بوشهر| ۱۶ پالایشگاه گاز و مجتمعهای پتروشیمی در پارس جنوبی راهاندازی شد
گروه استانها- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با بیان اینکه " ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور در استان بوشهر تولید و به دیگر نقاط انتقال داده میشود" گفت: در ۵ سال گذشته ۱۶ پالایشگاه گازی و مجتمع پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی راهاندازی شده است.
سعید زرینفر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر ، میدان گازی پارس جنوبی را بزرگترین منبع گازی جهان است دانست و اظهار داشت: میدان پارس جنوبی بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد.
وی طرحهای توسعه پارس جنوبی را در قالب 24 فاز پالایشگاه گازی دانست و از افتتاح 17 فاز در منطقه پارس جنوبی خبر داد و بیان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم 17 فاز پارس جنوبی به بهرهبرداری رسیده است که تولید گاز اکنون روزانه به 700 میلیون متر مکعب رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به راهاندازی 7 پالایشگاه گازی منطقه پارس جنوبی از سال 1394 تاکنون خاطرنشان کرد: بعداز مدتها توقف از سال 1394 تاکنون 7 پالایشگاه گازی در 12 فاز در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس راهاندازی شده که شامل پالایشگاه ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، دوازدهم و سیزدهم است.
وی استان بوشهر را پایتخت انرژی کشور دانست و بیان کرد: استان بوشهر محل استقرار صنایع بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی است و مجموعه این عوامل سبب شده که استان بوشهر لقب پایتخت انرژی کشور بگیرد و این در حالی است که 75 درصد گاز مصرفی کشور در استان بوشهر تولید و به دیگر نقاط کشور انتقال داده میشود.
زرینفر با اشاره به اجرای طرحهای مجتمع پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی تصریح کرد: در کنار راهاندازی پالایشگاههای گازی در منطقه پارس جنوبی، 9 فاز پتروشیمی در استان بوشهر راهاندازی شده که آخرین آن پتروشیمی متانول کاوه در شهرستان دیر با سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وی، از افزایش تولید متانول در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: با راهاندازی 2 مجتمع پتروشیمی کاوه و کیمیای پارس خاورمیانه تولید سالانه متانول در استان بوشهر به 10 میلیون تن رسید که با راهاندازی پتروشیمیهای در حال اجراء تولید این محصول به 20 میلیون تن در سال افزایش مییابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر افزود: در مجموع در 5 سال گذشته 16 پالایشگاه گازی و مجتمع پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی راهاندازی شده که نقش مهمی در تولید گاز و انواع محصولات پتروشیمی داشته است.
زرینفر از توسعه صنایع دریایی در استان خبر داد و تصریح کرد: در توسعه صنایع دریایی، ساحل و فراساحل در استان بوشهر اقدامات مهم و مطلوبی صورت گرفته است که در این راستا برطرف شدن مشکلات این واحدها و حمایت از آنها در دستور کار مسئولان قرار دارد.
وی، با اشاره به توسعه صنایع سیمانی در استان بوشهر افزود: 2 کارخانه سیمان دشتستان و ساروج کنگان فعالیت میکرد که در 2 سال گذشته کارخانه سیمان مند دشتی راهاندازی شد و اکنون تولید سیمان در استان بوشهر 30 درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام/190/س