مصاحبه| سلطان شاهی: امارات منتظر عواقب وخیم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی باشد
رئیس سابق مرکز مطالعات فلسطین معتقد است توافق عادی سازی مناسبات ابوظبی با تلآویو پای رژیم صهیونیستی را به خلیج فارس باز میکند و امارات باید منتظر عواقب وخیم آن باشد.
" علیرضا سلطان شاهی " در گفتوگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به توافق عادی سازی کامل مناسبات امارات با رژیم صهیونیستی گفت: برقراری روابط میان ابوظبی با تلآویو موضوع جدیدی نیست. بسیاری از کشورهای عربی تا بیش از این با رژیم صهیونیستی در ارتباط بودهاند و هماهنگیها و همکاریهایی در سطح منطقهای با یکدیگر داشتهاند.
رئیس سابق مرکز مطالعات فلسطین در پاسخ به این پرسش " چرا امارات در شرایط کنونی اقدام به عادی سازی کامل روابط خود با رژیم صهیونیستی کرده است؟ " افزود: با مطرح شدن طرح الحاق کرانه باختری به سرزمین اشغالی، امارات اعلام کرده بود که چنانچه تل آویو به دنبال اجرایی کردن این طرح باشد، باید هرگونه عادی سازی را روابط را فراموش کند. نکته عجیب این است، طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی هنوز منتفی نشده اما حکمرانان اماراتی تصمیم به عادی سازی کامل مناسبات با تل آویو گرفتند. به اعتقاد بنده، این اقدام امارات حاکی از آن است که احتمالاً یک فشار خارجی بر ابوظبی وارد شده که این تغییر موضع را داده است.
وی با بیان اینکه ابوظبی از سالهای گذشته با تل آویو روابط پنهانی داشته اما چرا در شرایط کنونی به صورت رسمی اعلام شده است، گفت: ابوظبی به دنبال این است که با رسمیت بخشیدن به مناسباتش با رژیم صهیونیستی، پیامهایی را به رقبای منطقهای اش از جمله جمهوری اسلامی ایران بدهد البته تهران هم باید پاسخ شایستهای را به امارات بابت این عمل بسیار اشتباهش بدهد. زیرا نظم منطقهای با توجه به این چنین روابط رسمی با رژیم صهیونیستی حتما دچار تغییراتی خواهد شد . امارات تنها کشوری است که پای رژیم صهیونیستی به منطقه ( خلیج فارس ) باز کرده است لذا ایران باید به چنین اقدامی واکنش مناسبی داشته باشد.
این کارشناس تحولات غرب آسیا با اشاره به جنگ یمن گفت: امارات یکی از صحنه گردانهای مالی و تسلیحاتی حمله به مردم یمن است و میخواهد به یک نحوی سایر بازیگران این حوزه را متأثر از عادی سازی روابطش با تل آویو کند و به نوعی میخواهد با ورود رژیم صهیونیستی ( به تحولات منطقه خلیج فارس) دیگران را تحت فشار قرار دهد. لذا لازم است، پاسخ شایستهای در این زمینه به امارات داده شود.
وی با بیان اینکه امارات کانونی برای مبادلات تجاری در منطقه خلیج فارس محسوب میشود، اظهار داشت: باز کردن پای رژیم صهیونیستی به این منطقه از یک جهت تحریم اقتصادی این رژیم را مورد خدشه قرار میدهد و از طرف دیگر فضای اقتصادی منطقه را متأثر از وجود آلوده رژیم صهیونیستی میکند. به هرحال، بنده از جنبههای مختلف احساس میکنم، حکمرانان امارات با برقراری روابط کامل با رژیم صهیونیستی باید منتظر این باشند که از طرف فعالان مهم منطقه از جمله ایران واکنشهایی خیلی قاطع و محکمی را دریافت کنند. سران ابوظبی باید بدانند، این اقدامی که انجام دادند یک کار کوچکی نبود و باید منتظر عواقب وخیم آن باشند چراکه یک نظم منطقه ای را دچار تلاطم میکند که قبلاً سابقه نداشته است.
رئیس سابق مرکز مطالعات فلسطین درباره تأثیر و پیامدهای عادی سازی مناسبات ابوظبی با تل آویو در تحولات فلسطین گفت: سازشکارترین جناح فلسطینی که دولت خودگردان باشد، به شدت رسمیت بخشیدن به روابط امارات با رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و این موضوع نمایانگر آن است، امارات برای راضی نگهداشتن آن بخشی از فلسطینیهایی که از لحاظ رفتاری و دیدگاهی نزدیک به ابوظبی هستند، نسبت به آنان بی توجه بوده و به یک نوعی نشان میدهد، حکمرانان اماراتی متأسفانه مهر تأییدی بر خیانت بسیار قدیمی سران عرب در ارتباط با آرمان آزادی قدس زدند و در شرایطی که رژیم صهیونیستی به گستاخی هرچه تمامتر به دنبال الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی است، سران ابوظبی با برقراری روابط کامل با تل آویو نشان دادند، نه تنها هیچ نسبتی با آرمان آزادی قدس ندارند بلکه با اجرایی شدن اهداف و آرمانهای رژیم صهیونیستی برای اشغال تمام فلسطین همراهی دارند. به گونه ای که میتوان گفت الان امارات عملاً همگام تل آویو و به دنبال تحقق اهداف رژیم صهیونیستی است.
انتهای پیام/