گزارش| مشکلات اینترنت استان زنجان صدای مشترکان را درآورد؛ آیا وعده‌های "وزیر جوان" محقق می‌شود؟


گزارش| مشکلات اینترنت استان زنجان صدای مشترکان را درآورد؛ آیا وعده‌های "وزیر جوان" محقق می‌شود؟

گروه استان‌ها- مدت‌هاست که عدم آنتن‌دهی موبایل و ضعف اینترنت تلفن همراه به یکی از مهم‌ترین مطالبات در استان زنجان تبدیل شده است اما عملا مسئولان گوش شنوایی برای رسیدگی به این معضل و رفع آن ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، با توجه به قرار گرفتن در عصر ارتباطات، نیاز مبرم مردم به تلفن همراه، تحت پوشش قرار گرفتن در این شبکه و دسترسی به اینترنت به یکی از مهمترین نیاز‌های جامعه امروز تبدیل شده است اما آنتن‌دهی ضعیف، قطعی و نبود اینترنت تلفن همراه همواره در شهرها و روستاهای استان زنجان به یکی از مهم‌ترین گله‌مندی‌ها و اساسی‌ترین مطالبات مردم از مسئولان امر تبدیل شده است که در طول ماه‌ها و روز‌های اخیر با این‌که در اقصی نقاط استان مردم همواره پیگیر رفع مشکل بوده‌اند اما متاسفانه هیچ گشایشی در این امر صورت نگرفته است و مسئولان گوش شنوایی برای رفع این مسائل نداشته‌اند.

مردم به اجبار برای تماس تلفنی و مکالمه باید به مرتفع‌ترین نقاط و پشت بام‌ها مراجعه کنند که این امر علاوه بر داشتن خطرات فراوان، حتی نمی‌تواند مشکل عدم آنتن‌دهی را نیز حل کند و یک مکالمه بدون مشکل انجام گیرید. همچنین با این‌که برخی از مسیر‌های جاده‌ای استان زنجان ترانزیت بوده و آنتن‌دهی و داشتن اینترنت نسل 3 و 4 یکی از مهمترین ضروریات است اما عملاً این مناطق نیز از این نعمت بی‌بهره هستند و از سوی دیگر بسیاری از نقاط گردشگری در نقطه نقطه در سطح استان زنجان قرار دارند که حتی ورود گردشگران به این ناحیه نیز نتوانسته دلیلی بر رفع این مشکلات باشد.

تاخت و تاز کرونا و تعطیلی مدارس سبب حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی و سامانه شاد شد که هیچ اقدام موثری جز ناراحت کردن دانش‌آموزان شهری و روستایی به دلیل عدم بهره‌مندی از اینترنت و این فضای آموزشی نداشت. با این اوصاف نیز مشخص نیست تا یک ماه دیگر اگر دوباره آموزش‌و‌پرورش در این فضا اقدام به آموزش نمایند تکلیف دانش‌آموزان محروم از اینترنت در این استان چه خواهد شد؟

با این که وزیر ارتباطات تیر ماه سال گذشته اعلام کرده بود که تا پایان سال 98 تمام مدارس به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند و امسال نیز اعلام کرده است که 90 درصد روستا‌های بالای 20 خانوار تا پایان سال جاری به اینترنت ‌پر‌سرعت متصل خواهند شد، اما رسیدن به این اقدام حداقل در استان زنجان بسیار بعید به نظر می‌رسد زیرا تنها 69 درصد از مدارس شهری و 63 درصد از مدارس روستایی استان به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و در حال حاضر نیز تنها 60 درصد روستاهای این استان بهره‌مند از اینترنت پر‌سرعت بوده و هنوز 40 درصد از این نعمت محروم‌اند.

به نظر می‌رسد وزیر جوان نیز بهره‌مندی مدارس از شبکه اطلاعات در تمام روستاهای بالای 20 خانوار در کشور را تنها روی کاغذ طرح‌ریزی کرده است و عملاً این اقدام حداقل در استان زنجان امکان‌پذیر نیست. هنوز نزدیک به نیمی از مدارس روستایی در زنجان به شبکه ملی اطلاعات متصل نشده و علاوه بر این با گذشت 5 ماه از سال 99 نیز 50 درصد روستاهای زنجان از اینترنت پرسرعت بی‌بهره هستند.

با این حال حتی شهر‌ها و روستا‌هایی که مجهز به اینترنت پر‌سرعت نیز هستند با مشکل اتصال به اینترنت مواجه هستند و عملاً این اینترنت در اسم پرسرعت، نیز هیچ کارایی نداشته است. حال مشخص نیست با این حجم عظیم معضلات اینترنت و آنتن‌دهی ضعیف دانش آموزان روستایی و شهرستانی استان زنجان در سال تحصیلی جدید چگونه آموزش خواهند دید؟ آیا این مشکلات همچنان زخمی بر دل دانش‌آموزان محروم از امکانات در عصر ارتباطات خواهد ماند؟ یا مسئولان اندکی اراده خواهند کرد و قدم در راستای حل این معضلات خواهند گذاشت؟

باب‌الله فتحی، فرماندار ایجرود در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: در شهرستان ایجرود آنتن‌دهی گوشی موبایل و اینترنت بسیار ضعیف است و این مشکل تنها مختص خود شهرستان نیست، تمام روستاها و شهر‌های اطراف نیز با این مشکلات سال‌هاست که مواجه هستند.

وی افزود: در مناطق و مسیر‌هایی حادثه‌خیز و گردنه  نبود اینترنت و آنتن گوشی به یکی از مهم‌ترین مسائل در این منطقه تبدیل شده و در صورت بروز حادثه اطلاع‌رسانی با مشکل مواجه می‌شود و کمک‌‌رسانی دیر‌تر انجام می‌گیرد.

این مسئول با بیان این‌که فعالیت‌هایی در خصوص رفع مشکل اینترنت و آنتن‌دهی در سطح این شهرستان انجام گرفته است عنوان کرد: با وجود اقدامات تا حال حاضر این مشکل مرتفع نشده و به وضعیت مطلوب نرسیده است.

فرماندار ایجرود گفت: اگر قرار باشد دوباره سامانه شاد فعال شود و دانش‌آموزان به صورت مجازی آموزش‌های لازم را ببینند، عملاً بیش از 80 درصد دانش‌آموزان شهرستان ایجرود از این آموزش‌ها محروم خواهند شد.

وی با تاکید بر این‌که بیش از 80 درصد روستا‌های موجود در این شهرستان با عدم وجود آنتن موبایل و اینترنت پرسرعت مواجه‌اند تصریح کرد: حتی شهرها و روستا‌هایی که به اینترنت پرسرعت مجهز هستند نیز نمی‌توانند به صورت مطلوب از این امکانات بهره لازم را ببرند.

کاوه حقیقی، بخشدار مرکزی زنجان نیز در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد روستا‌های بخش مرکزی زنجان از اینترنت پرسرعت بی‌بهره هستند اظهار داشت: نمی‌توان ادعا کرد روستا‌هایی که دارای اینترنت پرسرعت هستند از این امکانات به طور مطلوب استفاده می‌کنند.

وی افزود: در روستا‌هایی که مشکل اینترنت حل می‌شود مشکل عدم آنتن‌دهی همچنان با قدرت باقی می‌ماند یا در برخی از روستا‌ها با وجود آنتن‌دهی مناسب دسترسی به اینترنت موبایل به سختی انجام می‌گیرد با این حال حتی بودن یا نبودن اینترنت پر‌سرعت برای مردم بی‌مفهوم شده است.

حقیقی با بیان اینکه مخابرات استان برنامه‌ریزی کرده بود تا تمام روستا‌ها این بخش تا پایان سال 98 از اینترنت 2G استفاده کند اما این امر میسر نشد خاطرنشان کرد: روستا‌هایی که از دکل مخابرات فاصله بیش‌تری دارند  با معضلات فراوانی روبه‌رو هستند.

به گفته بخشدار مرکزی زنجان، زمانی که از شهر چند کیلومتر فاصله گرفته می‌شود اینترنت و آنتن‌دهی موبایل به نهایت ضعف خود می‌رسد و با بررسی‌هایی که انجام می‌گیرد عنوان می‌شود که در حال انجام اقدامات مربوط به رفع مشکل اینترنت هستند اما عملاً تا به امروز هیچ اقدام تاثیرگذاری رخ نداده است.

حسین ولی‌بیگلوئی، بخشدار زنجانرود نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم با انتقاد از این‌که اینترنت در روستا‌های بخش زنجانرود به شدت ضعیف است اظهار داشت: 50 درصد روستا‌های این بخش فاقد اینترنت است.

وی افزود: حتی روستا‌هایی که ادعا می‌شود به اینترنت پرسرعت متصل هستند تنها 10 درصد از آن‌ها دسترسی به اینترنت 4G دارند.

بخشدار زنجانرود با اشاره به اینکه 40 درصد روستا‌های این بخش دارای اینترنت 2G هستند گفت: بود و نبود این اینترنت در منطقه فرقی برای اهالی ندارد زیرا عملاً  کار ساز نبوده و نمی‌تواند دسترسی مطلوب را فراهم کند.

با این اوصاف از گفته‌‌های مسئولان مذکور نیز کاملا مشخص است که مشکل نبود اینترنت و عدم آنتن‌دهی موبایل تنها به یک منطقه خاص در استان زنجان خلاصه نمی‌شود، این معضل در نقطه نقطه استان با قدرت باقی است و تنها همت مسئولان امر را در راستای حل این مسئله می‌طلبد و باید هرچه سریعتر اقدام به رفع این مشکل شود.

در پایان باید این نکته را ذکر کرد، تصمیماتی که وزیر ارتباطات اتخاذ می‌کنند تنها در حد استان‌های بزرگی همچون تهران کارایی دارد و در استانی همچون زنجان عملاً کارساز نبوده‌ است، چرا که اگر قرار بر اجرای دستورات آذری جهرمی در خصوص بهره‌مندی از اینترنت پر سرعت در تمام روستا‌های بالای 20 خانوار و اتصال مدارس روستایی به شبکه ملی اطلاعات بود، تا حال حاضر باید این مسائل حل می‌شد. با این اوضاع بودن یا نبودن ادعای اینترنت پر‌سرعتی که مسئولان با اعلام مجهز شدن روستا‌ها و شهر‌ها به خود می‌بالند، برای مردمانی که شرایط و مسائل را در عدم بهره‌مندی از امکانات کاملا لمس و درک می‌کنند کاملا بی‌مفهوم است و باید دید وزیر جوان و مسئولان استانی یک سال مانده به پایان دولت تدبیر و امید چه اقداماتی انجام می‌دهند.

گزارش از زهرا بیات

انتهای پیام/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران