبت‌های موجود ما در کشور و در همه ادارات پاس‌کاری مسائل است درحالی‌که ما باید کارها و دستورات را شفاف انجام دهیم.

وی خطاب به قضات گفت: عدم پاس‌کاری کارها به یکدیگر و صدور رأی به‌صورت شفاف سبب می‌شود طرف مقابل از وظیفه خود مطلع شود و دیگر اینکه افرادی که در دفاتر شما کار می‌کنند آموزش ببینند.

انتهای پیام/742/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon